Çıldıyorum bu mikrofon beni deli edecek

hocam 30 tl ye aldığım dinamik mikrofon bundan kaliteli :(

o tamamen piyango çünkü bunları üreten firmalar küçük şeyler aldığınız 30 tllik dinamik in aynısını alsanız belki elinizdekinden daha iyi calısamıcak belki daha iyi calısacak çünkü fabrika üretim ama Rode ' den alsan 100 tanede alsan yazılan özelliklerin aynısını karşılar. Bu işler bunlarla olmaz ses kartı şart.

[MENTION=23371]sontorun[/MENTION] çözebildin mi dostum sorununu ?

Merhaba hocam kusura bakma dışardaydım yeni eve geçtim anca cevaplayabildim
[MENTION=12157]Mtkn58[/MENTION] haber verdiğin için teşekkürler :)

İlk mesaja yazmamışsınız ama büyük ihtimalle Aliexpress'ten aldığınıza ve Kondenser olduğuna göre BM-700 veya BM-800 modelini almışsınız. Öncelikle hayırlı olsun. Telaş yapmayın alabileceğiniz en kaliteli ve f/p oranı en yüksek mikrofonu almışsınız :D Neyse uzatmayayım daha fazla.

Normalde gerçek kondenser mikrofonlar phantom power adı verilen mikrofona şebeke üzerinden 48V güç veren cihaza ihtiyaç duyarlar.

Görseli: https://adoseofbuckley.files.wordpress.com/2012/01/xlr-to-usb-interface1.jpg

Bu cihaz mikrofona gerekli elektriği sağlar bu olmazsa ses baya kısık ve kalitesiz çıkar. Bu phantom powerların fiyatında 100-200 TL civarındadır. "50 TL'ye aldığım mikrofon için 100-200 TL daha harcamamı yapacağım, yuh!" sesi kulağımda çınladı bile :D.

Şimdi gelelim bizim mikrofona, bizim mikrofon yanında gelen xlr to 3.5 mm kablosundan da belli olabileceği gibi gerçek kondenser değil. Yani bir güce ihtiyaç duyuyor ama 48V kadar büyük bir güçte değil. Bilgisayarınız masaüstü bir bilgisayarsa büyük ihtimalle 3.5mm jackından elektrik sağlayabilir. Yani direk tak kullan yaparsınız ve sesiniz güzel çıkar.

Ancak notebookunuza bağlıyorsunuz veya 3.5mm'den elektrik verebilecek kadar gücü olmayan bir masaüstü pc ye sahipseniz mikrofon gerekli gücü alamıyor ve 5 TL'lik mikrofonlar kadar bile kayıt yapamıyorsunuz. (satın aldığınız ürünün açıklama kısmında bu durum belirtilmiştir zaten)

Bunun çözümü ise küçük bir USB ses kartı ile oluyor. USB ses kartını bilgisayarınızın usb çıkışına takıyorsunuz ve onada mikrofonunuzu bağlıyorsunuz böylelikle mikrofon gerekli güce kavuşuyor ve sesiniz son derece kaliteli çıkıyor.

Türkiye'de;

Şu: 5+1 Usb Ses Karti Laptop Bi

ve şu: 7.1 Usb Ses Kartı Virtual Sound 3d - Win 7 Win 8 908 - n11.com

model USB ses kartları piyasadaki en kaliteli kartlar ama yaptığım ölçümlerde bunların mikrofona sadece 2v elektrik gönderebildiğini farkettim. Bize ne kadar çok elektrik olursa o kadar kaliteli ses demek. Biraz daha araştırmamla Amazonda;

Şu ürünü: Amazon.com: Sabrent USB External Stereo Sound Adapter for Windows and Mac. Plug and play No drivers Needed. (AU-MMSA): Computers & Accessories

buldum. Bu ise 4v-5v arası bir elektrik sağlıyor mikrofona ve mikrofon 250-300 TL'lik mikrofonlarla yarışır ses kalitesi vermeye başlıyor.

Ama malesef Amazon'dan linkini attığım Sabrent marka USB ses kartı Türkiye'de satılmıyor. Bende Amazon'dan tedarik ettim.

BM-700'ün 11 farklı USB ses kartıyla yapılan test videosu (Tüm videoda farklı usb kartıyla bm 700 ses testi yapılıyor hiçbir oynama yapılmadı ses üzerinde direk kayıt yollandı. audacity düzeltmesi yapılmamış yani);
https://www.youtube.com/watch?v=DuLABU6tI7Q

Biraz uzun bir yazı oldu ama her detayı açıklamak istedim size. Umarım yararlı olmuştur. Param boşa gitti diye korkmanıza gerek yok. BM-800 + Sabrent USB Sound Card muhteşem bir ses kalitesi veriyor. İkisi birlikte 70 TL'ye geldi bana arkadaşımda 400 TL'lik mikrofon var o bile sesi duyunca baya şaşırdı beklemiyordu bu kadar kaliteli.

Not: Bu arada BM-800 ve BM-700 aynı alıcıyı kullanıyor, yani dış görünüm hariç bire bir aynılar.

Sormak istediğiniz şeyler varsa bekliyorum :)
[MENTION=23371]sontorun[/MENTION]

Sen efsane bir adamsin masaustu pc var onda denemeyi dusundum ama onda sanirim bi sikinti var takilan mikrofonlari gormuyor ama su n11 den dediginiz soundcarddan alacagim hocam sizi yakin zamanda rahatsiz ederim cok sagol verdigin bilgiler icin

[MENTION=23371]sontorun[/MENTION] adobe aducation da bi tane noise effect var onu denedin mi ?

bakalım düzeltte sonra ne oludğunu yaz konuya ona göre bende alırım mikrofondan :D

bip sesi ise çızırtılı şekilde camtasia ile yok edilebiliyor ben öyle yapıyorum.camtasiada ses sekmesinde no noise gibi bi ayar var ordan yapılıyor.

Arkadaşlar konuda ARKADAŞIMIZ SES KARTI GÖSTERMİŞTİ 17 TL olan ondan bugün geldi ve gerçekten mikrofonun kalitesini hissediyosunuz arkadaşımda 500 tl lik behringer + 250 tl lik ses kartı var ama nerdeyse benim 60 tl lik mikrofon daha iyi alıyor sesi çinliler yapmış vallaha bu arada yardımcı olan [MENTION=28815]Kefelon[/MENTION] hocama çok teşekkür ederim

Arkadaşlar konuda ARKADAŞIMIZ SES KARTI GÖSTERMİŞTİ 17 TL olan ondan bugün geldi ve gerçekten mikrofonun kalitesini hissediyosunuz arkadaşımda 500 tl lik behringer + 250 tl lik ses kartı var ama nerdeyse benim 60 tl lik mikrofon daha iyi alıyor sesi çinliler yapmış vallaha bu arada yardımcı olan [MENTION=28815]Kefelon[/MENTION] hocama çok teşekkür ederim
O Amazon'da bahsettiğim Sabrent olanı alabilseydiniz iyice hayran olurdunuz sese :D Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın :)

Sent from my MX4 using Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri