Diş Hakkın'Da önemli soru bakarmısınız .

• Kullanıcı JiTeM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

JiTeM

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar bugun dıscıye gıttım ve kotu haberı aldım 2 tane cerrahı operasyon 2 tane kanal tedavısı ve 3 tane dolgu yaptırıcam .

1 - Aranız'da Cerrahi operasyon olan varmı dıs koku etın ıcınde kalmıs cerrahı operasyonla alıcaklarmıs .

2 - kanal tedavisi nasıl acaba olan varsa anlatabılırmı acaba

2-bildgim kadariyla disteki sinirleri aliyorlar

Farklı dişçilere gitmeni öneririrm bu kadar ameliyatı 1 dişçiye güvenip yaptırma. Sonra hangisinin dediği kafana yatarsa onu yap. Asla böyle önemli şeylerde 1 doktora başvurmam

Ben bademcik için gittim ilk gittiğim doktor alınması lazım badeciklerinin dedi ben korktum falan baya. Sonra başka bir doktora gittim senin bademcikler küçücük alınmasına gerek yok. Ben bu bademciği almam aldırmak istiyorsan başkasına git dedi ama önermem dedi.

2 - kanal tedavisi sinirileri alıyorlar ' diş in içi açıp ufak iğne gibi bir şeyi sokup çıkarıp yapıyor bu işlemi ' biraz acı oluyor ama sonra ohhh be diyorsunuz

kanal tedavisinde sinirleri olduruyolarmiydi aliyorlarmiydi oyle bisey. 1 kere bende kanal tedavisi oldum cektigin agridan eser kalmiyor 2-3 gune. cerrahi operasyon gecirmedim hic disle alakali.

Kanal tedavisi agrılı falan değil hocam benimde dişlerimden çok derdim var o nedenle çok kanal tedavisi oldum ağzını açık tutmaktan yorulmaktan baska bir derdi yok.

cocukken dişciden korktuğum kadar sünnetciden korkmuyordum.
Allah kolaylık versin :)

1 ay önce dişimi cerrahi müdahale yaptılar. 4-5 dakika sürdü iğneyi yapıyorlar ben 2 tane vurmalarını istedim sonra dişin kökten kanırtarak çıkartıyorlar. Acı olarak çok fazla bir acısı olmuyor. Sonrasında bende çok kanama oldu onun için gazlı bez al 1-2 gun sonra alışıyosun.

Benim de 20 lik dişim etin içinde çıkmış dişçiye gittim 150 liraya ameliyatla aldı.Ağrı olmadı ama 3-4 gün kanaması oldu.

Kanal tedavisinde dişin sinirlerini çıkarıyorlar böylece diş orda öylece kalıyor ağrı sızı bişey olmuyor, ancak yıpranma vs gibi durumlarda diş kendi kendini tedavi edemiyor. Zaten tüm ameliyarlarda olduğu gibi acı hissetmiyorsunuz.

1 sene önce bende 20 lik dişimi aldırdım gömülmüş kalmış. 31 yaşıma kadar benden habersiz yaşamış :) Baya zor çıktı doktor benim kafayı kendi göğsüne dayadı penseyi öyle bir kanırtıyor ama diş gelmiyor neyseki zar zor çıktı.O ara sık nefes alıp vermek etkili oluyor rahatlama açısından. Ağrı falan olmadı majesicti sanırım mucize kurtarıcı diş ağrısı bırakmıyor. Fakat lakin öyle bi boşluk kalıyorki prinç ot b*k doluyor içine 3-4 ay kapanmadı.Bi ara pilav yedim dilimle kontrol ediyorum 2 gün sonra dilime diş tarzı -prinç yüzeyi yanıltıyor tabi- bişey geliyor LAn diyorum herhalde bi kök daha geliyor falan neyse sonra prinç olduğu ortaya çıkıyor rahatlıyorum. :D

Kanal tedavisinde eğer tam uyuşturulmazsa o acı çok kötü oluyor. Çünkü dişin içindeki sinirler alınıyor. Ama öncedendi öyle hatalar şimdi hiç birşey hissetmezsin.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler benım korktugum su cerrahi operasyon acaba kaç dakka suruyor uyutup yapıyorlarmı acaba ?

1 sene önce bende 20 lik dişimi aldırdım gömülmüş kalmış. 31 yaşıma kadar benden habersiz yaşamış :) Baya zor çıktı doktor benim kafayı kendi göğsüne dayadı penseyi öyle bir kanırtıyor ama diş gelmiyor neyseki zar zor çıktı.O ara sık nefes alıp vermek etkili oluyor rahatlama açısından. Ağrı falan olmadı majesicti sanırım mucize kurtarıcı diş ağrısı bırakmıyor. Fakat lakin öyle bi boşluk kalıyorki prinç ot b*k doluyor içine 3-4 ay kapanmadı.Bi ara pilav yedim dilimle kontrol ediyorum 2 gün sonra dilime diş tarzı -prinç yüzeyi yanıltıyor tabi- bişey geliyor LAn diyorum herhalde bi kök daha geliyor falan neyse sonra prinç olduğu ortaya çıkıyor rahatlıyorum. :D

Hocam anlattıklarınızı yaşamış kadar oldum 10 sene gizlenmiş 20 lik diş,
2 gün diş kökü taklidi yapmış pirinç falan.
İlginçmiş hikayeniz. :D
Ayrıca dediğiniz hapın adı da Majezik.
Bu arada doktor bayan mıydı? :)

Hocam anlattıklarınızı yaşamış kadar oldum 10 sene gizlenmiş 20 lik diş,
2 gün diş kökü taklidi yapmış pirinç falan.
İlginçmiş hikayeniz. :D
Ayrıca dediğiniz hapın adı da Majezik.
Bu arada doktor bayan mıydı? :)

Doktor erkekti ama yinede zor çıkardı.Diş çıktıktan sonra pense tuttuğu eline açma germe hareketi yaptı.İşin zorluğunu tahmin et artık :D

Bende yarın gideceğim, ameliyat ile dişi alacaklar baya çürük var dişin ortasında et felan çıktı :D

benimde 2 diş var gömülü hep erteliyom valla yorumlarda hepden iç karartıcı bide şöyle bişi var gömülü olan dişin altındaki dişte kaplama o gömülü diş çıktığında alttaki diş ne olur acaba

Benimde kırık dişlerim var 2 tane zor görünüyorlar tutup hayatta çekemez mecbur yaracak, muhtemelen bende gitmiş olsam banada cerrahi diyecek, Benim ciddi anlamda dişci-iğne fobim var gidemiyorumda napacağım bilmiyorum. Şu konuyu gördüm yine kafama taktım bak uyku uyuyamam şimdi düşünmekten :D

Selam beyler benim de 1 dişim var sorunlu hassasiyet gösteriyor hem sıcağa hem soğuğa.
2 aydır sağ tarafla çiğniyorum o yüzden.

Büyük ihtimalle kanal olucak. Yalnız bir problemim var;

Dişçiden falan korkmam, iğne zevkli geliyor. Ancak bu problemli dişimde çok garip bir durum var.

1 kez bu dişime dolgu yaptırdım, inanılmaz işkenceli bir ağrı yapıyor o kazıma makinesi değince. Yani acıya dayanıklıyımdır ama çok aşırı bir ağrı hissediyorum.

Birçok diş yaptırdım ağrıları normaldi ama bu dişim özellikle çok ağırıyor operasyon sırasında. O yüzden 2 aydır gidemedim o ağrı aklıma geliyor hep.

Acaba bu diş neden bu kadar ağrıyor, diğer operasyonlardan çok daha fazla bir ağrısı oluyor.

Diş hekimi varsa cevaplarsa sevinirim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri