Ders Çalışma Düzenimin Bozulmaması İçin

grumpynub

Kayıtlı Üye
Selamlar herkese büyüklerim veya yaşıtlarım sizlerin tecrübelerine ve önerilerine ihtiyacım var bu yüzden bu konuyu açtım.

Bu sene 11. sınıfa gidiyorum daha okul açılalı henüz 1 hafta oldu fakat öğrencilik hayatımda ilk defa bu kadar motive olarak okula gidiyorum evdede aynı şekilde motive olmuş bi şekilde ders çalışıyorum. Tenefüste matematik öğretmenlerime sorularımı götürüyorum eskiden derslerde uyuyorken artık gözümü tahtadan bile ayırmıyorum.

Bu düzeni bozmamak için tavsiyeleriniz, önerileriniz neler ? Özellikle daha önceden benzer şeyleri yaşayan büyüklerime soruyorum. Ne gibi şeyler yapmalı/yapmamalıyım ?

Açıkcası biraz korkuyorum kendimi salıp bırakırsam diye.

Ben de yaşadım o durumu lisedeyken, yapman gereken aynı tempoda devam etmek, bozulmaması için ise şunu diyim. Gerçekten notlarım iyi olsun istiyorsan ders çalışmak zorunluluk değil de hobin olacak, örneğin ben gitar çalıyorum ya da oyun oynuyorum vs. bu zamanınlarını ise ders çalışmaya ayır, şunu unutma derse ne kadar çok vakit ayırırsan o kadar iç içe olursun ve öyle sürüp gider, ayırdığın zaman arttıkça dersle olan ilişkin de sağlamlaşır.

Bence en önemlisi plan,program bir liste hazırla günlük yapılacaklar hakkında öyle devam et hatta yardım al liste için hani sıkıntı çekeceksin ama bu işin sonunda kazanan sen olacaksın öyle düşün

arkadaş çevreni düzenle, boş adamlardan bir şekilde kurtul mesela arkadaşlarından birisi gelip hadi arka sıraya geçelim diyorsa geçme, yemeğini yedikten, 1 saat sağda solda oyalandıktan sonra dersine otur, hocalarına soru sormaya devam et boş derste hocalarınla konuş en önemlisi yaptığın işin çok önemli olduğunu unutma yani çalışmnın çok önemli olduğunu unutma
ana hatlarıyla
çevrendeki andavallardan kurtul evde işlerini biriktirmeden bitir, hocalarla saygı çerçevesinde haşir neşir ol, yaptığın işin önemli olduğunu unutma

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri