Bu dünyada zararsız bir yiyecek yok mu ?

severall

Kayıtlı Üye
Kaç senedir sağlıklı beslenmek için araştırmalar yapıyorum fakat birgün sağlıklı diye baktığım besinin yarın zararlarını anlatan bir haberi karşıma çıkıyor.Suyun zararı mı olur ? Onun bile zararları olabiliyormuş.Süt'ün yararını duymayanınız yoktur bir ara sürekli süt içmeye karar verdim fakat google'a zararları yazınca kemik erimesinden kansere inanılmaz zararlı olduğunu okudum.Az evvelde çoğunluğun öve öve bitirmemediği omega-3 için dr saraçoğlu %71 kanser riskini arttıyor sağlıklı değil kullanmayın demiş.Burdan şunu anlıyorum ; Eskiden hiç bu işlere takılmadan edindiğim beslenme alışkanlığı en sağlıklısıymış.Diğer türlü bunlar insana kafayı yedirtir.Yaş ilerledi biraz sağlıklı beslenelim dedik valla stresten kafayı yedirtecekler neye baksam 100 tane zararı çıkıyor.

Herseyin fazlasi zarar hocam herseyden azar azar yemek lazim

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onları dinlesek acımızdan ölürdük. Ne bulsam yiyorum.

aşırıya kaçılmadığı sürece ye iç gitsin kaç defa geliyoruz şu dünya ya :D

Kaç senedir sağlıklı beslenmek için araştırmalar yapıyorum fakat birgün sağlıklı diye baktığım besinin yarın zararlarını anlatan bir haberi karşıma çıkıyor.Suyun zararı mı olur ? Onun bile zararları olabiliyormuş.Süt'ün yararını duymayanınız yoktur bir ara sürekli süt içmeye karar verdim fakat google'a zararları yazınca kemik erimesinden kansere inanılmaz zararlı olduğunu okudum.Az evvelde çoğunluğun öve öve bitirmemediği omega-3 için dr saraçoğlu %71 kanser riskini arttıyor sağlıklı değil kullanmayın demiş.Burdan şunu anlıyorum ; Eskiden hiç bu işlere takılmadan edindiğim beslenme alışkanlığı en sağlıklısıymış.Diğer türlü bunlar insana kafayı yedirtir.Yaş ilerledi biraz sağlıklı beslenelim dedik valla stresten kafayı yedirtecekler neye baksam 100 tane zararı çıkıyor.

hocam şiddetle bu videoları izlemenizi tavsiye ederim. Aradığınız tüm cevapları fazlasıyla bulacağına eminim https://www.youtube.com/user/muratkinikoglu/videos

Son 3 yıldır yemek yemek istemiyorum . Sürekli keşke yemek diye birşey olmasaydı diyorum ne zaman ne yersem hep rahatsız oluyorum etsiz yapamayan ben artık et denilince midem kalkıyor. Doktora gitmek hiç aklıma gelmemişti şimdi geldi :)
yaş 20 kilo 51 :(

Son düzenleme:
Sağlıklı ve uzun yaşayanların yüzde 90 ı hiç bir şeyi kafaya takmayan insanlar. Stressiz yaşamayı basarabilenlerden daha sağlıklısı yok.

Tıka basa yemezsek zararı yok hocam doğal ürünlerin

Son 3 yıldır yemek yemek istemiyorum . Sürekli keşke yemek diye birşey olmasaydı diyorum ne zaman ne yersem hep rahatsız oluyorum etsiz yapamayan ben artık et denilince midem kalkıyor. Doktora gitmek hiç aklıma gelmemişti şimdi geldi :)
yaş 20 kilo 51 :(
Kardesim boy kaç?

Paketlenmiş hiç bir gıda tüketmeyin yoğurdunuzu kendiniz mayalayın, ekmek yemeyin, canan karatayın dediği gibi kısacası 30 40 sene evvel köylerde nasıl besleniliyorduysa öyle beslenin. Şimdi artık köylüler de sağlıksız besleniyor hayvanlarınıza suni yem veriyor.. Organik doğal yaşamak lazım. Bu hastalıkların çoğunda büyük etki yanlış beslenme..

ben ne kadar ilkel veya geçse o kadar sağlıklı diyorum mesela bu ölçüme göre tandır sağlıklıyken mekdanılts sağlıksız
plastiğe girmiş şeyler sağlıklıksız, çok uzun süre bozulmadan duran şeyler sağlıksız
katıksız ürünler sağlıklı mesela kıymayada çok şey diyorlar ama alıp köftemi kendim yaparım e 3 liraya 50 tane köfte satıyorlar o kadar saf olmamak lazım :D
yeşillik iskender adana urfa şiş lahmacun bulgur pilavı prinç pilavı yoğurt meyve bunlar bana göre sağlıklı saf aburcubur, kola mola, 30 dk da kapıma gelen pizza bunlar sağlıksız efenim

Hocam fazla olunca her şey zararlıdır. Bu yola girdiyseniz hiç dönmeyin. Süt içmeye devam edebilirsiniz hocam sadece laktozsuz süt içerseniz midenize daha iyi gelir. O bahsettiğiniz doktoru tanımam ama böyle bir cümle kurduysa tanımama da gerek yok zaten sizde uzak durun. Basit bir örnek verelim:

Testis kanseri raporları;

world_inc_testis.png

Bir örnek de göğüs kanserini gösterelim;

Figure%201-3.GIF

En çok balık tüketen asya bölgelerine bakın. Eee o zaman bu adamların en tepede olmaları gerekiyordu ama aksine orada ki kanser oranı çok daha düşük.

İngilizce ama araştırmak isterseniz güzel raporları var hocam. WHO | World Health Statistics 2016: Monitoring health for the SDGs

Evvela çek Bismillah'ını sonra indir guzuları, kebapları bişeycik olmaz :D

Bazı bilim insanları diğer bilim insanlarından övgü alabilmek için kafayı sıyırıyor ve saçma sapan araştırmalar içerisine giriyorlar. Tezlerinde haklı çıkıyorlar fakat sadece haklı çıkmakla kalıyorlar.

Yeteri kadar doğru bir açıklama yapılmadığından yaptıkları onaylanıyor fakat ardında birden fazla soru işareti bırakıyor.

Örneğin bir profesör, günde 4 ten fazla olmamak şartıyla enerji içeceği içmek faydalıdır diyor. Diğeri ise enerji içecekleri zararlıdır diyor. Esasında ikisi de haklı aynı zamanda ikisi de yanılıyor.

Garip şeyler kafaya fazla takmamak lazım :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri