SerkanYurtsever
Yasaklanmış
Edit
Kimseye iyilik yaramaz.
Kimseye iyilik yaramaz.
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Eline sağlık hocam dailymotiondan para kazanma olayının mantığını güzel anlatmışsın.Daily başlıycaksınız yada başlayıp başlamamak arasında gidip geliyorsunuz.. Bu makaleyi okumadan başlamayın...
2004-2005 Yılından beri internetten para kazanma işlerindeyim. Kökenim Çok eski 2008`den sonra ise Uploader olarak aktif çalışyorum 2008`den beride çalışmam tek işim budur..
Burdan bir dostum YT işi ilk başladığında çağardı beni Youtubeye kendi işimde çok kazandığım için girmedim aradan baya bir zaman geçince kendi işimde biraz düşüş oldu ACTA-PİPA-SOPA yasası belimizi kırdı tekrar yt işini ufak ufak düşünmeye başladım...
Aynı arkadaşla detaylı konuşmaya başladım o gece saat 3-4 e kadar sohbet ettik kesin başlıycaktım. Aynı gecenin ilerleyen saatlerinde babamı kaybettiğim haberiyle memlekete gitmek zorunda kaldım..
Aradan 1 sene Sonra 2014 kasım sonlarında başladım YT işine fakat atı alan üsküdarı geçmişti ama genede direndim ocak ayı sonlarına kadar YT`de ısrara devam ettim yapamadım kuralları bana ağır geldi...
Tamda O dönemde Daily konusu merakımı cezbetti ve başladım başladığım dönemlerde kısıtlamalar yoktu doldurabildiğim kadar kanal doldurdum.. Kazanamadım Güncele geçtim Dizi çizgi film haber ne varsa atıyordum her geçen gün yeni yeni şeyler öğrendim..
Saatlerce çalışmak yerine Günü gelen 1 dizi kesfetmiştim sonra 2 sonra 3 sonra 4 artık sadece o dizilerin gününü saatini hangi ülkede yayınlandıgını vs... vs.. öğrenmek kaldı WipikediaArtık bundan sonrası senin becerinde dizilerden başrol oyuncularının hayatlarıyla ilgili klipler katıldıkları talk showlar diziden sahnelerle süslenmiş romantik klipler... Vs..vs.. tamamen senin hayal gücünde..
Duyar gibiyim Hangi Diziler onlar diye soruşunuzu Hemen söyliyim 2 tanesini Home And away ve Neighbours ne ekmeğini yedim bilemezssiniz 2 side Avusturalya dizisi ve bir tanesi 1988 yanlış hatırlamıyorsam o yıldan beri oynar 6000 bilmem kacıncı bölümü ve hatanın 4 günü pazartesinden perşembeye.. Çabuk kesfedildi şimdi çıktıgı gibi 60 uploader veriyor diziyi... Kısa sürdü tabi
Güzel kardeşim Youtube seni Kapının önüne koydu işine gelirse dedi benim kurallarım bu dedi. Çıktın geldin Dailiye yada gelmeyi düşünüyorsun.. Ah bak yukarda sana bir anektod verdim hiç birşey sonsuza kadar gizli kalmıyor neredeyse 1 haftada sadece 300 dolar kazandıgım 2 içerik herkez tarafından öğrenildi..
Ne yani dünyanın sonumu Bütün daily bu 2 dizidemi dönüyo illaki bişeyler çıkar diye söyleniyor olmalısınız.. Yok canım öyle değil işte.. Çünkü Dailyde her içerikde reklam çıkmaz hele attıgın bir video saatte 3-5 izlenim alıyorsa onda hiç çıkmaz kısaca Ameleliğini yaptın içeriğin... hatta saatte 20-30 izlenim alan içerikde bile çıkması zayıf.. Lan neyde çıkar kısa kesde sadete gel der gibisiniz. Koyduğun gibi saatte 200-300 izlenim alıcak içerikte çıkar...
Yani Dailiye gelicek dostum senin en az iki ayın böyle içerik bulmakla gecicek sonraki sancılı dönemde aman içerigimi kimse bulmasın diye kamufule çabanla.. Eh şimdi biraz daha zor YT ciler geliyor durmadan herkezin biraz tecrübesi var herkez kanabilmek için biraz biraz zorluycak..
Gelelim en Temel Konuya
Bak güzel kardeşim YT-Google aynıdır aynı adamın malıdır bu yüzzden YT yi günde 2 milyar kullanıcı çeşitli nedenlerle ziyaret eder. Daily ise günde 10 milyon bilemedin 20 milyon. yani 2 milyar kullanıcıya hitap eden sen 10-20 milyon kulalnıcı olan Dailyde ne yapabilirsin önce bunu sormalısın kendine öyleki vericegin içerikle artık 100 uploaderle yarıscaksın 20 milyon kullanıcıyı 100 uplaodere bölüceksin... Gerisini sen düşün...
Gelme demiyoruz Gel ama YT`deki Kullanıcınıda Getir
ben bu konuyu ağzınıza 1 parmak bal çalıp sonra kenara çekilmek için yazmıyorum ölçün tartın sonra kafanızı Dizlerinin arasına koyup iyice düşünüp gelin.. Yt`den geliceksen kapanmamış kanalında Link kısalt deki YT`nin yaptırımlarından dolayı artık burdayız kullanıcılarını çek 10-20 milyonluk pazarı 30 milyon sonrasında 40 milyon yap.. Seni kapı dışarı eden YT`ye sende tavrını koy.. Yoksa burayıda YT gibi yapıcaksan azda olsa kazanana engel olma...
Ben bunları yazdım.. hatta ilk ben yazdım Daily konusu sır gibiydi öyleki ben ilk makaleyi hazırladıgımda insanlar publişher ile offical farkını dahi bilmiyordu ya benım para kazanma hala aktif değil diye Yakınıyrlardı.. Konuyu Açarken özellikle YT`cilerden şunu bekliyordum YT`deki kitlelerinide getirirler... Olmadı..
Hadi Diyelimki Başladınız
Kısıtlamalar belimizi büküyor gün oluyor tek video atamıyoruz..
Hadi diyelim sizde benim Gibi 1-2 dizi talk show cizgi film vs... vs.. yakaladınız tek içerik çalıstınız En başa dönelim. 1 ay kamufüle ettiniz 2 ay sonra keşfedildi Ne yapıcaksınız.. Başlayın gelin görün ama görmeden önce iyice düşünün
Videoyu Basar geçerim Keyfime Bakarım
Böyle düşünüyorsunuz Yok kardeşim kazın ayagı öyle değil kısıtlamalar telifler vs.. öyle yok işte burda şartlar daha agırdır.. alırım 15 vds her kanal ayrı vds de acar yukleme limitimi arttırım diyorsun peki ya astarı yüzünden pahalı gelirse 15 vds nin parasını dahi çıkartamazssan.. Doğru düşünün 3 kez düşünün 5 kez düşünün doğru kararı verin. Dailyde her içerikde reklam çıkmaz o yuzden Basar geçerim deme...
Umarım bu makale yardımcı olur...
Saygılar iyi geceler
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.