DDR4 Oyun Kasası toplama

• Kullanıcı nisyantv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

nisyantv

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar oyun kervanına bende katılmak için yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum.
bunun için ps4 mü güçlü bir laptop mu mesala; 8gb gddr5 ekran kartlı yoksa son teknoloji kasa mı
ps4: Ortalama 1500TL
Laptop : ortlama 5.000 Tl
Kasa : Ortlama 6 bin TL (Son Teknoloji)

Örneğin Kasa toplarsa kesin çözüm olur diye ve uzun süreki olur diye caps aldım.
Not : caps de dddr4 ramler yok onu da bin tl cik olarak hesaplayın :)

Soru ve Önerilerinizi bekliyorum. Sabitlenirse iyi bir fikir alışverişi konusu olur diye-umuyorum.

5 aydır araştırma yapıyorsun ve laptop mu güçlü yoksa kasa mı güçlü diye soru mu soruyorsun :)

Bir laptop ile kasa anca kullanım şekline göre kıyaslanır(taşınabilirlik) hız bakımından kıyaslayamazsın.

Not: Kasa topla dostum. Eğer benim gibi imkanın yok ise laptop al. Ps4 hakkında bilgim yok ama eğer imkanın varsa kesinlikle sağlam bir kasa topla. Bildiğimce de nvidia-intel yolundan git. )

Son düzenleme:
5 aydır araştırma yapıyorsun ve laptop mu güçlü yoksa kasa mı güçlü diye soru mu soruyorsun :)

Bir laptop ile kasa anca kullanım şekline göre kıyaslanır(taşınabilirlik) hız bakımından kıyaslayamazsın.

Not: Kasa topla dostum. Eğer benim gibi imkanın yok ise laptop al. Ps4 hakkında bilgim yok ama eğer imkanın varsa kesinlikle sağlam bir kasa topla. Bildiğimce de nvidia-intel yolundan git. )

gece gece kafan güzel herhalde :D :D
1- 5 ay değil yaklaşık bir ay :P
2- laptop ve kasa arasında hız kıyaslaması yapmadım onu soracak kadar da amatör de değilim
3- öğrenci olduğum için dediğim laptbun frapsı iyi ve taşnıbalir olması hem oyun oynanması hemde montaj ve evin diğer odalarında da oynanabilmesi için laptop ideal

onun için de kararsız kaldım. ortalama 5 bin de az değil kazanan kadar elli tane flag yiyiyoruz :D

gece gece kafan güzel herhalde :D :D
1- 5 ay değil yaklaşık bir ay :P
2- laptop ve kasa arasında hız kıyaslaması yapmadım onu soracak kadar da amatör de değilim
3- öğrenci olduğum için dediğim laptbun frapsı iyi ve taşnıbalir olması hem oyun oynanması hemde montaj ve evin diğer odalarında da oynanabilmesi için laptop ideal

onun için de kararsız kaldım. ortalama 5 bin de az değil kazanan kadar elli tane flag yiyiyoruz :D
PArdon ya 5 ay okudum ben :) Dedim baya araştırmış adam )

Laptopun taşıması iyi değil onu söyleyim. Çünkü sen oyun laptopu alacaksın bu da demek oluyor ki en az 4kg olacak :) İnan üni'ye götüremiyorum. Çok rahatsız ediyor. Evin bir odasında sabitlen neden başka odalara taşıman gerekiyor ki ?

5 bin tabi az para değil. Ben 4 bin verdim laptopa. Mutlu muyum mutluyum :=) Yine olsa gözüm kapalı yine veririm. Ama üniversiteye götüremiyorum mesela çünkü kasa gibi :) Ama inan kasa ile arasında dağlar kadar fark var. Gerek kasanın hızı gerek rahatlığı falan paha biçilemez.

bi süre önce 3000 TLye topladıgım kasa,belki fikir verebilir diye ekliyorum özelliklerini hocam.çok şükür ne oyunu kurduysam en yüksek düzeyde cam gibi oynatıyor.ha,ben oyun oynuyormuyum?hayır ama grafikleri güzel olan oyunları nasıl gösteriyor,oyun nasılmış diye bakıp çıkıyorum :)

+ msi Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
+ Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
+ 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
+ Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
+ Asus GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
+ 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
+ 2,5" 1TB Elements USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk
+ 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
+ CONTAC30 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOGUTUCU
+ Corsair CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAGI (cx600)

Benim sana tavsiye edebileceğim kasa:

JED66j.png

Ram CL değeri hakkında:

https://www.technopat.net/sosyal/konu/ram-belleklerdeki-cl-nedir-ne-işe-yarar.277/

Bu kasa ve anakart ile sıvı soğutma kullanamazsın çünkü kasaya anakartın soğutmasından dolayı sığmıyor. Egzos fanı dışında ekstra fan alırsan soğutma konusunda sıkıntı yaşacağını düşünmüyorum. Aynı sistem bende var her oyun ultrada sıkıntı yok. ( i7 4770k, SSD 120 GB diğerleri aynı)

sana şunu söylemek istiyorum HDD dışındaki bütün parçaları ikinci el al hatta senin için araştırma bile yaparım ama beni uğraştırmıcan şunu dicem sen alcan inan bana en az 1000 tl karın olur şimdi başlarlar garantisi falan yok diye bak kardeşim ben 20 yıldır commodore 64 ile başlayan donanım manyağı adamın tekiyim arabamın olmayışı her ilk çıkanı alma tutkumdan kaynaklanır bildiğin manyağın tekiyim 20 yıldır bozulan ram görmedim 20 yılda sadece 2 tane anakart ı yakmak için çok çaba sarfettim ve yaktım yani ellemeseydim emin ol hala çalışıyorlardı 20 yılda hiç bozulan işlemcim olmadı duymadım da ama belki 30 kere HDD bozuk olarak elime almışımdır yani kime nereye sorarsan sor işlemci ram bozuldu dersen adama gülerler anakart biraz sakat ama inan yakman için su falan dökmen lazaım ki artık suyun içinde bile çalışanlarını gördüm sonuç:

HDD ki artık onu almak saçmalık biz ona SSD diyelim bunu dışında herşeyi 2, el olarak al bana dua edersin ben anlmam dersen yardımcı olurum yaz bana özelden kaç paran var

bi süre önce 3000 TLye topladıgım kasa,belki fikir verebilir diye ekliyorum özelliklerini hocam.çok şükür ne oyunu kurduysam en yüksek düzeyde cam gibi oynatıyor.ha,ben oyun oynuyormuyum?hayır ama grafikleri güzel olan oyunları nasıl gösteriyor,oyun nasılmış diye bakıp çıkıyorum :)

+ msi Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
+ Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
+ 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
+ Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
+ Asus GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
+ 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
+ 2,5" 1TB Elements USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk
+ 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
+ CONTAC30 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOGUTUCU
+ Corsair CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAGI (cx600)

hocam ben ddr4 için düşünüyorum. yoksa senin bu topladığın pc on numara.
ama neredeyse hiç masaüstü kulanmadım. eğer olursa sağlam olsun onun içn de yeni nesil teknolojileri kullanmak istiyorum. yarın hangi oyunun çıkacağı belli olmaz ki şimdi bile başlasam gt5 froza çekmeye bunlar iyi para bırakmaz sadece antreman olur benim için onun için iyi bişi olsun dedim.

---------- Spam Engelliyici 03:22 ---------- Önceki Mesaj 03:16 ----------

HDD ki artık onu almak saçmalık biz ona SSD diyelim bunu dışında herşeyi 2, el olarak al bana dua edersin ben anlmam dersen yardımcı olurum yaz bana özelden kaç paran var

içten yardımın için teşekkür ederim. ben allaha şükür bilgisayar youtube ve video graphic işlerinden iyi derecede anlarım.
ssdler mevcut arkadaşların bilgisayar dükkanları var. Klavye, fare, usb felan fistan ıvızr zıvırlar bolca bulunur.
benim sıkıntım SIFIR olması kaydiyle; anakart,işlemci ve ekran kartı ve ddr4 bellekelrdır. bu bileşenleri uyguna bulduktan sonrra diğerleri hiç sıkıntı bile olmaz.
o parçalarında fiyatlarının düşmesini bekliyorum ama dolar uçtu :)

---------- Spam Engelliyici 03:25 ---------- Önceki Mesaj 03:22 ----------

PArdon ya 5 ay okudum ben :) Dedim baya araştırmış adam )

İnan üni'ye götüremiyorum. Çok rahatsız ediyor. Evin bir odasında sabitlen neden başka odalara taşıman gerekiyor ki ?

yok ben laptobu pek okula götürmüyorum. Evde bazen gece mutfağa taşınıyorum çay kahve fekan fistan. artık gündüz kanapede uzanırken laptob ile iyi çalışılıyor.
ayrıca şu an kullandığım msi ge70 modifikasyon ile birlikte 4kg :)

---------- Spam Engelliyici 03:27 ---------- Önceki Mesaj 03:25 ----------

Benim sana tavsiye edebileceğim kasa:

JED66j.png

Ram CL değeri hakkında:

https://www.technopat.net/sosyal/konu/ram-belleklerdeki-cl-nedir-ne-işe-yarar.277/

Bu kasa ve anakart ile sıvı soğutma kullanamazsın çünkü kasaya anakartın soğutmasından dolayı sığmıyor. Egzos fanı dışında ekstra fan alırsan soğutma konusunda sıkıntı yaşacağını düşünmüyorum. Aynı sistem bende var her oyun ultrada sıkıntı yok. ( i7 4770k, SSD 120 GB diğerleri aynı)

on numara beş yıldız diyorsun da buna ddr4 ram kuramazsın :) anakartın lga 2011 olması lazım

Ben DDR4 ramlerin olması gerekenden pahalı oldukları için israf olduklarını düşünüyorum :) O yüzden DDR3 ramli sistem toplayıp sana gösterdim :)

oyun kasası diyorsun, işlemci ve anakart ekran kartından daha pahalı? düzelt onu bence.

laptop istedigi kadar güçlü olsun ama oyunlarda masa üstünün verdigi hazzı vermez :D bende samsung ativbook s05tr var i7 işlemci zamanında 3.800 flndi ama benim sistemin altındaki masa üstü cihazlara oynadıgım zaman oyunu daha tatmin edici geliyor bana :D

ps4,laptop ve kasa performans açısından kıyaslanamaz :D aynı bütçedeki toplama kasa her tür yer bitirir

DDR4 için daha çok erken anca 2016'da yaygınlaşmaya başlar zaten gerçek performansınıda o zaman hissedersin. Şuanda DDR4 gereksiz bence.

PS4 ile devam et. Her türlü götürür seni.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri