Çizgi Film Yapmak Çok Mu Zor?

• Kullanıcı velixyz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

velixyz

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.pokemonum.net
Arkadaşlar,
Her ne kadar hepimiz youtube'dan 3-5 kuruş kazanmış ve kazanıyor olsak da elin adamı paranın dibine vuruyor. Ayın 20'sinde adsense'miz banlanmasın diye duaya başlamıyor adamlar.

Uzaktan yakından hiç bir bilgim olmasa da basit eğitsel ingilizce animasyonlar yapmak niyetim var. Meyveler, sayılar, hayvanlar vs..ile iglili..

Çizgi film değil ama şu videoya bakar mısınız arkadaşlar: https://www.youtube.com/watch?v=D9p7cvjkUAE

Bu videonun getirisi en az 300.000 TL
Kanaldaki diğer videolara hiç girmiyorum bile...

Para özgünde..

Asıl soruma gelecek olursak; Basit kısa 3D animasyonlar yapmak için hangi program kullanmak gerekir?

Dostum cok süper bi noktadasın ancak program bilmek gerekiyo iyi derecede hemde. cok profesyonel yapamasan bile normal seviyede bile yapsan tutar. Animasyon için Flash en cok kullanılan sanırım. Bu konu ile ilgili yt de bir sürü dersler var izlemeni aynı zamanda uygulamanı tavsiye ederim. 3 günde 1 ayda olcak seyler degil hele ki 3D diyosun bu baya zor bi olay . Maya bilmen lazım yada benzeri programları modelleme yapman lazım kaplaması senaryosu bi yıgın iş. Sana tavsiyem flash derslerine göz at izle ayrıca ögrenmek istedigin programların bir kısmı daha dogrusu Adobe serisinin tamamı burada mevcut Kutuphan-e Turkiye Uzaktan Egitim Merkezi

Dostum cok süper bi noktadasın ancak program bilmek gerekiyo iyi derecede hemde. cok profesyonel yapamasan bile normal seviyede bile yapsan tutar. Animasyon için Flash en cok kullanılan sanırım. Bu konu ile ilgili yt de bir sürü dersler var izlemeni aynı zamanda uygulamanı tavsiye ederim. 3 günde 1 ayda olcak seyler degil hele ki 3D diyosun bu baya zor bi olay . Maya bilmen lazım yada benzeri programları modelleme yapman lazım kaplaması senaryosu bi yıgın iş. Sana tavsiyem flash derslerine göz at izle ayrıca ögrenmek istedigin programların bir kısmı daha dogrusu Adobe serisinin tamamı burada mevcut Kutuphan-e Turkiye Uzaktan Egitim Merkezi

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum hocam. Teşvik mahiyetinde oldu. Evet aslında biraz göz attım geçen gün videolara. Zor görünüyor aslında. Ama profosyenel birşeyler olmasa da, basit birşeyler de olsa özgün olduğu müddetçe kazancı olacaktır diye düşünüyorum. Neler izlenmiyor ki youtube da... 2D ile de başlayabilirim. Güzel bir seslendirme, Eğitsel cümleler, kaliteli olmasa da çocuların dikkatini çekecek bir görsellikle bu işi yürür diye düşünüyorum aslında..

Sana mesela bir örnek kanal göstereyim. Tabi bu adam 8 yıl önce baslamıs bu karaktere ancak su anda oldugu konum cok iyi. ve kaplama vs ugrasmıyo sadece cizim yapıyo. Zamanla ekip kurmus suanda t.shirt cesitli hediyelik esyalar satıyo karakter bazlı vs...Biraz uç bir nokta diyebiliriz ancak cok daha iyileride var...

https://www.youtube.com/user/simonscat/videos

Sana mesela bir örnek kanal göstereyim. Tabi bu adam 8 yıl önce baslamıs bu karaktere ancak su anda oldugu konum cok iyi. ve kaplama vs ugrasmıyo sadece cizim yapıyo. Zamanla ekip kurmus suanda t.shirt cesitli hediyelik esyalar satıyo karakter bazlı vs...Biraz uç bir nokta diyebiliriz ancak cok daha iyileride var...

https://www.youtube.com/user/simonscat/videos

Süper valla. Olmayacak iş değil...

biliyoruz youtube da genelde saçma şeyler izleniyor ama bu kadar saçma bişinin 200m izlenmesi hakkaten cok garip : )

Aslında bir grup kuracaksın herkes bir şey yapacak süper olur... Mesela biri montajcı biri modelci, animasyoncu, sesler filan falan...

videoları izleyince bir anda özgüncü olasım geldi la bu kadar dandik kugular formdaki hiç bir arkadaşın yapamayacagı cinsten değiller ama işte biraz sabır eksik birazda özgüven problemimiz var sanırım en azından bende öyle.cidden ugraşılsa formun birçogu süper özgüncü olur burdakli insanlar dünya engelini aşmayı bile başaran bir kitle :)
kafamızı hinliğe çalıştırana kadar özgüne yönelseymişiz şimdiye uçmuştuk :(

videoları izleyince bir anda özgüncü olasım geldi la bu kadar dandik kugular formdaki hiç bir arkadaşın yapamayacagı cinsten değiller ama işte biraz sabır eksik birazda özgüven problemimiz var sanırım en azından bende öyle.cidden ugraşılsa formun birçogu süper özgüncü olur burdakli insanlar dünya engelini aşmayı bile başaran bir kitle :)
kafamızı hinliğe çalıştırana kadar özgüne yönelseymişiz şimdiye uçmuştuk :(

Aynen öyle hocam. Hiç zaman kaybetmedim 3DS Max indiriyorum şu anda. Denemekle birşey kaybetmeyiz. Cin Ali ile başlarız sonra ilerletiriz işte :D

Buna benzer videolar üç aşşağı beş yukarı yapabılırım Fakat arkadaşımızın ornek olarak gösterdığı videolardan çok var mühim olan tepeye nasıl çıkabılırız Buda çok önemli ortalık özgün video dolu

Buna benzer videolar üç aşşağı beş yukarı yapabılırım Fakat arkadaşımızın ornek olarak gösterdığı videolardan çok var mühim olan tepeye nasıl çıkabılırız Buda çok önemli ortalık özgün video dolu

Hocam özgün olduktan sonra muhakkak izlenir. 3-5 lira para harcarsın önce biraz öne çıkarmak için. sonra yeni videolar falan. gerisi gelir..

şu zamanda emin olun her şey izleniyor çoluk çocuk herkesin elinde tablet, velisinin telefonu yaparsan neden olmasın. çizgi film değilde örnek videodaki gibi bişeyleri rahat yapabilirsin

ozgun guzeldir iyidir ama inanin surec gerekiyor en az 2 yil bikmadan usanmadan azinle calistiktan sonra ozgunde inanin ne atarsaniz izlenir o derece .

mobilden yazilmistir...

arkadaslar bazilariniza sacma gelebilir fakat sormadan edemeyecegim. iyi derecede solidworks biliyorum 3d cizim montaj oynatma patlatma vs vs. acaba boyle iceriklerde kullanilan programlarin komutlariyla bizim programlarin komutlari arasinda bir benzerlik var mi yoksa apayri dunyalar mi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri