Devamlı İnternet kopuyor

JiTeM

Kayıtlı Üye
S.a arkadaşlar ttnet zyxel VMG3312-B10B modelinde modemim var devamlı durduk yere net kopuyor internet ışığı kırmızı oluyor illa modemi yeniden başlatmam gerekiyor yada 3 5 dk ya kendi düzeliyor bunun sebebi nedir acaba nasıl çözebilirim bazen internet ışığı kırmızı olup net gıderken bazen komple dsl ile internet ışığı tamamen kapanıyor bir türlü çözemedim bu sorunu yaşayıp da çözen varmı acaba ?

S.a arkadaşlar ttnet zyxel VMG3312-B10B modelinde modemim var devamlı durduk yere net kopuyor internet ışığı kırmızı oluyor illa modemi yeniden başlatmam gerekiyor yada 3 5 dk ya kendi düzeliyor bunun sebebi nedir acaba nasıl çözebilirim bazen internet ışığı kırmızı olup net gıderken bazen komple dsl ile internet ışığı tamamen kapanıyor bir türlü çözemedim bu sorunu yaşayıp da çözen varmı acaba ?

Modeme Gelen Kablolarda Kırıklık, Kopukluk Olabilir mi? Bazen Kablolar Kapı Aralarına Kısıldığından içten Kırılabiliyor. Bir Kontrol Etmeni Öneririm...

Modeme Gelen Kablolarda Kırıklık, Kopukluk Olabilir mi? Bazen Kablolar Kapı Aralarına Kısıldığından içten Kırılabiliyor. Bir Kontrol Etmeni Öneririm...

Hocam öyle olsa tamamen kopmazmı acaba ? bazen gunde 1 kez kopuyor sonra daha kopmuyor bazen gunde 2 3 kez kopuyor ama bugun ust ustte 3 kez gıttı modem de sorun var buyuk olasalıkla diye düşünüyorum kabloya baktım sorun yok çünkü .

Soketler tam basılmamış olabilir, böyle bir hususta minik bir kımıldatma bile git gel yaptırabilir. Denemeden anlayamazsın .

Modem arayüzündeki gelen giden vs değerleri ss atma şansın var mı?

İSS hangi şirket?
TurkNet ise o modem üzerine TTNETİN kısıtlamaları var. Esli birçok konuda belirttim sorunları

hocam modem arayüzünden snr margin değerlerni bir kontrol edermisin ? Hat zayıflaması ne alemde. Bu değerler gereken aralıkda değilse servis sağlayıcı sorunu.

Şuan bir sıkıntı var sanırım bende de kopup duruyor ve modemin ışıkları çok hızlı yanıp sönüyor normalde böyle değildi.

Soketler tam basılmamış olabilir, böyle bir hususta minik bir kımıldatma bile git gel yaptırabilir. Denemeden anlayamazsın .

Yok hocam soketler salam zaten modem sabit bir yerde kımıldamıyor .

Modem arayüzündeki gelen giden vs değerleri ss atma şansın var mı?

Buyrun hocam

vJva2r.png

1GlpW5.png

İSS hangi şirket?
TurkNet ise o modem üzerine TTNETİN kısıtlamaları var. Esli birçok konuda belirttim sorunları

Ttnet hocam düz ttnet :D

hocam modem arayüzünden snr margin değerlerni bir kontrol edermisin ? Hat zayıflaması ne alemde. Bu değerler gereken aralıkda değilse servis sağlayıcı sorunu.

Nerden bakıyoruz hocam ona acaba ?

google'a yazdım snr margin diye bunlar çıktı :D galiba dediğiniz şeyle alakalı olabilir .

https://www.technopat.net/sosyal/konu/zyxel-vmg3312-b10b-internet-kopmasi-ve-snr-margin-sorunu.380339/

https://forum.donanimhaber.com/adsl-de-kopma-sorunu-olanlara-olasi-cozum-snr-margin-yukseltme--38980870

Edit

============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 2 hours: 6 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 2.173 Mbps 24.640 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.046 Mbps 24.576 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 25.5 dB 16.4 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.5 dBm 13.7 dBm
Receive Power: -2.2 dBm 3.6 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 9.6 dB 10.0 dB
Attainable Net Data Rate: 23.649 Mbps 51.312 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 8.2 8.5 10.9 N/A 8.0 13.1 18.1
Signal Attenuation(dB): N/A 10.7 9.2 N/A 8.1 13.1 18.1
SNR Margin(dB): N/A 26.1 24.8 N/A 15.4 16.8 16.6
Transmit Power(dBm):- 7.6 3.1 5.5 N/A 11.0 8.1 6.9

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 6 min 35 sec
FEC: 7 0
CRC: 1 0
ES: 1 0
SES: 0 0
UAS: 0 107
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 7 min 3 sec
FEC: 0 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
UAS: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
Latest 1 day time = 2 hours 7 min 3 sec
UAS: 28 135
Previous 1 day time = 0 sec
Total time = 2 hours 7 min 3 sec
UAS: 28 135

Son düzenleme:
bu ara benimde başım ttnetle dertte,konuyu görünce yine aklıma geldi :) resmen yarım gün çalışan bi internetim var benim.geçen ay eve 24mbitlik yeni ttnet baglattım,öncesini bilmiyorum ama son 1 haftadır bakıyorum gece 11 gibi geliyor,sabah 11 gibi gidiyor resmen.geceleri 24 mbit,gündüzleri 2-3mbitlik olarak var sadece.instagrama dahi girip 2 resme bakayım desem telefondan,dogru dürüst bakamıyorum.ttneti arıyorum,bizde sorun yok ne varsa sende var diyorlar.ya modemde ya kabloda diyorlar yani...e arkadaş hergün aynı saatte son hız çalışan,aynı saatte ölü taklidi yapan bi kopma sorunu mu olur :D klasik ttnet işte,işimiz zor valla...allah kolaylık versin hepimize.

[MENTION=7778]JiTeM[/MENTION]

Hocam hat zayıflaması iyi santrale baya yakınsınız zaten. Tahminim 50mb'e kadar vdsl desteği verir bulunduğunuz bölgeye ancak. Bu yakınlıkta bu kadar düşük snr değeri almak problem. Bundan kaynaklı olabilir. Belki hat değerleri ara ara dip yapıyor olabilir. tam sınır noktasında . benim aldığım snr ortlama 25de. bi arayıp hat değerleri ile ilgili şikayet açtırın hocam.

2EVPk2.png

Modeminiz iyi. ortalamanın üstünde bir modem. modemden kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Türk telekom klasikleri bunlar. 50mbit hat var. 480p video bile ara ara takılıyor. Gateway yapılandırmaları aşırı derecede kötü. Yurtdışı serverları muazzam yoğun yeterli cihaz yok. Gayrettepeden tonla işlem gerçekleştirilmeye çalışılıyor. En iyisi fiber almak da . Her yerde fiber yok :(

bu snr margin değeri zyxel modemden nerden bakılıyor?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri