Arkadaşlar content id sahip birileri var mı acaba forumda kaç sefer content id için başvuru formu gönderdim youtube ilgilenmedi bilene. Adamlar instagramda canlı yayın yapıyorlar ben de o ara kayıt edip youtube attığım zaman direkt yakalıyor. Kardeşim sen ne ara aldın telif hakkını? instagram ve tiktok canlı yayınların telifini nasıl youtube da alabiliyorsun bu işlerle kim ilgileniyor biraz açıklık getirsin aklım ermedi bu content id olayına nasıl dakikasında canlı yayını telifliyorsun nasıl bir sistem bu çalışma mantığı nedir?
ilk önce content id formu gibi bazı şeylerin kime hitap ettiğini ve kimler için masal olabileceğini idrak etmeniz lazım.
Content id formu türkiyeden kimseye artık verilmiyor, eskiden varolanlar hariç, onlar yaşamını sürdürüyor. Eskisi gibi 2-3 tane milyonluk kanal sun al content idi vs devirleri biteli çok oldu. kanal bazlı bakmıyorlar artık, şirket bazlı bakıyorlar. Büyük tv medya şirketi isen ehh belki, bak belki diyorum çunkü son 1,5 yıldır türkiyeden milyon dolarlık firmada olsan hiçbir firmaya content id vermediler. Sen ki şahsi olarak başvuruyosan vay haline, şöyle diyim samanlıkta bi iğneden , okyanusta bir damladan ibaretsin, belki dahada azısın. Bunu idrak edip kabullenmeniz lazım.
2. soruya gelirsek: instagramda canlı yayın yapan adam, aynı anda yt dede private şeklinde live yapabilir. bunun için paravan hizmet veren siteler + extra alet edavat mevcut. Content id sistemine sahip birileri aynı yayını live sinde public etmeden kayıt edebilir, kanala kayıt edildiği an content id sistemine otomatik dahil olur, biri yüklersede anında yakalanır.
Senin yüklediklerini yakalayan firma belki gerçek yayıncının dahil oldugu bir firmaya ait, belkide para peşinde koşan bir content id sistem sahibine ait. bunuda ancak araştırarak yayını yapan kişiye sorarak, misal; Sen bu firma ile çalışıyormusun? veya content id firmasının sitesine gidip referanslarına bakarak bulabilirsin.
Kolay gelsin.
Başarılar.