Çözemedim Şu Youtube Algoritmasını

weberesice

Kayıtlı Üye
Mesela bir müzik arıyorum
Aradığım sözcükler videonun ne başlığında geçiyor, ne açıklamasında, ne etiketlerinde ne de video yorumlarında. Fakat video ilk sayfada 3. sırada falan çıkıyor :confused: Zaten aradığım video da o.

Youtube algoritması şarkı sözlerini de analiz etmeye başladı da bizim mi haberimiz yok?

Aradığım sözcükler videonun ne başlığında geçiyor, ne açıklamasında, ne etiketlerinde ne de video yorumlarında. Fakat video ilk sayfada 3. sırada falan çıkıyor :confused: Zaten aradığım video da o.

Youtube algoritması şarkı sözlerini de analiz etmeye başladı da bizim mi haberimiz yok?

Youtube de Shazam müzik bulma uygulaması gibi çalışıyor diye biliyorum :) Aradığınız müziğe göre en ufak bir kelime veya herhangi bir aklınızda kalan kısmını yazmanız sizi o videoya götürüyor genellikle. Fakat shazam kadar başarılı değil şuan..

onu bilmiyorumda, demin trend videolara bakiyodum, adamlar spam yapmis, hd gecirmis reklamlarida dizmis, ben 240p, 360p gecemiyorum ya, nasil oluyo hd geciriyolar, reklamlarda acik para kazaniyo, hala anlamiyorum

Google üzerinden lyrics sitelerinden aldığı verilere göre gösteriyor olabilir.

Youtube de Shazam müzik bulma uygulaması gibi çalışıyor diye biliyorum :) Aradığınız müziğe göre en ufak bir kelime veya herhangi bir aklınızda kalan kısmını yazmanız sizi o videoya götürüyor genellikle. Fakat shazam kadar başarılı değil şuan..

Nasıl oluyor tam anlamadım ama misal şu video

Aramaya bak videoya bak :D Etiketler ve yorumlarda da tek bir kelimesi geçmiyor.

Türkünün adını bilmeme rağmen özellikle böyle aradım

image.png

Nasıl oluyor tam anlamadım ama misal şu video

Aramaya bak videoya bak :D Etiketler ve yorumlarda da tek bir kelimesi geçmiyor.

Türkünün adını bilmeme rağmen özellikle böyle aradım

image.png

ilginç şarkı sözleri yorumlarda falanda geçmemiş. shazam tarzı uygulamayla aratıyor demekki.

Yorumlara şarkı sözleri yazılıyor yorumlarda etiket gibi kullanılıyor youtubeda
Konu kilit

Yapma yaaav?

gözünden kaçmış arkadaşın edit

Son düzenleme:

hocam olayı ben çözdüm çok uzun anlatması valla:)

kesinlikle yorumlarda yazanlarda indexleniyor , mesela örnek vereyim , diyelimki futbolcuların videolarını paylaşan bir kanal var ve kanaldaki bir videonun yorumuna "best youtube footbal channel" yazmış biri ve siz youtube arama kısmına "best youtube football channel" yazarsanız büyük ihtimal o kanalıda çıkan sonuçlar arasında görürsün.

extra : daha bu sabah bir videoda denemiştim

kesinlikle yorumlarda yazanlarda indexleniyor , mesela örnek vereyim , diyelimki futbolcuların videolarını paylaşan bir kanal var ve kanaldaki bir videonun yorumuna "best youtube footbal channel" yazmış biri ve siz youtube arama kısmına "best youtube football channel" yazarsanız büyük ihtimal o kanalıda çıkan sonuçlar arasında görürsün.

önceden böyle bir şey yoktu son zamanlarda gelmiş sanırım bu özellik

Yorumlarda indexleniyor mesela facebook sayfaları satılırken sayfanın adını kapatıyorlar ama paylaşım ve yorumlar gözüküyor ordaki yorumu aynen google'a yazıp aratıyorum sayfayı rahatlıkla buluyorum :)

Zaten sen bu youtube nin tam algoritmasını çözsen aydınlanırsın ışık filan olursun. :D
Kolay gelsin.

Google video içerisinde geçen her sözü metin haline dökebiliyor. İstediğinizi çok kolay bulması bu yüzden

hocam olayı ben çözdüm çok uzun anlatması valla:)

Anlat ben dinlerim kardeşim :D

Yorumlarda indexleniyor mesela facebook sayfaları satılırken sayfanın adını kapatıyorlar ama paylaşım ve yorumlar gözüküyor ordaki yorumu aynen google'a yazıp aratıyorum sayfayı rahatlıkla buluyorum :)

Beyler yorum konusunda haklısınız. Onu daha önceden farketmiştim ama bu bahsettiğim videoda yorumlarda da birşey yok :) Daha öte yeni bir algoritma gibi birşey var :D

Google video içerisinde geçen her sözü metin haline dökebiliyor. İstediğinizi çok kolay bulması bu yüzden

İşte böyle birşey

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri