Cpanelden Aldığım Yedek Pleskte Türkçe Karakter Hatası

• Kullanıcı ByNeon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Webmaster Soru ve Sorunlar

ByNeon

Kayıtlı Üye
s.a arkadaşlar, cpanelden aldığım full yedek ve phpmyadmin den dışa aktar ile aldığım yedekleri Plesk Panel olan sunucuya yükledikten sonra sitede türkçe karakter sorunu yaşadım, sql boyutu 70mb civarı oldugu için SSH tan komut ile import ettim, sunucu Centos 6.5 üzerine Plesk Panel kurulu, birde sunucuda kullandığım bir bottan ötürü İoncube kurmuştu bir arkadaşım.. başka bir plesk panelden taşıdıgım sitemde sıkıntı yok iken cPanel den taşıdıgım sitede türkçe karakter sorunu var, sql dil sorunu sanırım, çözüm önerisi olan var mı ?

Sql yüklemeden önce PHPMyadmin kısmında genel ayarlar var oraya bakın utf8_general_ci seçili mi

Son düzenleme:
Tamam onu seçip öyle yüklemeyi deneyin düzelmesi lazım veya iso yada windows deneyin sql yi not defterinde falan mı açtınız indirdikten sonra bozulmuşta olabilir.

not: yedeğini al sonra yap :) maksat adet yerini bulsun :D yoksa ne yapacağını bilirsin bu konuda

hocam dosyayı notepad++plus aç

ctrl+a daha sonra ctrl+x tum dosyayı kesip aldıktan sonra resimde gördüğün bom olmadan utf-8 olarak kodla seçeneği seç ctrl+v yaparak tüm bilgileri yapıştır sonra dosyayı kaydet ve yükle. büyük ihtimalle çözecektir karakter hatalarından her daim bu sekil kurtulmuşumdur :) kolay gelsin

lj1qbr.png

not: yedeğini al sonra yap :) maksat adet yerini bulsun :D yoksa ne yapacağını bilirsin bu konuda

hocam dosyayı notepad++plus aç

ctrl+a daha sonra ctrl+x tum dosyayı kesip aldıktan sonra resimde gördüğün bom olmadan utf-8 olarak kodla seçeneği seç ctrl+v yaparak tüm bilgileri yapıştır sonra dosyayı kaydet ve yükle. büyük ihtimalle çözecektir karakter hatalarından her daim bu sekil kurtulmuşumdur :) kolay gelsin

lj1qbr.png
yine aynı oldu, sıkıntı pleskte olabilir mi ?

s.a arkadaşlar, cpanelden aldığım full yedek ve phpmyadmin den dışa aktar ile aldığım yedekleri Plesk Panel olan sunucuya yükledikten sonra sitede türkçe karakter sorunu yaşadım, sql boyutu 70mb civarı oldugu için SSH tan komut ile import ettim, sunucu Centos 6.5 üzerine Plesk Panel kurulu, birde sunucuda kullandığım bir bottan ötürü İoncube kurmuştu bir arkadaşım.. başka bir plesk panelden taşıdıgım sitemde sıkıntı yok iken cPanel den taşıdıgım sitede türkçe karakter sorunu var, sql dil sorunu sanırım, çözüm önerisi olan var mı ?

Yedeklerinizi Her zaman MSQL Dumper ile alınız ozaman hiç bi sıkıntı çıkmaz her zaman kullanırım kolay yedek alır ve geri yükler wordpress, vbulletin gibi sistemleri genelde yedeklerdim hiç sıkıntı çıkmazdı ama el ile (manuel) yedek alınca hep bi karakter hatası vs sorunlarla ugraşırdım burdan indirebilirsin MySQLDumper - Backup your MySQL-Database (e.g. forum, guestbooks and online shops)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri