Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce yüklediğim videom için cnn bugün mail attı ve telif haklarını alarak sitelerinde yayınlamak istiyorlar ne cevap vereyim? bu işler nasıl olur ve telifin ücreti ortalama ne kadardır?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ama şöyle bişi var eğer daha sonradan video'yu asıl çeken adam yada asıl nete düşüren haber sitesi bunun farkına varır ve peşine düşerlerse fena bir ceza da yiyebilirsin. Çünkü belkide o aldığın haber sitesi de asıl videoyu çeken kişiden parasını ödeyerek aldı bilemezsin sonuçta.
öyle birşey olacağını pek sanmıyorum. adam videoyu görecekte, kendinin çektiğini ispat edecekte, uluslararası mahkemeye başvuracakta, dava açacak falan. ben olsam uğraşmazdım, elin adamınında uğraşacağını pek sanmıyorum. benim asıl merak ettiğim şey ne kadarlık bir ücret talep etmeliyim? bide videomun ismini youtube'de aratınca ilk sırada çıkıyorum.
Sen olsan uğraşmazdın ama telif hakkı ihlallerinin ne kadar olduğunu bilmiyorsun sanırımLigTv'den bile 15,000$'dan bahsediyor. Senin sattığın 1000-2000lira için değil ama telif hakkı ihlali cezası işin ucunda varsa bu ve buna benzer yüksek tutarlar olduktan sonra herkes uğraşır bununla
Kendinin çektiğini ispatlaması o kadar zor değil. Diğer verdiği kanal eğer para ödeyerek aldıysa muhtemelen ellerinde de bunun kanıtı vardır al parayı ver videoyu yapmamışlardır.
bu yüzden bahsetmiştim. bu yönünü de bir düşün derim.
anladım, öncelikle yorumun için teşekkür ederim. şimdi bu işlerin piyasası 1000-2000$ arası bir şey mi yani o kadar para isteyebilir miyim?
Madem satmakta inatçısın bu işin piyasası yoktur cnn in de senin verdiğin teklifi illa kabul etme gibi bi durumuda yoktur sen gözünde ki miktarı sunacaksın adamlar değerlendirecek bu iş böyle eğer youtube üzerinde 100bin bulmuş bi videoysa ki ben öyle umuyorum 1000 lira çek bakalım para olarak, ne diyecekler.
20-50 dolar vs bi para iste.Sebebinide,ben youtube uzerinden bu videom uzerinden kazanc sagliyorum de.Salla biseyler.Ok derlerse ver gitsin.Videonun izlenim sayisini dikkate alarak bi fiyat ver.Ama fazla abartma.
Ne alaka abi biz herkesin videosunu biraz kesip biçip ekliyoruz.Ne yani adam görse videosunu youtube koydugumuzu bize dava mı açacak
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.