Büyük Özgün Kanal(lar) Projem - Görüşleriniz :)

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.mehmetaliertunc.com
Herkese selamlar,

Uzun süredir foruma giriş yapmıyorum. Uzun bir spam döneminin ardından gelen banlanmalar sonrasında yaklaşık 1.5 yıl önce YouTube'u tamamen bıraktım :) Yaklaşık 4 yılı aşkın süredir teknoloji editörü olarak çalışırken, aynı zamanda birçok sirketin sosyal medya hesabını yönettim.

İşe halen devam ederken, okulunda bitmesi ile birlikte kafamdaki bazı özgün kanal fikirlerini hayata geçirmek istedim. Bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var :)

Canon 5D Mark 4 gibi üst seviye kamera ekipmanlarına ve mikrofonlara sahibim. Oldukça yakın bir arkadaşım ile bunu hayata geçireceğiz. Kendisi büyük şirketlerde çalışmış bir video prodüksiyoncu

Genel anlamda insanların gelişimine katkı sağlayabilmek için Spor, Müzik, Teknooji ve Motor alanlarında içerikler üretmek istiyorum. Daha doğrusu içerikleri üretecek olan kişileri buldum, hepsi alanında oldukça başarılı ve ben Teknoloji hariç diğer konularda arka planda video işleri ile uğraşacağım.

• Spor; Güreş - MuayThai - KickBox - Teakwando - Vücut Geliştirme - Yüzme
  • Motor; Motor incelemeleri - faydalı bilgiler vs.
  • Müzik; Gitar - Bağlama ve Saz Dersleri
  • Teknoloji; telefon incelemeleri, nasıl yapılır videoları, ipuçları

Hepsi iyi anlatım berecisine sahip, alanında başarılı ve diksiyonu düzgün kişiler. ( Spor tarafında hepsi uzman hocalar ) Kanallardan elde edilecek gelir tamamen bana ait olacak. Ben sosyal medya hesaplarını vs paylaşarak tanınmalarını sağlayacağım. YouTube geliri vs. onları ilgilendirmiyor.

• 1 - ) Motor, müzik ve teknoloji ayrı kanallar olacak. Ancak, spor konusunda büyük bir çelişkideyim. Aklımdaki " Spor Akademi " tarzı bir kanal açarak her gün 1 spor dalı ile ilgili video yayınlamaktı. Ama görüşünü aldığım bazı kişiler her spor dalı için farklı kanal diyor. Siz ne dersiniz? Tek kanalda sporun çeşitli dallarına yer vermek mantıksız veya başarıyı düşürücü bir etken mi?

• 2 - ) Bu imkanları siz nasıl değerlendirirdiniz? Ben olsam şöyle yapardım diye bir düşünce oluştuysa, paylaşmanız beni çok mutlu eder.

Başarılar şimdiden hayırlı olması dileği ile

Hocam youtube da kanal büyütmenin tek yolu ya büyük kanallarla birlikte video çekip abone kasacan ya da önerilenlere bir şekilde çıkacan. Başka türlü sıradan bir ivmeyle ilerleyen kanalın tutması daha doğrusu insanların sizi bulup izlemesi 1,2 seneyi alıyor.

Hocam bence 2 kişi bu kadar kanal olmaz hele ki kanalınız yok sıfırdan başlayacaksaniz en iyi yaptığnız şeyi yaparak kanal açın mesela ekipmandan anlıyorsnuz tanıtım videoları çekin falan ama o kadar kanalla başedemezsiniz bu benim düşüncem ama yaparız diyorsanız tüm spor alanlarını ayırmak ayırmamak size kalmış ama ben sadece 1 alanda olanları takip ediyorum ilgilenmediğim alanları paylaşan genele hitap eden kanallara nadir abone olurm

Başarılar hocam. Anladığım kadarıyla bu 4 kanalın maliyeti biraz külfetli olacak. bu 4 kanaldanda 1 yıl boyunca maddi bir kazanç beklemeden, aynı istikrar ve kaliteyle devam ederseniz başarılı olma şansınız(!) var.. ki 1 yıl boyunca 4 kanalında giderlerini karşılayacak finans kaynağınız olması gerekiyor mutlaka.

Benim tavsiyem onedio tarzı tek bir kanal ve site işine yönelmeniz. Bu saydığınız kategorileri tek bir kanaldanda yapabilirsiniz. 4 kanalı yönetmekten daha kolay olacaktır ve bence şansınız da daha fazla olacaktır.

O ana kanal tuttuktan sonra ise kategorileri dallandırıp budaklandırarak tek tek kategorilerinize yeni kanallar açarsınız

ben olsam bu şekilde yapardım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri