C# hakkında çok kolay soru!

Turkuaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar ben c# dersleri izliyorum.Öğrendiklerimden hareketle yeni birşey yapmak istedim test amaçlı.Ben random renk üretip bunu her saniye formun arkaplanına göstermek istiyorum.butona tıklayınca random renk üretip arka plana yansıtıyor.Ancak nasıl yaparım her saniye random renk üretip formun arka planına yansıtırım?(timer eklicem biliyorumda onu nasıl random ile ilişkilendiricem?)

button1.click içine timer enabled=true; yaz bu içindekileride timera yaz . Timer interval i 1000 yap bu kadar

button1.click içine timer enabled=true; yaz bu içindekileride timera yaz . Y

Tamam hocam sağol bir deniyeyim cevabı yazarım. timer1=Enabled=true;yazmıştım ama olmaz diye çalıştırmamıştım ne kafaya ya :)

Sonuç:Olmuyor hocam random ile ilişkilendirmek lazım onu ama nasıl?(Gene tıklayınca renk değiştiriyor.Ben tıklamadan değişsin istiyorum?)

Son düzenleme:
yapmak istediğin hersaniye arkaplan değişsin.
Bunun için her saniye işlem yapan bişi lazım oda timer. Yapılacağı timer içine yazman lazım yani buton sadece start stop olacak

---------- Spam Engelliyici 13:53 ---------- Önceki Mesaj 13:50 ----------

Burada istediğine yakın bir örnek var.

yapmak istediğin hersaniye arkaplan değişsin.
Bunun için her saniye işlem yapan bişi lazım oda timer. Yapılacağı timer içine yazman lazım yani buton sadece start stop olacak

---------- Spam Engelliyici 13:53 ---------- Önceki Mesaj 13:50 ----------

Burada istediğine yakın bir örnek var.

Dediğini yaptım.Şimdi hiçbirşey olmuyor.

button click fonksiyonuna timer eneabled yazacaksın yoksa kendi kendine nasıl başlasın :D

Timer1 in içine kodunuzu yazın.butona timer enabled özelliğini true olarak girin sadece.

Kod:
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
timer1.Interval = 1000; // Renk değiştirme sıklığını belirliyoruz.
timer1.Enabled = true; // Timer nesnesini aktif hale getiriyoruz.
} 

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
Random rastgele = new Random(); 
this.BackColor = System.Drawing.Color.FromArgb(((int)(((byte)(rastgele.Next(0, 255))))), ((int)(((byte)(rastgele.Next(0, 255))))), ((int)(((byte)(rastgele.Next(0, 255)))))); 
}

Yaptım arkadaşlar kodu kopyalayıp hem timer_tick olayına hemde formun load olayına yapıştırdım yani aynı kodu iki kez kullandım oldu.Buyrun sonuç:

Haliyle resim olunca anlık görüntü alıyor tabi.Ancak renk her saniye değişiyor.

[MENTION=8591]php_bot[/MENTION] hocam senin gösterdiğin php örneği "pictureBox1.BackColor = System.Drawing.Color.FromArgb(((int)(((byte)(rastgele.Next(0, 255))))), ((int)(((byte)(rastgele.Next(0, 255))))), ((int)(((byte)(rastgele.Next(0, 255)))))); " bu koddan hiçbirşey anlamadım.Çünkü çok fazla parantez var c# gibi değil farklılıklar var.

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleme:
Yaptım arkadaşlar kodu kopyalayıp hem timer_tick olayına hemde formun load olayına yapıştırdım yani aynı kodu iki kez kullandım oldu.Buyrun sonuç:

timer interval değeri verdin mi ?
vermediyesen load a timer1.Interval = 1000; yaz

timer interval değeri verdin mi ?
vermediyesen load a timer1.Interval = 1000; yaz

Verdim hocam intetval 1000de

Birde gösterdiğin siteyi inceledim kod için php örneği yazmış arkadaş gene c# örneği demiş ancak o kodda benim anlayamadım şekilde çok fazla parantez var.Sağol hocam yardımın için.

---------- Spam Engelliyici 14:04 ---------- Önceki Mesaj 14:04 ----------

Arkadaşlar ben hep netten ders izliyorum bana önerebilceğiniz c# için eğitim seti var mı?

Verdim hocam intetval 1000de

Birde gösterdiğin siteyi inceledim kod için php örneği yazmış arkadaş gene c# örneği demiş ancak o kodda benim anlayamadım şekilde çok fazla parantez var.Sağol hocam yardımın için.

---------- Spam Engelliyici 14:04 ---------- Önceki Mesaj 14:04 ----------

Arkadaşlar ben hep netten ders izliyorum bana önerebilceğiniz c# için eğitim seti var mı?

özel mesajla linkini at baakyım eğer iyiyse kullan değilse yenisini öneririm

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri