dershaneye gitmeden başarırmıyım ?

Kimbo

Kayıtlı Üye
merhaba youtuber lar :) ya kafamdaki bu kurt yüzünden hayatım alllk bullak oldu yt ile uğraşmıyorum canım herzaman sıkkın ya bn açık lisede okuyorum seneye biticek inş ve seneye üniyede başlıcam 2015 eylülde başlıcam diyorum da bana imkansız gibi geliyo tüm aradaşalarım 20 yaşında 19 yaşında başladı bn 22 23 yaşımda artı dershaneye gidicek parada yok onun için dershaneyede gidemiyorum fakat elimde çok güzel kitaplar var sizce seneye kadar başarırmıyım anlarmıyım temelim zayıf ama kitaplarım çok güzel belli bir program ve çalışma sistemine göre gidersem başarırmıyım 26 27 yaşında mezun olma düşüncesinide atamıyorum kafamdan nolursunuz motive edin bni :( (kitaplarda anntremanlarla matematik antremanlarla geometri " fizik )

hocam dershanesiz olur tabiki de ancak temelim yok diyorsanız mutlaka gidin gerekirse 1 yıl gecenizi gündüzünüze katın çalışın çevrenizde toplu ders çalışabileceğiniz (kültür merkezi,kütüphane) gibi yerler varsa mutlaka gidip oralarda ders çalışın en ufak sese bile huylanırım felan demeyin sakın nasıl ki insan birşeye zamanla adapte olabiliyor oraya adapte olursunuz başkalarının ders çalıştığını gördükçe sizinde ders çalışma azminiz artacaktır.

Hocam inanırsan başarırsın.Ama bu süreçte diğer işlerle meşgul olmaman lazım.Kendini adaman lazım açıkçası.

Dipnot : Konuyu öğrenmeden soru çözmeye başlama ve yaptıkların üzerinde durma yapamadıkların üzerinde dur .

Antremanlara Matematik kitabını bende çözmüştüm adam çok iyi ve çok sıcak kanlı anlatıyor :) Dostum öncelikle kendini koşullandırma "Dershaneye gitmeden başaramam" gibisinden. Öncelikle inanmalısın, sonra gayret etmelisin emin ol gerisi geliyor. Temelin zayıfsa temelini kuvvetlendirmek için konu anlatımlı kitaplar alabilirsin, netten videolar izleyebilirsin. YGS için test kitapları alıp onları çöz sürekli, çok iyi bir çalışma programı yapabilirsen ve uygulayabilirsen beklemediğin yerleri bile kazanabilirsin sen yeter ki inan ve çalış :)

Kardeşim inanırsan başaramayacağın hiçbirşey yok. Yeterki sen kendine inan ilk önce. Bu işte en önemli olan şey azim hırs inanç. Eğer hırslı bir insansan ben bunu yaparım diyorsan sabırlıysan yaparsın. Yok 2 gün çalışıp 5 gün çalışmaz aklın sağa sola kayarsa ömür boyu bunun pişmanlığını yaşayabilirsin. Geleceğini düşün. İllaha üniden işe gireceksin diyede birşey yok herkes üni okuyup çalışmak zorunda değil. Açıktan üniyide bitirebilirsin. Meslekte öğrenebilirsin. Dün sanayiye gittim turboyu bi çocuğa yaptırdım çocuk 18 yaşında 4 yıldır turbo tamir ediyormuş kendi dükkanını açmış bi tamire 500 lira para alıyor gerisini sen düşün. Sen elinden geleni yap Allah sana bir yerden rızkını verir kardeşim.

hocam bn gecemi gündüzüme katmaya hazırım ama dershanesiz olmazmı diyorsun kitaplarım çok güzel herşeyi baştan anlatıyor ama şu ya olmazsa ya başaramazsam korkusu yiyip bitiriyor bni

bende 20 yaşındayım seneye çalışıp 4 seneliğe girsemmi diye düşünüyorum hala, 2 senelik okumuştum şimdi açıktan tamamlamaya uğraşıyorum ama 4 senelik bi üniye gidip hem ders hem o ortamı yaşamak istiyorum :D

Dersehane'nn bi katkısı yok bence.Evinde netin varsa aç izle dersleri.Ekolhoca vs.sitelerde dersehane gibi anlatıyor.İşin ucunu bırakmazsan başarıcağından eminim.
hocam bn gecemi gündüzüme katmaya hazırım ama dershanesiz olmazmı diyorsun kitaplarım çok güzel herşeyi baştan anlatıyor ama şu ya olmazsa ya başaramazsam korkusu yiyip bitiriyor bni

Bende 2 okuyorum hocam şuan 1.sınıfım.Seneye DGS hazırlancam kısmetse.İnş. Allah bizi doğru yoldan saptırmaz .
bende 20 yaşındayım seneye çalışıp 4 seneliğe girsemmi diye düşünüyorum hala, 2 senelik okumuştum şimdi açıktan tamamlamaya uğraşıyorum ama 4 senelik bi üniye gidip hem ders hem o ortamı yaşamak istiyorum :D

Dershane nedir ya para tuzagi. Otur calis ne arkadaslarimiz var soba arkasında tipi kazandı. Herşeyden önce programli calis inan ve kazan yasida sorun etme

allah hepinizden razı olsun ama çevremde okadar karamsar insanlar varki hayattan soğuttular bni sizingbi arkalrım olsa etrfaım da keşke :)

dersane düzendir ama o kadar bana hiç ekstrası olmadı çoğu zaman gitmezdim gitsem de derse girmezdim. kendine bir düzen kurabileceğine inanıyorsan hepsini bir arada götürebilirsin ama çok zor bir iş düzenli olmak ben hiç olamadım olana saygım sonsuz ama çok zor durumlarda okuyan çalışan ve ailesine para gönderen arkadaşlarım var inanırsan her şey olur kardeşim Allah yolunu açık etsin

kardesim. ben lise sonda carpim tablosunu bilmiyoken , muhendislik kazandim. son 4 ay gunde 16 saat kitap basindaydim ve 5 saati verimli geciyodu. kimse aramasin die telefonlari kapatiyodum... istedikten sonra olur emin ol. ama bnm sana tavsiyem bir ise girip is ogrenmen , ne is olursa olsun. ve uniyide aciktan okuman. isletme , iktisat vs . maksat 4 yillik diploma bulunsun. ama karar senin.

dersaneye gitmek zorunda degilsin. ornegin 100 soru olan bi sinavda 60-70 almak kolaydir .daha sonrasi zirveyi zorlamaktir. eger ben zirveyi zorlicam diyorsan git dersaneye ( saglam bi dersane olmasi lazim) ama ortalam biseyler istiyorsan cokta geregi yok bece..

aof de olsa 4 yillik diploma sart.

EN ONEMLİSİ : is ogren, is ogren , is ogren

şimdiden ygs konularına göz gezdirmeye başla bence

çalışırsan mutlaka yaparsin

Hocam aç internet ten dersleri izle. Olmadı galiba TRT Okul da hergün ders anlatımı çıkıyordu orayı izle. Basaracagina emin ol yeter o laf edenlere de kulak asma.

Dostum dershanesiz de öğrenirsin ama hocanın anlatması başka oluyor.Öbür türlü yapamadığın soruları sorup etüt alırsın vb.Bence gitmelisin imkanın varsa.

Ben 22 yasindayim mayista 23 olacagim . Bilgisayar muhendislik diplomasini basardim suan doktora calismasini yapiyorum. Inanirsan basarirsin.

yok inş bnde senin gibi mesleğimide diplomam belirlesin isterim :)

kardeş dershaneler gerçekden para tuzağı. bizde bi halt var zannettik gittik ama 2 ay sonra bırakdık. resmen vakit kaybı. o yüzden derslerini şimdiden sıkı tut sürekli tekrar yap takviye olarak internette birçok site var ders anlatımı olan ordan çalışırsan yapabilirsin.

temel oluşturmak için dersane güzel fikir günü gününe ders çalışma her dersten sonra o konuyla ilgili soru çözme ve sürekli deneme çözme kilit noktadır...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri