diziyle alakalı birkaç soru

• Kullanıcı furkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

furkan

Yasaklanmış
mrb arkadaşlar
öncelikle şunu belirteyim ben uzun zamandır bu işteyim
bir ara diziye başlayayım dedim
birkaç tane yabancı dizi buldum hep eşleşen dünya engeli vermişti bende dizi işini bir kenara atmıştım

malüm bir arkadaşımız diziyle alakalı bir konu açtı, tekrar diziye başlama hevesim geldi

şimdi dizi işiyle uğraşan arkadaşlara bir iki bişey sormak istiyorum, ben bugüne kadar hiç dizi işiyle uğraşmadığım için bu konuda hiç bilgim yok

şimdi arkadaşlar birinci sorum
yüzde yüz kesin telif yiyebileceğimiz dizileri böyle anlayabiliyormuyuz
şimdi bildiğiniz gibi bazı dizilerin çok çok aboneli kanalları olur
ilk olarak seçtiğimiz dizilerin sizce youtubda bu çok çok abonesi olan kanalı varsa bu dizilerden kesinlikle uzak mı durmamız lazım
mesela medcezir bunlardan birisi şimdi ben kesinlikle Türk dizilerle çalışmıycam örnek teşkil etmesi açısından soruyorum
mesela medcezir medcezir dizisinin resmi kanalı ve baya baya abonesi var bildiğiniz gibi
ancak araştırdığım kadarıyla medcezir dizisinin resmi kanalı olmasına rağmen halada youtubda medcezir yükleyen kanallar var
kısacası bu konuda ne düşünüyorsunuz yani kimi çok çok popüler diziler olur bu dizilerin çok aboneli resmi kanalları olur ve bu kanallara rağmen yinede kimi adamlar yüklüyor bu dizileri kısacası bu konuda ne düşünüyorsunuz
lütfen bu linke tıklarmısınız ne dediğimi anlıyacaksınız :) https://www.youtube.com/results?search_query=medcezir+16.bölüm&sm=3

ikinci sorum kimi diziler olur en son yeni bölümü 15 20 gün önceymiş
böyle dizilerin eski bölümlerini yüklersek hit alırmıyız

üçüncü sorum şimdi birçoğumuzun bildiği gibi güncel dizilerde ilk yükeleme yapanlardan olmak gerekir, şimdi kimi zaman olur atıyorum mesela kurtlar vadisi perşembe günü saat 23 te bitiyor ve benim kurtlar vadisi bittiği anda bunu yüklemem gerekiyorki yani ilk yükleyenlerden olmam gerekiyor ki biraz iyi hit yakalayabileyim, şimdi kimi zaman olur o anda işim çıkar ve ilk yükleyenler içinde olmayabiliyorum, yani kısacası bir dizi yayınlandığı saatten itibaren kaç dakika yada kaç saat içinde o diziyi yüklersek iyi hit alabileceğiz

son sorum, sizce eski diziler işe yararmı

[MENTION=3096]Bonna[/MENTION] ve [MENTION=4108]GBasar[/MENTION]
konuya davet ediyorum, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim
ve diziyle alakalı bilgisi olan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyin
tşkler saygılar

mrb arkadaşlar
öncelikle şunu belirteyim ben uzun zamandır bu işteyim
bir ara diziye başlayayım dedim
birkaç tane yabancı dizi buldum hep eşleşen dünya engeli vermişti bende dizi işini bir kenara atmıştım

malüm bir arkadaşımız diziyle alakalı bir konu açtı, tekrar diziye başlama hevesim geldi

şimdi dizi işiyle uğraşan arkadaşlara bir iki bişey sormak istiyorum, ben bugüne kadar hiç dizi işiyle uğraşmadığım için bu konuda hiç bilgim yok

şimdi arkadaşlar birinci sorum
yüzde yüz kesin telif yiyebileceğimiz dizileri böyle anlayabiliyormuyuz
şimdi bildiğiniz gibi bazı dizilerin çok çok aboneli kanalları olur
ilk olarak seçtiğimiz dizilerin sizce youtubda bu çok çok abonesi olan kanalı varsa bu dizilerden kesinlikle uzak mı durmamız lazım
mesela medcezir bunlardan birisi şimdi ben kesinlikle Türk dizilerle çalışmıycam örnek teşkil etmesi açısından soruyorum
mesela medcezir medcezir dizisinin resmi kanalı ve baya baya abonesi var bildiğiniz gibi
ancak araştırdığım kadarıyla medcezir dizisinin resmi kanalı olmasına rağmen halada youtubda medcezir yükleyen kanallar var
kısacası bu konuda ne düşünüyorsunuz yani kimi çok çok popüler diziler olur bu dizilerin çok aboneli resmi kanalları olur ve bu kanallara rağmen yinede kimi adamlar yüklüyor bu dizileri kısacası bu konuda ne düşünüyorsunuz
lütfen bu linke tıklarmısınız ne dediğimi anlıyacaksınız :) https://www.youtube.com/results?search_query=medcezir+16.bölüm&sm=3

ikinci sorum kimi diziler olur en son yeni bölümü 15 20 gün önceymiş
böyle dizilerin eski bölümlerini yüklersek hit alırmıyız

üçüncü sorum şimdi birçoğumuzun bildiği gibi güncel dizilerde ilk yükeleme yapanlardan olmak gerekir, şimdi kimi zaman olur atıyorum mesela kurtlar vadisi perşembe günü saat 23 te bitiyor ve benim kurtlar vadisi bittiği anda bunu yüklemem gerekiyorki yani ilk yükleyenlerden olmam gerekiyor ki biraz iyi hit yakalayabileyim, şimdi kimi zaman olur o anda işim çıkar ve ilk yükleyenler içinde olmayabiliyorum, yani kısacası bir dizi yayınlandığı saatten itibaren kaç dakika yada kaç saat içinde o diziyi yüklersek iyi hit alabileceğiz

son sorum, sizce eski diziler işe yararmı

[MENTION=3096]Bonna[/MENTION] ve [MENTION=4108]GBasar[/MENTION]
konuya davet ediyorum, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim
ve diziyle alakalı bilgisi olan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyin
tşkler saygılar
1:resmi kanalı olan dizilerden uzak duracaksın. medcezir örneginde medcezir eşleşen verir kazandırmaz. bazı siteler partlar halinde atıyor. 1 gün tutmadan siliyor. bir nevi vurkac yapıyor kazanabildigi kadar kazanıyor.

kanal d dizilerinden uzak duracaksın. dünya genelinde engellidir cogu.-eflatun-mint-ay yapım yapımcılıgında cekilen dizilerden uzak dur hic affetmez telifi patlatırlar.

2:eski dizilerle hit almak zordur neden dersen daha önceden stabil olarak o diziye calışmış kanallar fazlasıyla mevcut . abone sayılarıyla kazanıyorlar zaten.

3:ilk yükleme evet önemlidir anca en az bunun kadar önemli olan seo'dur yani etiket acıklama calışmaların. şahsen sunu söyleyebilirimki . sıradan bir diziyi benden 15 saat önce yüklemiş bir kişinin aramalarda önüne gecmekte zorlanmıyordum.

yordum diyorum cnkü dizi atmıyorum:)

1:resmi kanalı olan dizilerden uzak duracaksın. medcezir örneginde medcezir eşleşen verir kazandırmaz. bazı siteler partlar halinde atıyor. 1 gün tutmadan siliyor. bir nevi vurkac yapıyor kazanabildigi kadar kazanıyor.

kanal d dizilerinden uzak duracaksın. dünya genelinde engellidir cogu.-eflatun-mint-ay yapım yapımcılıgında cekilen dizilerden uzak dur hic affetmez telifi patlatırlar.

2:eski dizilerle hit almak zordur neden dersen daha önceden stabil olarak o diziye calışmış kanallar fazlasıyla mevcut . abone sayılarıyla kazanıyorlar zaten.

3:ilk yükleme evet önemlidir anca en az bunun kadar önemli olan seo'dur yani etiket acıklama calışmaların. şahsen sunu söyleyebilirimki . sıradan bir diziyi benden 15 saat önce yüklemiş bir kişinin aramalarda önüne gecmekte zorlanmıyordum.

yordum diyorum cnkü dizi atmıyorum:)

hocam nasıl bir seo çalışması yapıyorsunuz öne çıkmak için mesela diyelim çocuklar duymasın 10.bölüm buna nasıl bir seo yapardınızda yukarı çıkardınız?

hocam nasıl bir seo çalışması yapıyorsunuz öne çıkmak için mesela diyelim çocuklar duymasın 10.bölüm buna nasıl bir seo yapardınızda yukarı çıkardınız?

[MENTION=3096]Bonna[/MENTION]; ya örnek acıklama ve etiketlerimi vermiştim. o b konuda daha tecrübeli. en azından güncel calışma konusunda istekliydi bi aralar

burdan direkt olarak paylaşmak uygun olmaz. zaten ogi'de bazı bilgiler paylaşacaktır. dizi sektörüyle kanallarımı sattıgımdan beri ugrasmıyorum. ancak!

1 hafta içinde 2 kanalla geri gelcem bakam:)

1- Resmi kanalı olan dizilerden kesinlikle uzak dur Örn karadayı,medcezir,TRT dizileri vb
2-ATV Show Fox un bazı dizilerini atabilirsin sorun çıkmaz
3-Dizicileri genellikle ayakta tutan abonelerdir ve abone kazanmak için en önce atmak veya dizinin adına göre kanal atıp eski ve yeni bölümleri komple atıp ta kazanabilirsiniz.
4-Yabancı dizileri atman bence daha mantıklı en azından telif riski daha az

[MENTION=3096]Bonna[/MENTION]; ya örnek acıklama ve etiketlerimi vermiştim. onun kanallarından bildiginiz varsa ordan bakabilirsiniz.

burdan direkt olarak paylaşmak uygun olmaz. zaten ogi'de bazı bilgiler paylaşacaktır. dizi sektörüyle kanallarımı sattıgımdan beri ugrasmıyorum. ancak!

fragmanlar ıcınde aynı seyler gecerlımı telıf falan

fragmanlar ıcınde aynı seyler gecerlımı telıf falan

tamamen yapımcının insiyatifinde. ancak coğu fragmanda eşleşen uyarısı verirdi benim zamanımda.

örnek olarak. seyit reis ve şura 'mıdır nedir yeni kıvanc tatlıtug dizisinde ffragmanlar hem eşleşen veriyor hemde yapımcı telif atıyor.

[MENTION=3096]Bonna[/MENTION]; ya örnek acıklama ve etiketlerimi vermiştim. onun kanallarından bildiginiz varsa ordan bakabilirsiniz.

bonna nın yorumunu merakla bekliyoruz :)

Öncelikle teşekkür ediyorum ilgin için.Bildiğim, öğrendiğim kadarıyla yardımcı olayım.

Bugün telif konusunda çok fazla soru aldım malum.Hepsine hemen hemen aynı cevabı verdim.Benim uyanıp kanallarıma baktığımda telif görmediğim gün çok nadirdir.Bu beni caydırıyor mu ? Hayır.Eğer bu kategoriden kazanç elde etmek istiyorsan hocam, telif olayını iyice sindirmen gerekli.

Telifi yiyorum ya sonra ? 2.Telifi dahi beklemeden kanalımı ürünleriyle birlikte siliyorum.Yani hesabın gözünün yaşına bakmıyorum.Hesap açmak paralı değil ya, açıyorum hesabımı telif gelen bölümü tekrar yüklüyorum.Çünkü biliyorum ki yüklediğim sürece izlenim alacağım.Bu noktada yapman gereken bu bağlılıkta izlenim alan dizileri bulmak, yalnızca ve yalnızca onlarla çalışmak.Telif ye boşver, telif yemek güzeldir, bir dahaki telif karşısında nasıl bir aksiyon alman gerektiğini öğretir sana.

Resmi kanallar konusunda da benim bildiğim şudur.Ben resmi kanalı olmayan bir yada iki dizi görmüşümdür, yani hemen hemen hepsinin resmi bir kanalı var.Zaten telifle ilgili söylediklerimi dikkate alırsan, resmi kanalmış, gelecek telifmiş, bunları dert etmene hiç gerek yok.Videonu yüklersin, izlenimini alırsın, sonra istedikleri kadar telif atsınlar, kanalı ve hesabı silip yeni bir hesap ve kanalla devam.

Zor gelebilir, sıkıcı olabilir ama benim yaptıklarım bunlardır hocam.Sana verebileceğim tavsiyede budur.

Videoları ilk yüklemeye gelince, bu hangi dizi ile çalıştığına bağlı.Hemen anında yt'ye yüklemek olayı Türkiye de aldı başını gitti.Tr çalışmayacaksan bu konu o kadar da önemli değil.Ancak tabii ki çokta abartmamak lazım.Tazeliğini bozmadan yüklemekte fayda var.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri