Çocuklarım için açtığım öğretici kanal için tavsiyelerinizi bekliyorum

• Kullanıcı Islander54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

Islander54

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

4 ay önce eşimin katkıları ile çocuklarım için YouTube kanalı oluşturduk. Tamamen özgün içerikle günlük eğlence videoları ve eğitici videolar çekmeye başladık. Abone olayını yardımlaşma platformları olsun beğenilmekte olsun çözdük. Ancak izlenim süreleri oldukça az izlenimleri ve aramalarda üst sıralarda çıkmayı çok fazla başaramıyoruz. Sizlerden ricam tecrübeleriniz ile tavsiyelerinizi istiyorum. Kanala katmam gerekenler nelerdir. Ne tür # kullanmalıyım. Herkese iyi çalışmalar bol kazançlar.

https://www.youtube.com/channel/UCzY0jSJ87arW4cqXqqhc3rA

hocam çok anlamam yuotube işlerinden ama etiket ve açıklama çok kısa ve video sonuna önerilen video yok

Videonun konumunun olmasi gerektigi yerde etiketler var, bunu yapmayin.
Aciklamayi cumle olarak yazin, etiket gibi olmasin, ornek cocuk kanallarindan bakabilirsiniz,
Video etiketlerine cocuk, eglence, oyuncak, gezi, aile, egitim, vlog tarzi etiketlerden 20 25 civari ekleyin,
Editleme islerini ogrenin, intronuz olsun, abone ol animasyonu hazirlatin,
Populer oyuncaklar kullanirsaniz, yani guncel olursaniz daha cok izlenme ceker, lol oyuncak kutu acilimi gibi,
Bitis ekrani kullanin, kartlari kullanin anket yapin,
Izlenmesi yuksek cocuk kanallarinin bitis ekranina reklam verin,
Gibi cesitlendirilebilir..

Benim ilk gözlemlerim şunlar:

- videolar içinde intro-outro yok
- kanal bitişinde kartvizit yok
- önerilen videolar yok
- hiçbir yazı ya da grafik yok
- herhangi bir kanal logosu bulunmuyor
- izleyici teşvik edecek hiçbir şey yok
- açıklama kısımları boş
- video başlıkları yavan
- çekimlerde ışık düşük
- dış çekimler güzel ancak onlarda da color correction gerekiyor. Biraz daha contrast ve brightness tabi ki bunlar çocuk videosu olduğu için daha doygun renkler.

izlenmeme sadece sizin kategorilere özgü bir problem değil. herhangi bir sinema filmi de bu yetkinliklerden yoksun olsa onu da oturur kimse izlemez.

Sizin videoyu izlerken yanda bu video gelmiş dilersen bi göz atın.

https://www.youtube.com/watch?v=fdcLb9Nb0ng

Aslında burada maksat izleyicinin de gözünü boyamak. Çocuk her ne kadar izleyici gibi olsa da ona ailesi bu videoyu açıyor. Elbet yılların tv izleme alışkanlığından neyin iyi , neyin kötü olduğunu anlar insan. haliyle üzerinde uğraşılmış olan daha çok izleniyor. Allah yardımcın olsun, en sevmediğim şey çocuk videoları :) izlemesini de , uğraşmasını da sevmiyorum.

Bu arada kolay gelsin. Çekim, kameralar, kurgu ile alakalı sorularınız olursa yanıtlayabilirim.

Son düzenleme:
artık çocukalarda sıkılmaya başladı geliyor bana bu tür şeylerden çok daha farklı birşey bulmak lazım

Bu yorumlar gerçekten bana çok yardımcı olacak. Eksiklerimin bir kısmının farkındaydım ama yeterince değilmişim sanırım. Tavsiyeleriniz doğrultusunda düzenlemeleri yapmaya başlıyorum inşallah. Çok teşekkürler

- dış çekimler güzel ancak onlarda da color correction gerekiyor. Biraz daha contrast ve brightness tabi ki bunlar çocuk videosu olduğu için daha

Bu arada kolay gelsin. Çekim, kameralar, kurgu ile alakalı sorularınız olursa yanıtlayabilirim.

Color correction nasıl ve hangi programla yapmam mümkün. Çekimlerde ışık sorunu yaşıyorum zaten. Özellikle iç çekimler ışık açısından problemli. Video ışıklandırması ve renklendirilmesi konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

Benim ilk gözlemlerim şunlar:

- videolar içinde intro-outro yok
- kanal bitişinde kartvizit yok
- önerilen videolar yok
- hiçbir yazı ya da grafik yok
- herhangi bir kanal logosu bulunmuyor
- izleyici teşvik edecek hiçbir şey yok
- açıklama kısımları boş
- video başlıkları yavan
- çekimlerde ışık düşük
- dış çekimler güzel ancak onlarda da color correction gerekiyor. Biraz daha contrast ve brightness tabi ki bunlar çocuk videosu olduğu için daha doygun renkler.

izlenmeme sadece sizin kategorilere özgü bir problem değil. herhangi bir sinema filmi de bu yetkinliklerden yoksun olsa onu da oturur kimse izlemez.

Sizin videoyu izlerken yanda bu video gelmiş dilersen bi göz atın.

https://www.youtube.com/watch?v=fdcLb9Nb0ng

Aslında burada maksat izleyicinin de gözünü boyamak. Çocuk her ne kadar izleyici gibi olsa da ona ailesi bu videoyu açıyor. Elbet yılların tv izleme alışkanlığından neyin iyi , neyin kötü olduğunu anlar insan. haliyle üzerinde uğraşılmış olan daha çok izleniyor. Allah yardımcın olsun, en sevmediğim şey çocuk videoları :) izlemesini de , uğraşmasını da sevmiyorum.

edius hocam kurgu ile ilgili neler söyleyebilirsin mesela

Su an dışarıdayim. Bilgisayar başına geçtiğimde elimden geldiğince yardımcı olacağım.

Color correction nasıl ve hangi programla yapmam mümkün. Çekimlerde ışık sorunu yaşıyorum zaten. Özellikle iç çekimler ışık açısından problemli. Video ışıklandırması ve renklendirilmesi konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

Color correction yapmak için en azından dslr ya da her şeyi otomatik olmayan bir makine gerekiyor. Çekim esnasında codeclerle dinamik aralık sıkıştırılırsa, color correction da o videoya hiçbir şey yapamaz. Işık yetersizse noise oluşuyor, color correction yaptığınızda da bu noiseler daha çok belli oluyor. Bu yüzden çekim esnasında iyi ışık ve dinamik aralığı yüksek bir kamera lazım. Anca o şekilde videolar üzerinde birkaç adım brightness ya da contrast ile oynanabilir. Diğer türlü zaten ucu ucuna kayıt yapıldığından dolayı, gergin olan video en ufak bir gerilimde yırtılır.

edius hocam kurgu ile ilgili neler söyleyebilirsin mesela

Burada hangi kurgudan bahsediyoruz bilmiyorum ama birkaç mesaj önce başka bir kanalın 1M izlenen videosuna denk geldim. Kendileri profesyonel produksiyon olmadığı halde ufak tefek kurgular yapmışlar. En azından devamlılık sağlanmış, sesler güzel alınmış ve ufak tefek ses efektleri verilmiş. Bu kategoride yaratıcılık ve kurgu ile çok güzel şeyler çıkabilir. Mesela 3d nesneler eklenebilir, bunlardan bazıları yapılıyor denk geliyorum. ama ne kadar iyisi , özgünü yapılırsa o kadar çok izlenir sanırım. Düşünsene güzel bir senaryon var. çocuk bir çizgifilm karakteriyle aynı sahnede ve etkileşim sağlıyorsun. dinazorlar, köpek balıkları, sualtı dünyası, hatta masalsı şeyler. ben mi abartıyorum, çok da zor değil. sonuç olarak vizyona film sokmuyorsunuz, altı üstü iki tane green screen karakter yapacaksınız, sonra sahneye uyum sağlaması için kamera açılarınızı felan ona göre ayarlayacaksınız. :) park videoları da izleniyor ama bence senaryolar daha fazla izleniyor. denk gelirsem bazılarını atarım. şimdilik benden bu kadar :)

Son düzenleme:
Color correction yapmak için en azından dslr ya da her şeyi otomatik olmayan bir makine gerekiyor. Çekim esnasında codeclerle dinamik aralık sıkıştırılırsa, color correction da o videoya hiçbir şey yapamaz. Işık yetersizse noise oluşuyor, color correction yaptığınızda da bu noiseler daha çok belli oluyor. Bu yüzden çekim esnasında iyi ışık ve dinamik aralığı yüksek bir kamera lazım. Anca o şekilde videolar üzerinde birkaç adım brightness ya da contrast ile oynanabilir. Diğer türlü zaten ucu ucuna kayıt yapıldığından dolayı, gergin olan video en ufak bir gerilimde yırtılır.

Burada hangi kurgudan bahsediyoruz bilmiyorum ama birkaç mesaj önce başka bir kanalın 1M izlenen videosuna denk geldim. Kendileri profesyonel produksiyon olmadığı halde ufak tefek kurgular yapmışlar. En azından devamlılık sağlanmış, sesler güzel alınmış ve ufak tefek ses efektleri verilmiş. Bu kategoride yaratıcılık ve kurgu ile çok güzel şeyler çıkabilir. Mesela 3d nesneler eklenebilir, bunlardan bazıları yapılıyor denk geliyorum. ama ne kadar iyisi , özgünü yapılırsa o kadar çok izlenir sanırım. Düşünsene güzel bir senaryon var. çocuk bir çizgifilm karakteriyle aynı sahnede ve etkileşim sağlıyorsun. dinazorlar, köpek balıkları, sualtı dünyası, hatta masalsı şeyler. ben mi abartıyorum, çok da zor değil. sonuç olarak vizyona film sokmuyorsunuz, altı üstü iki tane green screen karakter yapacaksınız, sonra sahneye uyum sağlaması için kamera açılarınızı felan ona göre ayarlayacaksınız. :) park videoları da izleniyor ama bence senaryolar daha fazla izleniyor. denk gelirsem bazılarını atarım. şimdilik benden bu kadar :)

Geniş açıklaman için teşekkür ederim hocam çok sağol. Kaliteli bir makine almaktan başka çaremiz yok sanırım. Diğer uyarılarını dikkate aldım ve videoların eksiklerini elimden geldiğince tamamladım. Tekrar bir bakıp kalan eksiklerimi söylersen memnun olurum.

Hocam neredeyse her videonuzda beğenmeme sayısı beğeniden daha fazla, hiç böyle bir şey görmemiştim :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri