crypt0l0cker virüsü hakkında yardım

Mekaonee

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar dükkandaki pc ye crypt0l0cker virüsü bulaştı bilmeyenler için kısaca tarif edeyim; virüs resimlerinizi videolarınızı excel word vs şifreliyor dosyayı açamıyorsun, şifreyi çözmek içinde sizden para istiyor bir nevi fidye. Bunu nasıl çözebilirim bilişim şuçlarına şuç duyurusunda bulunsam ne kadar sürede çözülür yardımlarınızı bekliyorum. Netten de araştırma yaptım fakat bi çözüm bulamadım şimdi gidipte 899TL ödemek istemiyorum ve kesin de değil

ödeşende muhtemel açmayacaklardır ki bundan kurtulmanın tek yolu format dosyaların hayati ödeme sahip değilse üstüne bir bardan soğuk su iç ve format at gitsin.. Bilişim sularına gelince sanmıyorum bir sonuç çıksn ama çıksa bile hem 899 dan çok daha pahalıy çakar hem de çok uzun sürer..

İşin kötüsü virüs gün geçtikçe kendini güncelliyor benim tahminim 2 ay önce ki çözüm işe yaramıyor

Hocam forumlarda yazan çözümlerle kurtarabildigini kurtarmanı tavsiye ederim
Suç duyurusuna gelince hocam epey zamandır var bu virüs Çok uzun süre sonuç alacagını düşünmüyorum şuan kesin çözümü yok hocam bu virüsün belli başlı siteler var araştırın onlar size günlük işte 1 dosya hakkımı ne veriyor sizin için çözüyor ama ne kadar saglıklıdır ne kadar güvenilirdir bilinmez format atıp Kullanabilirsiniz
Parayı Ödediginizde Yardımcı olmayadabilirler fidye biliyorum ödeyip açılanlar olmuş ama açılmayanlarda olmuş bilginiz olsun geçmiş olsun

ben o yüzden tüm dosyalarımı laptopa ve harici diske saklıyorum önemli olanları dosya kaybı büyük bir kayıp.

Normalde böyle tuzaklara düşmemde babam düşmüş. Format atsam D dekileri kurtarma imkanım felan yok dımı yada recovery files tarzı programlar denesem formattan sonra

orjinal dosyanin aynisini birebir kopyalayip kendi exe si olarak gosterir actiginda senden sifre ister. orjinal dosyayi sadece gizler hic bir sekilde icerigini degistirmez.

Şöyle söyliyeyim hocam tübitak bile bunun üzerinde çalışmalar yapıyor. Uzun zamandır olan bir virüs ve sürekli kendini yeniliyor. Genellikle mail yoluyla bulaşıyor sahte fatura mailleri gönderiyorlar örn: TTNET

Çevremde bu virüse yakalanan kişiler oldu. Kendi muhasebecim dahil. İşinin telafisi olanlar küçük dosyaları göz ardı ederek o hddyi çöpe atıyorlar ama işi önemli olupta dosyalarını kurtarmak isteyenler o parayı ödeyip açtırıyor. Yabi parayı ödeyip açtırabilirsiniz.

Şuan için çözebileceğiniz en ufak bir yol yoktur. Günlerce denemeler yaptık lakin bir arpa yol gidemedik.

görüntüleme özelliklerinden gizli dosyaları göster de sonra korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini de kaldır orj dosyaların duruyorsa görürsün..

görüntüleme özelliklerinden gizli dosyaları göster de sonra korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini de kaldır orj dosyaların duruyorsa görürsün..

yok hocam ya o kadar basit değil denedim de olmadı

---------- Spam Engelliyici 18:55 ---------- Önceki Mesaj 18:53 ----------

Hocam forumlarda yazan çözümlerle kurtarabildigini kurtarmanı tavsiye ederim
Suç duyurusuna gelince hocam epey zamandır var bu virüs Çok uzun süre sonuç alacagını düşünmüyorum şuan kesin çözümü yok hocam bu virüsün belli başlı siteler var araştırın onlar size günlük işte 1 dosya hakkımı ne veriyor sizin için çözüyor ama ne kadar saglıklıdır ne kadar güvenilirdir bilinmez format atıp Kullanabilirsiniz
Parayı Ödediginizde Yardımcı olmayadabilirler fidye biliyorum ödeyip açılanlar olmuş ama açılmayanlarda olmuş bilginiz olsun geçmiş olsun

varmı hocam günlük 1 dosya hakkı veren bildiğiniz site

Benim merak ettiğim bu tarz bir virüs bulaştığında one drivedeki dosyaları da etkiliyor mu? Yani one drive sunucusuna bulaşma olanağı var mı?

Benim merak ettiğim bu tarz bir virüs bulaştığında one drivedeki dosyaları da etkiliyor mu? Yani one drive sunucusuna bulaşma olanağı var mı?

"Şifre çok güçlü olduğu için kırılması imkansıza yakın. Virüs son varyantında shadowları yetkisi varsa siliyor/bozuyor doğrudur.
Daha önce bazı çalışan yöntemler artık çalışmıyor.

Virüsün gelişimi şöyle;
+ bulut yedekleri de şifreleyebiliyor
+ sql veritabanlarını da servisi durdurarak şifreleyebiliyor.

Yapılması gerekenler
+ Yedek alın ( ortam dışına çıkarın )
+ cryptoprevent ya da cryptomonitor uygulamalarını kurun." alıntı

[MENTION=10146]Mekaonee[/MENTION] hocam işlemcinizden yiyorsa büyük ihtimalle minner virüsüdür nerden çıkardınız derseniz adındaki Crypto'dan

[MENTION=10146]Mekaonee[/MENTION]
hocam şuan çalışan site varmı bilmiyorum ama dedigim şekilde araştırabilirsiniz

yok hocam bu pc nin işlemcisinden ne olacak anca kendıne yeter win xp excel i felan zor acıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri