Bugünlerde moda oldu!

prisonbreak

Kayıtlı Üye
Konuyu farklı yerlere çekmeye ,gereksiz polemiğe gerek yok ama artık ciddi anlamda rahatsızlık vermeye başladı . Ne mi?Tabii ki de yeni üyelerin ya da bu işlere yeni başlayanların her aklına geleni sormak için konu açması:mad:

Tamam ben de yeni üyeyim ve bunu demek belki de bana düşmez ama artık gına geldi ,modlar da müdahele etmeyince yazayım dedim bu nedir arkadaş!?Adam yeni başlıyor hangi videoları atayım,kaç kanal yapayım,kanala kaç video atayım,videoları nasıl ayarlayayım vs.vs. forumda defalarca konuşulan çözüm yolları mevcut şeyler için konular açılıyor.İlk zamanlarımı hatırlıyorum da (çok geçmiş sayılmaz gerçi) muslera06 nın konularını günlerce okumuş ,videolarını izlemiştim saatlerce ve birşeyi sormadan önce forumda araştırma yapıyordum ya da bana bu işleri öğreten yeğenime soruyordum ulu orta konu açmaksızın.

Burası tabii ki forum ve yardımlaşmak-dayanışmak için var ama lütfen forumu amacına uygun olarak kullanalım,var olan şeyleri tekrar tekrar sormak için değil..saygılar.

Edit:Sonradan farkettim,eğer yeri değilse taşınabilir.

Konuyu farklı yerlere çekmeye ,gereksiz polemiğe gerek yok ama artık ciddi anlamda rahatsızlık vermeye başladı . Ne mi?Tabii ki de yeni üyelerin ya da bu işlere yeni başlayanların her aklına geleni sormak için konu açması:mad:

Tamam ben de yeni üyeyim ve bunu demek belki de bana düşmez ama artık gına geldi ,modlar da müdahele etmeyince yazayım dedim bu nedir arkadaş!?Adam yeni başlıyor hangi videoları atayım,kaç kanal yapayım,kanala kaç video atayım,videoları nasıl ayarlayayım vs.vs. forumda defalarca konuşulan çözüm yolları mevcut şeyler için konular açılıyor.İlk zamanlarımı hatırlıyorum da (çok geçmiş sayılmaz gerçi) muslera06 nın konularını günlerce okumuş ,videolarını izlemiştim saatlerce ve birşeyi sormadan önce forumda araştırma yapıyordum ya da bana bu işleri öğreten yeğenime soruyordum ulu orta konu açmaksızın.

Burası tabii ki forum ve yardımlaşmak-dayanışmak için var ama lütfen forumu amacına uygun olarak kullanalım,var olan şeyleri tekrar tekrar sormak için değil..saygılar.

Edit:Sonradan farkettim,eğer yeri değilse taşınabilir.

Kralsın... Kardeşim iyi ki konu olarak açmışsın. Sorulan bir sorunun altına bunu yazsaydın seni direk banlarlardı... Niye mi?
Geçen günlerde yakın bir zamanda en sorulmayacak sorulardan bir kaçını konu açıp sormuş arkadaşın birisi. Hangi kategori çalışılmalı, nasıl hareket edilmeli diye ve bu konuyu açın bir mod du. bende yazdım. zahmet olmazsa biraz forumu araştır dedim. adam hemen ters ters cevap vermeye başladı. dedim bu konuyu açana kadar biraz forumu araştır öyle öğren... 8-10 tane gereksiz spam video yükleyecek kadar zamanını forumu araştırmaya harcada işe yarar videolar yüklemeye çalış dedim ama yok abicim. kimse anlamaz. her gün. aynı konular tekrar tekrar açılıyor. armut piş ağzıma düş. ben konumu açarım gerisine karışmam diyen çok üye var. modlar uyuyar. adminler için bişey diyemem, adamların işleri başlarından aşkındır diye düşünüyorum ama modlar niye mod, adminler o modlara neden modluk vermiş anlaşılmaz,

böyle apanları banlıcan bi hafta. öğrenecek. başka yolu yok. bin kişi üye oluyor on kişi gereksiz konu açıyor 10bin kişinin keyfini kaçırıyor.

şöyle düşün,

Öğretmen okumayı öğretiyor, öğrenciler gidiyor.
Yeni öğrenciler gelince tekrar öğretmen okumayı öğretiyor.

açıkcası yapalıbilinecek tek şey, yardımsever kişilerin yardımcı olmasıdır.

Hayır,sorusunun cevabı forumda olmasa hak vereceğim ama var hem de bütün sorularının cevabı var.Konu açmak daha mı kolay geliyor cazibesi nedir anlamadım ama spamlarla ytyi yeterince çöpe döndürdük bırakın da burası kalsın!

Aynı anda yazınca size cevap gibi olmuş ama kasdettiğim kişiler belli.

şöyle düşün,

Ben şöyle düşünüyorum;

Öğrenci o kadar olaydan bihaber ki ders kitabında zaten olan birşeyi öğretmenine soruyor.

Yani çok detay gerektirmeyen kendisi okusa da anlayabileceği bir konuyu.Haliyle öğretmen de ilgili sayfaya bakmasını söylüyor:rolleyes:

[MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] bu sorun için bir alt domain oluşturarak soru cevap scripti ile bu tür soruları alabilir ve cevaplayabiliriz bu sayede her soru için konu açılmaz ve ana sayfada kirlilik oluşmaz. Örnek olarak bahsettiğim script şu

Kod:
http://www.sorugonder.com/index.html

sorular.ytpara.com gibi bir subdomain şeklinde yapabiliriz bunu.

Konunun açılış amacı yeni üye arkadaşların konu açmalarından çok Modoradörlere laf sokmak gibi geldi.Öncelikle şunun adını bir koyalım arkadaşlar.Birileri nedense Modoratör arkadaşlardan aşırı derecede rahatsız oluyor, neyi yediremiyorlar orasını anlamış degilim.
Asıl konuya gelince, dediginiz gibi yeni arkadaşlar gereksiz konular açılıyor, tüm modoratör arkadaşlar gereken uyarıları yapıyor, meraklanmayın.Anladıgım kadarı ile siz uyarıdan çok direk banlayın bizde rahat edelim kafasındasınız.Yeni üye arkadaşları bu konuda çok kez ikaz ettim ve uyarıda bulundum.Ben ve arkadaşlarım uyarmayada devam ediyoruz.Rahat olun...Haa banlayın diyorsanız bence her fırsatta Modoratör arkadaşlara ''laf'' sokmak için fırsat kollayanlardan başlamak en doğrusu galiba...
Bilmem siz ne düşünürsünüz.
Saygılar...

@Serk@nYT bu sorun için bir alt domain oluşturarak soru cevap scripti ile bu tür soruları alabilir ve cevaplayabiliriz bu sayede her soru için konu açılmaz ve ana sayfada kirlilik oluşmaz. Örnek olarak bahsettiğim script şu

Kod:
http://www.sorugonder.com/index.html

sorular.ytpara.com gibi bir subdomain şeklinde yapabiliriz bunu.

Ben bilirim ülkemin insanını :o
Gelir yine burada sorarlar.

Konunun açılış amacı yeni üye arkadaşların konu açmalarından çok Modoradörlere laf sokmak gibi geldi.Öncelikle şunun adını bir koyalım arkadaşlar.Birileri nedense Modoratör arkadaşlardan aşırı derecede rahatsız oluyor, neyi yediremiyorlar orasını anlamış degilim.
Asıl konuya gelince, dediginiz gibi yeni arkadaşlar gereksiz konular açılıyor, tüm modoratör arkadaşlar gereken uyarıları yapıyor, meraklanmayın.Anladıgım kadarı ile siz uyarıdan çok direk banlayın bizde rahat edelim kafasındasınız.Yeni üye arkadaşları bu konuda çok kez ikaz ettim ve uyarıda bulundum.Ben ve arkadaşlarım uyarmayada devam ediyoruz.Rahat olun...Haa banlayın diyorsanız bence her fırsatta Modoratör arkadaşlara ''laf'' sokmak için fırsat kollayanlardan başlamak en doğrusu galiba...
Bilmem siz ne düşünürsünüz.
Saygılar...

hocam belli bir aşamayı dolduramayan konu açamasın en kısa çözüm diğer dediginize de gelince youtube işi zorlaştırdı ya kazanamayan çatacak yer arıyor bence bu mesaj barajı olabilir mesela vea daha farkli bir sistem

Moderatörlere laf sokmak mı?asla böyle bir niyetim yoktu ve artniyet olmadıktan sonra olmaz da,orada modlardan bahsedilmesi forumdaki işleyişi dile getirmek,yetkililer varken bizim müdahele etmemiz ya da gereksiz kırgınlıklara sebebiyet vermemek adınadır.Ayrıca ne münasebet tabii ki de kimse banlanmasın ama lütfen bi zahmet olan konuları bi okusunlar eğer bulamazlarsa öyle açsınlar.

Haa bunu dedik diye niyet okuyuculuğu yapıp laf sokmak için fırsat kolladığımızı düşünüyorsanız ve bu banlama sebebiyse hiç durmayın,en başta da dediğim gibi gereksiz polemiğe gerek olmadığı gibi tehdide de gerek yok sabırlı moderatörüm.

Gereken uyarılar yapılır kişi tekrar ederse zaten gereken cezayı alır arkadaşlar malesef forum kullanmaya alışamadık toplum olarak sabırlı :-) ve hoşgörülü olmaya çalışalım

Moderatörlere laf sokmak mı?asla böyle bir niyetim yoktu ve artniyet olmadıktan sonra olmaz da,orada modlardan bahsedilmesi forumdaki işleyişi dile getirmek,yetkililer varken bizim müdahele etmemiz ya da gereksiz kırgınlıklara sebebiyet vermemek adınadır.Ayrıca ne münasebet tabii ki de kimse banlanmasın ama lütfen bi zahmet olan konuları bi okusunlar eğer bulamazlarsa öyle açsınlar.

Haa bunu dedik diye niyet okuyuculuğu yapıp laf sokmak için fırsat kolladığımızı düşünüyorsanız ve bu banlama sebebiyse hiç durmayın,en başta da dediğim gibi gereksiz polemiğe gerek olmadığı gibi tehdide de gerek yok sabırlı moderatörüm.

Arkadaşım, seni neden tehdit edeyim, bizler keyfi amaçlarla üye banlamayız, hak edeni banlarız, konuda şikayet ettigin husus bizlerinde en önemli sorunlarından biri ama bu sorunu yeni üye olmuş bu işe yeni başlamış heyacanlı ve bilgiye aç kişileri yıpratmamak için genelde uyararak çözmeye çalışıyoruz.Uyarılardan sonra aynı şekilde konu açmada ısrar ederse uzaklaştırma cezazı alıyorlar.Bunları bilmeden her yeni arkadaşımızın konu açmasına biz modlar sezsiz kalıyormuşuş dercesine, anlatırsanız kusura bakmayacaksınız maksadınızı aşan cümleler kurmuşsunuz demektir.
Bizlerin görevi ''Forun Kuralları'' çercevesinde hareket ederek Admin arkadaşlarımızla yardımlaşarak bir düzen saglamak.Tabikide zamanı geldiginde ''düzeni bozanın ve luzumsuz konuşanın'' dilinide törpüleriz.Hiç kuşkunuz olmasın.
Saygılar...

şöyle düşün,

Bundan daha iyi örnek verilemezdi.

bence bi sistem kurulmalı. yeni üye olan arkadaşlar konu açmadan evvel belli başlıkların tümünü okuyabilmeleri için 1 hafta yazı yazamaz konumda bulunmalı.

misal, adam yeni geldi foruma. karşısında şu yazı olmalı

" merhaba, foruma hoşgeldiniz. 1 hafta yazma yetkiniz bulunmamaktadır, emin olun aklınıza gelebilecek soruların %95 i şu şu konuların içerisinde mevcuttur ( alta konular dizilir ), 1 hafta boyunca tüm bu konuları incelemenizi diliyor, sonrasında aramıza yazar olarak katılmanızı temenni ediyoruz. "

tarzı bir yazı, hem yeni gelen arkadaşları okumaya, araştırmaya ve öğrenmeye açlığa teşvik eder hem de yazar konuma gelebildikten sonra gereksiz sorularla forumu çöplüğe dönüştürmeyi bırakırlar.

kimisi okuyarak kimisi sorarak ögrenmeyi sever. bi sitemde benden sana gelsin o zaman gerci sende belirtmişsin ama daha dur bakam üye olalı 2 ayını yeni doldurmuşsun. daha neler göreceksin.

bilgi paylaştıkca büyür.. burasıda paylaşım forumu olduguna göre

edit 1: konuya mesaj yazanların %90 ı yeni üye:) post kasmayın.

yeni başlayan arkadaşlar, youtube olayını sorarak değilde deneyimle ve çalışmayla öğrenebileceklerini anlayacaklar.

Zamanın da biz de açtık açmadık değil açmadım diyen tabi ki yalan söyler.

Ama benim zamanımda bu kadar bilgili arkadaş yoktu. Her soruya cevap veren kişi de yoktu. Tabi bu kadar sorun da yoktu. Ama gel gelelim yine de her şeye konu açmıyorduk. Şimdi ki arkadaşlara bakıyorum o kadar beleşçi ki resmen sen videoları atta bana kanalı öyle ver diyecek duruma geldiler.

Geçenlerde birisi konuya mesaj atmış arkadaşlardan birine diyor ki, kardeş sen kazanamıyorsan kategoriye söyle biz kazanırız. Şimdi bu durumda ben bunu anlıyorum.

Hani nede olsa forum'dayız kimse beni görmüyor tanımıyor etmiyor ben burada yüzsüzlük yapsam ne olur havasına girip işin b***nu çıkartmanın anlamı yok.

Bu forum paylaşım için var biz yeni üyelere bu konuda fazlasıyla saygılı oluyoruz (bence) ama onların da bizlere saygı gösterip her şeye konu açmamalarını artık algılamaları gerekiyor. Gerçekten ihtiyacı olan bir arkadaş konu açtığında göremiyoruz. Neden? Çünkü hep boş muhabbetler hep aynı konular gelip gelip önümüze çıkıyor.

Zaten bu işi yapan arkadaşların paylaşım forum kullanıcılarından daha zeki ve üstün olmaları gerekiyor. Ve daha akıllıca bu forumu kullanmaları gerekiyor diye düşünüyorum.

Tüm yeni üye olmuş arkadaşlara rica ediyorum daha dikkatli olalım. En azından hiç bir şey bilmiyorsanız bile forumun en üstünde arama çubuğu var sorunuzu yazıp cevabınıza rahatlıkça ulaşırsınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri