Bu durumu açıklayabilecek var mı?

takatezuaril

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar baya konu dışı olacak ama. Baştan belirteyim. Her hangi bi partiyi karalamak değildir amac. Bilmediğim icin soruyorum. Biri bu durumu aciklasin bana. Yaklaşık 3 4 ay kadar sigortasiz kaldim. 6 aylik evliyim. Eşimi hastaneye goturmem gerekti. Muane oldu kalpten falan derken. Haliyle ücretli muane diye gözüktü kâğıtta. Muane falan ama öyle pek bir sey de yapilmadi. Ve evime kağıt geldi. 92 tl muane ücretinin verilen hesap numarasina yatirilmasini konusunda bir kağıt. Benim anlamadigim. Türk vatandaşı olmama rağmen. Elin suriyelilerine cikarilan bir kart ile onlar ücretsiz bakilirken bize neden ücret çıkıyor. Bu konuda ben ödemek istemiyorum. Nereye ve kime şikayet de bulanabilirim. Bana biri bu durumu açıklayabilir mi ?

hani sadece kimliğimizle gidip muayene olabiliyorduk?
Eczaneye gidersin ödenmemiş muayene borcun var diye sana ilaç vermez

Yaklaşık 3 4 ay kadar sigortasiz kaldim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Bu 3-4 ay süresince İşsizlik maaşı almadıysani SSK'Dan çıktığın günden itibaren, sistem seni otomatikman GSS'li yapıyor.
GSS prim borcu çıkmıştır büyük ihtimal.
Hastanede yapılan tektik vs'de eklendiyse bu tutarın çıkması normal.
GSS'yi bir araştır, E-devlet'e bak işsiz kaldığın zamanlarda Prim borcu çıkmışmı ordan bakabilirsin.

Öncelikle geçmiş olsun.
Bu 3-4 ay süresince İşsizlik maaşı almadıysani SSK'Dan çıktığın günden itibaren, sistem seni otomatikman GSS'li yapıyor.
GSS'yi bir araştır, E-devlet'e bak işsiz kaldığın zamanlarda Prim borcu çıkmışmı ordan bakabilirsin.

Her hangi bir borç çıkmıyor baktığımda e devlet e eğer ona istinaden bir borç ise, kağıt da belirtilseydi madem. Direkt olarak muane borcu söz konusu.

Her hangi bir borç çıkmıyor baktığımda e devlet e eğer ona istinaden bir borç ise, kağıt da belirtilseydi madem. Direkt olarak muane borcu söz konusu.

Ben sadece tahminimi yazdım, borç çıkınca GSS borcu vs yazmaz zaten.
Muayene borcu diye geçer.
Yinede araştır gidip hastaneye, borç çıktıysa ödemen lazım sonuçta.
Vezneden neye istinaden kestikleri zaten çıkar.

Ben sadece tahminimi yazdım, borç çıkınca GSS borcu vs yazmaz zaten.
Muayene borcu diye geçer.
Yinede araştır gidip hastaneye, borç çıktıysa ödemen lazım sonuçta.
Vezneden neye istinaden kestikleri zaten çıkar.

Borcun ne olduğu belli hocam. Asıl mesele ben ödemek istemiyorum. Ulke de yer alan Suriyeliler ücretsiz bakılırken benim ücret vermem, koyuyor insana.

Kardeş bu ülkede kendi vatandaşından başka herkes herşeyden gayet güzel yararlanıyor. Aynı şekilde bende böyle gözüküyorum geçen gittim muayeneye sadece 50 lira muayene için içerde yapılan şeyler ayrı ücretlendirilcek dediler :) Ne yapıcaklarını şaşırdılar iyice. Hadi muayene parasını vereyim tamam onada razıyım bide gss kitliyolar sana.

Öncelikle geçmiş olsun.

Hayır hayır en son 2016 kasımda çalışmıştım bir iş yerinde, çıktıktan sonra 6 ay boyunca işsizlik maaşı almıştım. Son işsizlik maaşından 3-4 ay sonra gidip GSS sistemine kendim kayıt olmuştum, otomatik geçirmemişti sistem, tabi kayıt olurken işsizlik maaşından sonraki 3-4 ayılık GSS primini de ödemiştim. Bu hastane muayene ücreti.

Ben de sigortasızdım, muaneye oldum, aradan 2-3 ay geçti Bana da 70 tl ücret çıktı. daha sonra yeşil kart falan başvuru yaptım GSS 0 çıktı devlet ödedi galiba

Buna benzer bir olay başıma geldi. Her ay gss primi ödeyip sağlıktan yararlanıyordum işe girdikten sonra sigortam olduğu için ödemedim daha sonra işi beğenmedim 15 - 20 gün sonra istifa ettim. Gss primi devam eder diye tahmin ediyordum ancak hastaneye gittiğimde öğrendim ki devam etmiyormuş ücretli muayene çıktı. Muhtemelen sizde ücretli muayene oldunuz onun ücretini istiyorlar buradaki saçmalık şu olmuş bunu hastanede ödetirler veya eczanede çıkar normalde size eve yollamışlar. Bunun ödememe gibi bir durumu söz konusu değil.Ödenmediği taktirde faiz biner. ( tabi olay dediğim gibiyse ). Yeşilkart falan alma ihtimalinizi varsa belki o zaman silerler borcu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri