Bütün ünlülerin youtube'a Doluşması

jeaner

Kayıtlı Üye
Eline kamera alan youtube'a kanal açiyor derken şimdi neredeyse tüm ünlülerde youtube'a çöktü. O ses te acun ve beyaz'da kanal actiklarini söylediler. Sizce bu büyük tv'den youtube'a dönüs orta ölcekli kanallari nasil etkiler? Gelirler vs azalirmi artarmi? Birde söyle dusunuyorum bu unlulerin gelisi reklamverenleride cekebilir mi?

Y kuşağı diye tabir edilen Ergen ve Genç kitle, TV'de oturup dizi film vs izlemiyor.
Hepsi gece gündüz netteler, Tv'lerin reklam gelirleri her sene giderek düşüyor.
Türkiyede zaten reklam gelirleri düşük.
TV'ler bazı dizi maliyetlerini reklam gelirleri zar zor karşılıyor kazancımız yok denecek kadar az diye ağlıyorlar.
Yapımcılar ağlıyor kısaca.
Tabi sen Yakışıklı Erkek, güzel Kadın oyuncuya bölüm başı 300-400K tl verirsen ağlamakta haklısın.

YT'deki bazı kanallar tabi bu aktör ve aktristlerden kat kat daha fazla kazanıyor.
Hal böyle olunca Dizi oyuncusu ESKİSİ, MANKEN ESKİSİ, tipler YT'Yi para kazanma yeri olarak görüyor ve oralara geçiş yapıyorlar.

YT'de de aslında 2 senedir GLOBAL anlamda REKLAM SIKINTISI var.
Büyük firmalar hala boykot ediyorlar.

Birde artık firmalarda akıllandı, YT'de kendi kanallarını açıp kendi reklamlarını video olarak oraya atıyorlar.
Hem YT'ye reklam vermiyorlar hemde reklamlarını bedavaya yapıyorlar.
:D

İşler çok karışık aslında.

Kısaca özetledim.
Aslında biraz uzunda yazmış olabilirim.

Y kuşağı diye tabir edilen Ergen ve Genç kitle, TV'de oturup dizi film vs izlemiyor.
Hepsi gece gündüz netteler, Tv'lerin reklam gelirleri her sene giderek düşüyor.
Türkiyede zaten reklam gelirleri düşük.
TV'ler bazı dizi maliyetlerini reklam gelirleri zar zor karşılıyor kazancımız yok denecek kadar az diye ağlıyorlar.
Yapımcılar ağlıyor kısaca.
Tabi sen Yakışıklı Erkek, güzel Kadın oyuncuya bölüm başı 300-400K tl verirsen ağlamakta haklısın.

YT'deki bazı kanallar tabi bu aktör ve aktristlerden kat kat daha fazla kazanıyor.
Hal böyle olunca Dizi oyuncusu ESKİSİ, MANKEN ESKİSİ, tipler YT'Yi para kazanma yeri olarak görüyor ve oralara geçiş yapıyorlar.

YT'de de aslında 2 senedir GLOBAL anlamda REKLAM SIKINTISI var.
Büyük firmalar hala boykot ediyorlar.

Birde artık firmalarda akıllandı, YT'de kendi kanallarını açıp kendi reklamlarını video olarak oraya atıyorlar.
Hem YT'ye reklam vermiyorlar hemde reklamlarını bedavaya yapıyorlar.

İşler çok karışık aslında.

Kısaca özetledim.
Aslında biraz uzunda yazmış olabilirim.

Bu ünlü gecisleri tv reklamlarinin azalip yt reklamlarinda artisa neden olmazmi sizce? Çünku boyle giderse ünlülerden bize reklam kalmicak :) Masterchef'e katilan sözde chef adaylari bile yok katar'a avustralyaya gidip chef olacakti lafta hepsi youtube kanal acmis :))

Unlulerin gelmesi, daha cok izlenme cekecek. Ulkemiz de global anlamda daha fazla transfer aldigi icin reklam gelirleri de artacaktir elbette. Acun mesela, videolarini acunn.com uzerinden yayinlarken simdi programlari youtube uzerine yonlendirirse gayet sukse elde eder.

Not: sahsi fikrimdir

Youtubeun spam savaşı aslında youtubeuda etkiledi. Eskisi gibi kazandıklarını düşünmüyorum. O yüzden bu aralar çalışmalar yapıyorlar tvden mesajlarla insanları youtubea yönlendirmeye çalışıyorlar. Geçen günde çocuklar duymasın filminde görmüştüm yeni bölümünde. Youtube kanalı açmayı düşünüyorlardı hatta videolar falan çektiler baya kanal muhabbeti dönmüştü dizide.

Bence youtube e giren kullanıcı sayısını arttıracağından önerilen videolar vb. gibi kısımlarda hatta aramalardaki videolara bile tıklanma artacaktır. Alakasız bir katagori olsa bile youtube a giren fazladan bir kullanıcı belki bir şeyler ararken sizin kanalınızla tanışabilir.
Ha tabi kazanç - gösterim başına alınan para böyle düşük kaldıkça ne kadar anlamlı orası da tartışılır. Türkçe spam asla yapmam (kazanç yetersiz) ama türkçe özgün mantıklı gelmiştir hep kulağıma.

Türkiye'deki aktif internet kullanıcı sayısı 48 milyon kişiye ulaşmış zaten. Bu ne demek biliyor musunuz? Nüfusun yüzde 60'ı demek!

İnternette geçirilen süre ise geçen yıla göre inanılmaz bir hızla, yüzde 60 oranında artmış! Bu kitlenin yüzde 87’si internete düzenli olarak her gün girerken haftada en az 1 kez girenlerin oranı ise yüzde 9. Günlük ortalama televizyon izleme süresi ise sadece 2 saat 14 dakika!

kaynak: TV izleme alışkanlığı gitti, yerine internet geldi

tv satışları artsada tv izlenim oranları gün geçtike düşüyor. Buda ünlüleri internette bişeyler yapmaya yöneltiyor haklı olarak.

Mesela ben 8 yıldan fazladır tv izlemiyorum gerekte duymuyorum. Ama 1 gün internete girmesem kendimi eksik kalmış hissediyorum.

adamlar televizyonun ömrünün bittiğini görüyor ve erkenden sosyal medyada yer edinmek istiyor bu gayet normal.
ayrıca türkiyede tv nin ne derece rezil duruma düştüğünü anlatmaya gerek yok sanırım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri