Çok Zahmetli ve Çok Kârlı

Pixel Plus Medya

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar

Pixel Plus Network olarak bu yazıda sizlere tüm dünyada her zaman çok iyi hit alan çok zahmetli ve çok kârlı bir kategori ile ilgili bilgi vereceğiz. Yani kısaca :D

Kategorimiz lego filmleri yapmak ya da diğer bir değişle Brick Film. Bu kategori her zaman çok yüksek hitler ile çok iyi kazançlar sağlamıştır. Ancak her şeyin bir bedeli var bu uzun, zahmetli ve yorucu bir kategori.

Nelere İhtiyacınız Var?

1 Adet Dijital SLR fotoğraf makinası
1 Adet Tripod
Işıklandırma
Yeterli miktarda lego seti
Seslendirme için iyi bir mikrofon
İyi bir bilgisayar
Ve hayal gücü

Bu kategoride iş yapmak için video işinin en temel kurallarını bilmeniz gerekli. Yani bir saniyelik videoda kaç kare fotoğraf olması gerektiği gibi mesela. Ancak yeterince sabırlıysanız bu konuda YouTube'ta onlarca kaynak bulabilirsiniz. Örnek olacak aşağıdaki 2 videoyu inceleyebilirsiniz mesela.

https://www.youtube.com/watch?v=LPYkHRryxMA

https://www.youtube.com/watch?v=ukFWYe-ZeTw

Birinci videoda DSLR kameralar için güzel bir anlatım mevcut ikinci videoda ise temel olarak videoda kaç kare resmi nasıl çekmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ayrıca yine bu kategoride çalışmaya karar verirseniz size aşağıdaki 2 kanalı özellikle takip listenize almanızı öneririm.

Ffrangconator - Lego

Ancak bu kategoride çalışacak insanların en çok zorlanacakları şey kesinlikle teknik detaylar olmayacaktır en çok zorlanacağınız iki konunun birincisi senaryo olacaktır çünkü her video birbirinden bağımsız ya da birbirini takip eden senaryolara sahip olmalı. İkincisi ise voiceover yani seslendirme olacaktır. Senaryo konusunda yabancı videolardan esinlenebiir, filmlerin yada olayların parodilerini yapabilir ya da tamamen özgün senaryolar yazabilirsiniz.

Seslendirmeye gelince kendiniz yapabiliyorsanız ne ala ancak özellikle İngilizce çalışacaksanız ki bence öyle yapmalısınız kendini yapamazsınız anlamına geliyor o zaman da size fiverr adındaki bu siteyi kullanmanızı tavsiye ederim. Bu sitede hemen her işinizi sadece 5$'a yaptırabilirsiniz. Üstelik çok kaliteli şekilde buna seslendirme de dahil.

Üstelik biraz daha araştırma yaparsanız bu konu oldukça popüler olduğundan çok daha fazla detaya ulaşabilirsiniz. Ayrıca sorun yaşarsanız bize de sorabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Umarız Yararlı Olur
Pixel Plus Network

Dipnot: Bu makale Pixel Plus Network Forumlarından alıntı yapılmıştır.

Son düzenleme:
aslında bu tarz videolar sadece lego olarak değil farklı oyuncak tarzı şeylerle de uygulanabilir tabi lego kadar hit alırmı bilinmez.

Lego birikimide çok önemli bu kategoride. Her hayal ettginiz sahne için parça bulmak gerek.

malzemelerin hepsi var ama senaryo ve zaman olmadığı için 5 aydır bi kaç deneme çekimi hariç bi şey yapamadım

ne zman özgün çalışmaya heveslensem video çekip render almak neysede upload boyunca pc de internet kullanama zahmetini çektikçe spam çok yaşaaa diye haykırasım geliyor:D

Çok uğraştırıcı olacağı kesin ama kazancıda hakkını verir diye düşünüyorum

gayet yararlı olmuş benimde kafamda var boyle bişey ancak araştırmadım hiç daha detaylı bakacagım en kısa sürede inşallah.
sadece merak ettigim birkaç şey var açıkçası
-herhangi bir Dijital SLR fotoğraf makinası işimizi görür mü yoksa özellikle bi marka önerilebilir mi?
-bilgisayarda hangi programlar olmalı bu işlemleri yapmak için ve bi 4-5k lık msı işimizi görür mü?
-Son olarak kendim bikaç dilde seslendirmeyi düşünüyorum kaliteli mikrofon derken tam olarak marka ve isim belirtebilir misiniz?

teşekkürler.

bence de çok uğraştırıcı fakat çok da eğlenceli. yalnız izlenme mevzusu sıkıntı. yani olay yaptığınla ilgili değil bence. ne kadar iyi ve kaliteli bir şey de yapsan izletmek zor. insanlara ulaşmak zor.

mesela öbür konuda da örnekleri verildiğinden şu iki videoya bakalım.

mesela bu video 5 ay önce yayınlanmış ve 16 milyon izlenime ulaşmış. bence de çok başarılı bir video.

https://www.youtube.com/watch?v=Lq9j1Byuq14

bu video da üsttekinden 4 ay önce yayınlanmış olmasına rağmen toplam izlenimi 25 bin.
neredeyse aynı video. ve bu arkadaş çok daha önce yapmış bunu.

https://www.youtube.com/watch?v=Cdep-C_C8jk

bence işte ne kadar da kaliteli iş yapıyor olsan da izlettiremeyince hepsi boş oluyor. ben de stop motion yapmaya çalışıyorum epeydir. videolarımı da geliştirdiğimi de düşünüyorum. ama daha dandik videolar uçmuş gidiyor. bizimki yerinde bile saymıyor. son 2 saat 1 kişi bile girmemiş. evet diyeceksiniz seo, paylaşım reklam vs. falan hepsini deniyorum.

ama olay bambaşka. bir video veya kişi popüler olunca video kötü bile olsa izleniyor daha çok öneriliyor. neyse çok uzattım ama diyeceğim şudur ki, kalite tabi ki önemli ama işte oha adam napmış ya tabi bu kadar izlenir demeden önce üstteki iki link örneğine bakmak gerekli.

bunları yazma nedenim de bendeki kafa karışıklığı. bence de yapması izlemesi hatta insanlara yaptıklarınızı göstermesi çok keyifli. kesinlikle keyif alınacaksa girilmesi gerek bir kategori. hatta izlettirmeyi de beceririm diyen olursa da tadından yenmez.

gayet yararlı olmuş benimde kafamda var boyle bişey ancak araştırmadım hiç daha detaylı bakacagım en kısa sürede inşallah.
-herhangi bir Dijital SLR fotoğraf makinası işimizi görür mü yoksa özellikle bi marka önerilebilir mi?
-bilgisayarda hangi programlar olmalı bu işlemleri yapmak için ve bi 4-5k lık msı işimizi görür mü?
-Son olarak kendim bikaç dilde seslendirmeyi düşünüyorum kaliteli mikrofon derken tam olarak marka ve isim belirtebilir misiniz?

teşekkürler.

- evet hocam herhangi bi tane dslr çok rahat işinizi görür
- foto çekmek için dragon frame programını kullanabilirsiniz

teşekkürler.

Herhangi bir DSLR olur
4-5k lık bir pc rahat rahat işini görecektir.
Kaliteli mikrofon birçok seçenek olabilir kısaca orta sınıf bir USB mikrofon rahat rahat işini görür diyebilirim 300 - 400 tl gibi

bence de çok uğraştırıcı fakat çok da eğlenceli. yalnız izlenme mevzusu sıkıntı. yani olay yaptığınla ilgili değil bence. ne kadar iyi ve kaliteli bir şey de yapsan izletmek zor. insanlara ulaşmak zor.

mesela öbür konuda da örnekleri verildiğinden şu iki videoya bakalım.

mesela bu video 5 ay önce yayınlanmış ve 16 milyon izlenime ulaşmış. bence de çok başarılı bir video.

https://www.youtube.com/watch?v=Lq9j1Byuq14

bu video da üsttekinden 4 ay önce yayınlanmış olmasına rağmen toplam izlenimi 25 bin.
neredeyse aynı video. ve bu arkadaş çok daha önce yapmış bunu.

https://www.youtube.com/watch?v=Cdep-C_C8jk

bence işte ne kadar da kaliteli iş yapıyor olsan da izlettiremeyince hepsi boş oluyor. ben de stop motion yapmaya çalışıyorum epeydir. videolarımı da geliştirdiğimi de düşünüyorum. ama daha dandik videolar uçmuş gidiyor. bizimki yerinde bile saymıyor. son 2 saat 1 kişi bile girmemiş. evet diyeceksiniz seo, paylaşım reklam vs. falan hepsini deniyorum.

ama olay bambaşka. bir video veya kişi popüler olunca video kötü bile olsa izleniyor daha çok öneriliyor. neyse çok uzattım ama diyeceğim şudur ki, kalite tabi ki önemli ama işte oha adam napmış ya tabi bu kadar izlenir demeden önce üstteki iki link örneğine bakmak gerekli.

bunları yazma nedenim de bendeki kafa karışıklığı. bence de yapması izlemesi hatta insanlara yaptıklarınızı göstermesi çok keyifli. kesinlikle keyif alınacaksa girilmesi gerek bir kategori. hatta izlettirmeyi de beceririm diyen olursa da tadından yenmez.

Aynen dediğin gib dostum sorunun cevabını kendin vermişsin zaten bir işi kaliteli yapmak izlenmesini sağlamaz. Kaliteli ve sürekli yapmak sağlar ama. Hatta sürekli yapıp kalitesiz yapmak bile sağlar :D :D Özgün projelede özellikle ilk 6 ay ile 1 yıl arasında beklentileri minimumda tutmak en güzelidir. Yılmadan devam edersen gerisi kendiliğinden olur zaten..

Son düzenleme:
Valla arkadaşlar uğraşan herkes sonunda bu tip videoların ekmeğini yiyiyor onu biliyorum.. O yüzden en azından 1 kanalda olsa günde 1-2 saatinizi ayırın.. 5-6 ay sonrada 200-300 dolar derken düşersiniz legoların peşine. :D

yalnız bu tarz videolara, özellikle lego işine para kazanmak umuduyla girilirse sonuç hüsran olacaktır. harcanan zaman verilen emek inanılmaz boyutlarda. hobi olarak zevk alarak yapılmazsa ne var 2-3 set lego satın alırım ben de yaparım kafası ile olacak şey değil çünkü.

walla supermiş videolar 70D makınem var monster pc dıger hepsı var ama seslendırmeler konusunda kafam karısık konusmazsak bıle efeklerıde tam yerıne cuk yapmışlar yanı takıldık spamın peşine gittik :)
güzel fikir inş. bi kac deneme yapıcam

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri