Dava edilme ihtimalim var galiba

• Kullanıcı WeyliPreci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

WeyliPreci

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yoktum nerdeyse 1 ay önce dedemi kaybettik ve doğal olarak bizde apar topar köye gittik.Nerdeyse 1 aydır internete giremiyorum zaten telefon zor çekiyo internet kafe falan hiç bi şey yok.Dedemi kaybetmeden yaklaşık 2 hafta önce bi kanaldan 3 4 video aldım yükledim.Herşey güzel gidiyo videolardan biri patladı 10K izlenim almıştı o sıra tabi bunu gören videonun asıl sahibi bana mesaj attı benden aldığın videoların içine benim kanalımın linkini ver yoksa seni bildiririm kanalın kapanır falan dedi olur dedim kanalının linki verdim.Ben köydeyken videoların diğer ikisi daha patlamış.Neredeyse 200 300K izlenim almışlar.Gelen kutusunu bi açtım şu mesaj var:

''Delete all my videos now! If not, I will report you to youtube and they will close your account or will sue you because you are use with AdSense.''

Yani ''videolarımın hepsini sil yoksa seni youtubeye rapor ederim kanalın kapanır veya seni dava ederim çünkü kanalın adsenseye bağlı ve benim videolarımdan para kazanıyosun'' diyo biraz araştırdım adamın böyle bi hakkı varmış ve youtube bu işe karışmıyomuş.

Yani telif atsada atmasada o videolar kalksada kalkmasada adam mahkemeye verdiğinde hakim ilk ortada bi kazanç olup olmadığına bakıyomuş ki bu Türkiye'de bile ilk göz önüne alınan kritermiş.

Ben video sahibine uzun bi süredir internete giremediğimi mesajını göremediğimi ve eğer isterse videolarını silebileceğimi söyledim cevap bekliyorum.

Çok kanalla çalışıp çok video yükleyen arkadaşlara da tavsiyem kanallarınızı ara sıra kontrol edin bakın mesaj gelmiş mi böyle bi tehdit var mı iş işten geçmeden önleminizi alın ki benim durumuma düşmeyin

öncelikle deden için üzüldüm. başın sağ olsun.
telif atsada atmasada o videolar kalksada kalkmasada adam mahkemeye verir.
ama genelde kimse mahkemeye vermez direk telif atar. bence videoyu gizle.
özür mesajı atarsın tamamdr.

Başınız sağolsun aga. YouTube içinde geçmiş olsun. Videonun asıl sahibi mi değil mi araştır bence. Gerçek sahibi ise kazandığım paranın % bilmem kaçını sana göndereyim video kalsın de ya da videoyu kaldır. Dede'nin vefat ettiğini de belirt yabancılar anlayışlı insanlardır.

Başınız sağolsun aga. YouTube içinde geçmiş olsun. Videonun asıl sahibi mi değil mi araştır bence. Gerçek sahibi ise kazandığım paranın % bilmem kaçını sana göndereyim video kalsın de ya da videoyu kaldır. Dede'nin vefat ettiğini de belirt yabancılar anlayışlı insanlardır.

yabancılar anlayışlı :)
hatta forumda bir arkadaşımız yenge bile bulmuştu sanırım :)

öncelikle deden için üzüldüm. başın sağ olsun.
telif atsada atmasada o videolar kalksada kalkmasada adam mahkemeye verir.
ama genelde kimse mahkemeye vermez direk telif atar. bence videoyu gizle.
özür mesajı atarsın tamamdr.

Sağolun hocam dostlar sağolsun.Şu an cevap bekliyorum adamdan yalnız sormak istediğim bi şey var şimdi adam videolarının linklerini biliyo çünkü ilk mesaj gönderdiğinde videoların linkini verip bu videolar benim benim adresimi ver demişti yani ben videoları gizlediğimde kaldırılmış gibi gözükür mü yoksa bu videoya erişim izniniz yok gibi bi şey mi yazar

yabancılar anlayışlı :)
hatta forumda bir arkadaşımız yenge bile bulmuştu sanırım :)

Aynen bende hatırlıyorum o konuyu. :D
Hatta şunu göndermiş yenge de baya bir beğenmiş. :D O günden beri saklıyom bunu. :D

http://media.noob.us/thankyous.swf

---------- Mesaj saat 06:50:17 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 06:49:24 civarında gönderildi. ----------

Sağolun hocam dostlar sağolsun.Şu an cevap bekliyorum adamdan yalnız sormak istediğim bi şey var şimdi adam videolarının linklerini biliyo çünkü ilk mesaj gönderdiğinde videoların linkini verip bu videolar benim benim adresimi ver demişti yani ben videoları gizlediğimde kaldırılmış gibi gözükür mü yoksa bu videoya erişim izniniz yok gibi bi şey mi yazar

Bu video özel yazar.

bu video gizlidir uyarısı çıkar. EmreDemirci üstadın dediği gibi önce anlaşmaya çalış.
olmadı gizle videoyu. sorun ederse o zaman en son ihtimal sil.

Eyvallah hocam çok sağol.Videolar o adamın sürekli video yapıp paylaşan biri zaten o konuda bi isyanım yok adam sonuna kadar haklı ama ilk uyarısında da adsense açıktı yani para kazanma etkindi videomun linki koy dedi koyduk bayada abone gitmiş benim kanaldaki videolardan ona şimdi videoları kaldır mahkemeye veririm diyo bu pek şerefli bi davranış gibi değil galiba bana anlayışsız yabancı denk gelmiş :)

Aynen bende hatırlıyorum o konuyu. :D
Hatta şunu göndermiş yenge de baya bir beğenmiş. :D O günden beri saklıyom bunu. :D

http://media.noob.us/thankyous.swf

---------- Mesaj saat 06:50:17 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 06:49:24 civarında gönderildi. ----------

Bu video özel yazar.

ahahaha allahım yaa güzel şeyler bunlar :)
nasıl indireceğiniz bunu acaba :)

ahahaha allahım yaa güzel şeyler bunlar :)
nasıl indireceğiniz bunu acaba :)

Bende bilmiyorum valla öyle saklıyorum. :D

--

Eyvallah hocam çok sağol.Videolar o adamın sürekli video yapıp paylaşan biri zaten o konuda bi isyanım yok adam sonuna kadar haklı ama ilk uyarısında da adsense açıktı yani para kazanma etkindi videomun linki koy dedi koyduk bayada abone gitmiş benim kanaldaki videolardan ona şimdi videoları kaldır mahkemeye veririm diyo bu pek şerefli bi davranış gibi değil galiba bana anlayışsız yabancı denk gelmiş :)

Mahkemeye verirse sende onun o yazısını kanıt olarak göster. Bu video karşılığında onun reklamını yaptım dersin bir sorun çıkmaz(Kendi düşüncem yinede araştır.)

Bende bilmiyorum valla öyle saklıyorum. :D

--

Mahkemeye verirse sende onun o yazısını kanıt olarak göster. Bu video karşılığında onun reklamını yaptım dersin bir sorun çıkmaz(Kendi düşüncem yinede araştır.)

Eyvallah hocam adamdan cevap bekliyorum bakalım inşallah sorun çıkarmaz :)

''Delete all my videos now! If not, I will report you to youtube and they will close your account or will sue you because you are use with AdSense.''

Mesaji atan kisinin Turk olma ihtimali var, gramerin kafasini gozunu yarmis.
Ben seni dava edicem dememis, seni youtube a sikayet edicem. Onlar da ya hesabini kapatir, ya da adsense kullandigin icin (gelir elde ettigin icin) seni dava eder demek istemis.

Bu tarz konularda fazla heyecan yapmayin. Korkma bir halt olmaz.
Gercek telif kaygisi olan takir takir yapistiriyor telifi.
Cogunluk ta mesaj ile korkutmaya calisiyor, cunku biliyor ki telife karsi bildirimde bulunursan kendisine ait oldugunu kanitlayamayacak.

Hergun teliften 2-3 hesabim kapanir, yerine yenisi acilir. Alisin artik bunlara.

Hadi diyelim adam seni dava etmek istedi. Hangi mahkemeye gidecek? Avrupa insan haklari mahkemesine mi? Mantikli dusunun biraz

Videolar bir şirkete ait ise hakkınızda dava açılabilir, ama normal kişiye ait bir videoysa bunun için uğraşmazlar.

hocam videoların adamın olduğuna eminsen sil gitsin.Bugün anlaşırsın yarın telif atarsa şaşırma.Bir de yabancılar en az izlenimli videolarda bile telifi yapıştırıyorlar, açıkçası pek inandırıcı gelmedi ama eminsen sil gitsin.Öyle direkt dava edemez, önce telifi yapıştıracak sen karşı bildirimde bulunursan ve video yayınlanmaya devam ederse dava etme hakkı doğar.

Yabancılar bizim türkler gibi değil geçen bi kanala baktım biri mesaj atmıştı lütfen videomu silin diye sildim. telif yemeden hallettik işi.

Mesaji atan kisinin Turk olma ihtimali var, gramerin kafasini gozunu yarmis.
Ben seni dava edicem dememis, seni youtube a sikayet edicem. Onlar da ya hesabini kapatir, ya da adsense kullandigin icin (gelir elde ettigin icin) seni dava eder demek istemis.

Bu tarz konularda fazla heyecan yapmayin. Korkma bir halt olmaz.
Gercek telif kaygisi olan takir takir yapistiriyor telifi.
Cogunluk ta mesaj ile korkutmaya calisiyor, cunku biliyor ki telife karsi bildirimde bulunursan kendisine ait oldugunu kanitlayamayacak.

Hergun teliften 2-3 hesabim kapanir, yerine yenisi acilir. Alisin artik bunlara.

Hadi diyelim adam seni dava etmek istedi. Hangi mahkemeye gidecek? Avrupa insan haklari mahkemesine mi? Mantikli dusunun biraz

Adam %1500 haklı beyler, dağılabilirsiniz.

Aynı şeyleri söyleyecektim, hazır yazmış.

Ayrıca dava edilsenizde, google türkiye ofisi olmadığı için abd'de Kaliforniya eyalet mahkemesi'nde (yanlış hatırlamıyorsam)yargılanıyorsunuz. Milyon dolarlar çalmadıysanızda interpol peşinize düşmez. Amerika'ya gitmiyorsanızda sıkıntınız olmaz :) Ama hayat boyu ABD sınırlarına giremezsiniz. :)
Silme sakın videonu falan. Önce bi adamı araştır, belgelerini iste. Video kendisinin değildir, rahat ol.

Dava Etme hakkı vardır tabiki ama edeceğini hiç sanmam .

Bide şahıs olduğu çok belli video madem senin ne mesaj atıyosun at telifi silinsin video .

Youtube işinde adsenseyi dolandırıp ayda 10 15 bin doları cebine haksız yollardan indirirsen işte o zaman adamlar söke söke geri alırlar o parayı .

Bi arkadaşımın film sitesi var günlük 150 200 k hiti vardı sitesi kapandı siteye girince bu site mahkeme kararıyla kapanmıştır diyodu arkadaşın haberi bile yokmuş haberi olmadan kapatmışlar ha ne oldu bişey olmadı domaini engellemişer siteye .org domain aldı aynen devam etti ne davalık oldu ne başka bişeylik.

Film sitelerinde şikayet et kaldır yöntemi vardır yani film sahibi filmi kaldır der kaldırırsın .
Youtube da sana söylemesine bile gerek yok video seninse bi telif atar adam kaldırtır videoyu.

Arkadaslar Amerika'da bir dava acmak icin avukat parasi en az 2000$ dan basliyor..Ayrica sizin adiniza bir dava varsa,giyabinizda yargilanmis ve hukum giymisseniz de bildigim kadariyla size Turkiye Adalet Bakanligi araciligi ile bunu bildirmek zorundalar..Cok buyuk bir sirket degilse ya da parasini boyle seyler icin harcayacak biri degilse mahkemeyi acmaz demiyorum acamaz..Parasi yetmez :)

Arkadaslar Amerika'da bir dava acmak icin avukat parasi en az 2000$ dan basliyor..Ayrica sizin adiniza bir dava varsa,giyabinizda yargilanmis ve hukum giymisseniz de bildigim kadariyla size Turkiye Adalet Bakanligi araciligi ile bunu bildirmek zorundalar..Cok buyuk bir sirket degilse ya da parasini boyle seyler icin harcayacak biri degilse mahkemeyi acmaz demiyorum acamaz..Parasi yetmez :)

Tr de ise bu ucret cok daha dusuk. Hele ki tanidik avukatiniz var ise. Yakinda bas harfleri A.Ö adli sahte telifci bir veledi atmis oldugu sahte telifler dolayisi ile savciliga sikayet edecegiz. (Tüm cekimleri kendisi yapmis kanallari bile kapattirmak icin ugrasiyordu ve birini kapattirdi. Kanal sahibi bize ulasti ve avukatimizin adresini verdik. O kisi bu forumda eski bir kullanici idi. Ip adresleri , gercek adi soyadi, ev adresi, telefonu , tc kimlik numarasina kadar ulastik. Avukatimiza bilgileri ulastirdik. Yarin savciliga dilekce verilecek. Sonuclari burada yazarim).

Kisacasi telif hakki sahibi (video sahibi) ister ise mahkemeye verir . Karsi tarafin herhangi bir ucret odemesine gerek yok. Ayrica avukat ucretinin $2000 olmasi birseyi degistirmez. Videoyu kopyalayan kisi davayi kesin kaybedecegi icin avukat masraflarini davaci degil davali oder. Ayrica mahkemeyi USA de acsa ulkeler arasi yapilmis bir antlasma var. Merak etmeyin. Kafaya koyan adam davayi acar, tr olmanizda birseyi degistirmez.

Ayni sey telif hakkina sahip olmadigi halde o urunun telif hakkina sahipmis gibi yollayan icinde gecerli. Bu davanin bir ornegini yakinda bu forumda goreceksiniz :)

Adam %1500 haklı beyler, dağılabilirsiniz.

Aynı şeyleri söyleyecektim, hazır yazmış.

Ayrıca dava edilsenizde, google türkiye ofisi olmadığı için abd'de Kaliforniya eyalet mahkemesi'nde (yanlış hatırlamıyorsam)yargılanıyorsunuz. Milyon dolarlar çalmadıysanızda interpol peşinize düşmez. Amerika'ya gitmiyorsanızda sıkıntınız olmaz :) Ama hayat boyu ABD sınırlarına giremezsiniz. :)
Silme sakın videonu falan. Önce bi adamı araştır, belgelerini iste. Video kendisinin değildir, rahat ol.

Hocam video %100 onun adam zaten belli bi kategoride sürekli çalışmalar yapan biriydi sorun şu ki herif resmen kıskançlıktan yaptı bunu çünkü ondan aldığım videolar onun kanalında 1K bile izlenmezken benim kanalımda uçtu videolar videomun linkini koy kanalımın linkini koy ne dediyse yaptık sonrada böyle bi şerefsizlik yaptı gerçi videoları henüz silmedim gizledim adam unutunca tekrar etkinleştirip yayınlıcam atıyosa atsın telifi günlük neredeyse 60 70$ kazandırıyodu o videolar bana

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri