Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
herhangi bir videoyuya kendi yorumunu katarak yayınlamak özgün sayılır mı bir arkadaş yapmış koymuş doğrusu nedir ?
herhangi bir videoyuya kendi yorumunu katarak yayınlamak özgün sayılır mı bir arkadaş yapmış koymuş doğrusu nedir ?
Sizin bahsettiğiniz sistemi Ruhi Çenet yapıyor.
Yabancı videoları Türkçe yorumluyor.
Fakat özgün sayılmaz.
İçerik sahibi fark ettiği atan telifi yersiniz.![]()
ben yapmayı düşünmüyorum arkadaş yapmış bana bir sor dedi para kazanması neden kapanmıyor onun izinsiz kopyadan![]()
Adil kullanım hakkı denilen bir olay var. Ancak ülkemizde sanırım geçerli değil.![]()
adil kullanım hakkını bilmiyorsunuz galibao zaman herkes lig tvdeki maçları açıp yorumlasınlar adamlar boşuna mı 30 bin tl para veriyor bir maç özeti için
Ben ne zaman böyle bir şey söyledim? Buyrun buradan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bari işe yarar bişeyler bırakayım da insanlar yararlansın.Adil kullanım, telif hakkıyla korunan materyali, belirli koşullar altında telif hakkı sahibinden izin almadan yeniden kullanabileceğinizi belirten yasal bir ilkedir.
Ben ne zaman böyle bir şey söyledim? Buyrun buradan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bari işe yarar bişeyler bırakayım da insanlar yararlansın.![]()
ben yapmayı düşünmüyorum arkadaş yapmış bana bir sor dedi para kazanması neden kapanmıyor onun izinsiz kopyadan![]()
Hocam özgün video nedir sorusuna cevap barış özcandır.maçı yorumlamak özgün değildir.Yada tayyibin konuşmasını.Yada herşey dahil özgündür.tam özgün olacaksan kullandığın her resim ve videoyu satın alacaksın kullanım hakkını onzaman özgündür
Herhangi bir olay yada durumu yorumlamak özgünlüktür. Bu tarz videolara reaksiyon videoları denir. İsteyen herkes bir maçı yorumlar ya da neyi isterse yorumlar.
Yenisiniz sanırım.Bu forumda maç yorumlama deniyorsa inanın o kişi maçı açıp izleyip sonra yorumlama diye video koyar videonun en ufak karesi yüzünden telif yer.kimse Erman Toroğlu yada şansal bey gibi yorum yapıp kanal açacak değil.
Ama tv kanalları gibi Özgün şekilde yorumlarsa özgün
Yeni değilim ancak benim bahsettiğim şey mesela adam akşam maçı izlemiş ertesi gün kamera karşısına geçip, o maç ile ilgili kendi yorumunu yapıyor. Tıpkı bir filmi yada oyunu yorumlamak gibi. Tabii ki maç ile ilgili görüntüler o videoda yer almamalıdır ama yine de adil kullanım hakkı kapsamında görüntü kullanabilir diye düşünüyorum ancak bu durumda telif yeme olasılığını artırmış oluyor tabii ki.
Bu arada maç yayınlarında hak sahipleri telif hakkı konusunda çok sert davrandıklarını tahmin ediyorum sanırım sizin de demek istediğiniz tam olarak bu. Yani o kadar ki, o maç hakkında yorum yapılmasına bile telif atabiliyorlar.
Ancak yine de insanların belirli bir sınırda yorum yapma hakkı olduğunu düşünüyorum. Mesela spor programlarındaki adamlar maç yorumluyorsa normal vatandaş da kendisine göre yorum yapabilir.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.