Bu paradoksu tartısalım

• Kullanıcı frnvr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

frnvr

Kayıtlı Üye
Neselenmek amacıyla genel kulturumuzu denıyelım beyın fırtınası yapalım

"Yalancı yalanı söyleyemeyen adama denir. Yalan söyleyebilen adama yalancı diyemezsin çünkü söyleyebilmiştir."

Yakalansa da yakalanmasa da yalan söylemiştir. O sıfata hak kazanmıştır.

yalan söyleyen herkes yalancıdır , yalan söyleyebilende usta yalancıdır :)

Beynim eror verdi bu soruya beynimi yoracagim vaktin 4/1ini adsanse banlarina yorsam ban olayini cozerim.

Mobilim yazim hatasi olabilir.

Neselenmek amacıyla genel kulturumuzu denıyelım beyın fırtınası yapalım

"Yalancı yalanı söyleyemeyen adama denir. Yalan söyleyebilen adama yalancı diyemezsin çünkü söyleyebilmiştir."

Şöyle düşün 2 kişi var. İkisine de sevgilileri aynı soruyu soruyor. Dün gece niye geç geldin? (İkisi de aldatıyor)

1. adam: Aşkım biz dün erkek erkeğe toplanıp işle ilgili genel hukuk kurallarından bahsettik, o yüzden geciktim.

2. adam: Aşkım dün işlerim çok uzadı biliyorsun bu aralar patron yoğun iş veriyor, haber veremediğim için özür dilerim çok yoğundum bir daha tekrarlamam bu hatayı.

Dolayısıyla birinci adama sevgilisi inanmaz, gider arkadaşlarına sorar ve yalanı ortaya çıkar. Adama "Sen yalancısın" der ve biri sorarsa o adam nasıl biri diye, ona "yalancı" denir çünkü yalanı söyleyemedi ve yakalanıp yalancı sıfatını aldı.

Ama ikinci adama sevgilisi inanır. Biri sorduğu zaman sevgilin nasıl biri yalan söyler mi diye, "Hayır hiç yalan söylemez yalancı değil benim aşkım" der. Çünkü adam yakalanmadı, yalan söylediğini bilmiyoruz. Şu an örneği ben verdiğim için hepimiz "gerçekte yalancı ama" işte diyeceğiz ama, normalde böyle birinin yalan söylediğini hiç kimse bilmiyor olur. Şu an ben örnek verdim diye biliyoruz. :)

Anladın mı? :)

Gerçeği bilirsek ikisine de yalancı diyebiliriz, gerçekte ikisi de yalancılar. Ama ikinci kişi yakalanmadığı için kimse ona yalancı demez. Olay bu yani.

Son düzenleme:
[MENTION=12623]zack[/MENTION] kıtlermısın

Son düzenleme:
Hocam paradoks çelişki gibi bir şey yada kısır döngü gibi, konunun Allah ile ne ilgisi var anlamadım şahsen

Madem yalanla ilgili bir paradoks var ortada benimde aklıma gelen var bir tane onu yazayım;

"Ben hep yalan söylerim" :p
nasıl anlayamadın açıklayayım o vakit, konu başlığında paradoksa gerekçesi olarak yalancı sıfatının , yalan söyleyenin yakalanıp veya yakalanmamasına dayandırılıyor. Allah'da sinelerde saklananı ve bize şah damarımızdan yakın olduğuna göre ona birşey gizli kalmaz.Dolayısıyla ona yakalanmayan yalan olamaz. Yalan söyleyen kimse yalancıdır parodoxluk bişey kalmıyor yani

Bildiğim tek sey var; o da hiç bir sey bilmediğim.

Paradoksların padişahı kralı herşeyi baştacı :):)

bunun nesi paradoks ki ? yalan söylediğini bilmiyorsak yalancı diyemeyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri