Doğru bir bilgimi acaba ?

• Kullanıcı tuncay1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

tuncay1979

Kayıtlı Üye
Bugun r10 da bir konu gördüm kafama takıldı Ben bazı kanallarıma manuel yükleme yaparken yt nin önerdiği etiketleride giriyordum Fakat r10 daki Elfida arkadaşımız bununla alakalı bir konu açmıs Bende sayesınde fikir sahıbı oldum Forumda araştırdım bu konuyla ilgili sonuç bulamadım bende r10 dakı bu konuyu buraya taşımaya karar verdim Bilgili arkadaşlar konuya yazarlarsa ben ve benım gıbı bilmeyen arkadaşlarımızında yararına olur Elfida'dan Video Etiketlemede ince Detay
permalink
Merhaba arkadaşlar. Size ince küçük bir sır niteliğinde bilgi vericem.

Youtubeye yüklediğiniz videolara etiket girerken kesinlikle ama kesinlikle parantez içerisinde olan otomatik çıkan etiketleri eklemeyin. Örnek vericek olursak Bmw videosu yüklediniz. Yüklerken önerilen etiketlerde şu etiket çıkar ''Bmw (organization)'' gibi.. Bu parantez içerisinde olan etiketleri eklediğinizde o videonuzun kazançları ay sonunda Organization adına telif almış Bmw kanalı sahibine gider.Bu tamamında geçerli olmasada Youtube'nin belirlemiş olduğu çok nadir etiketler hariç hepsinde geçerlidir.

Ve en önemlisi önerilerde '' bmw (organization) yazıyor ya hani. Siz tek başına Bmw diye etiket girmeyin. Videonuz izlenme almaz. ''Bmw car'' gibi etiketler girin. Bunlar size fazladan izlenmeler ve yükselmeler getirecektir.

Bir ince bilgi daha vereyim. Kanalınızda ''kanal ayarları'' bölümünde Fan Finder kısmına tıklayın ve kanalınızdaki videolardan kesintiler yaparak bir video oluşturun. 2 dakikadan daha kısa. Bunu birçok kişi yapmıyor. Arkadaşlar bu oluşturduğunuz videoyu Youtube kuyruğa alır ve eğer onaylarsa. Bu demektir ki kanalınız spamda değil ve 1 e 3 veren bir bahsi kazanmış gibi olursunuz. Youtube - analytics - trafik kaynaklarına girdiğinizde bunu farkedersiniz. önerilen youtube videosu kısmı muazzam derecede artar youtube size izleyici gönderir.

Bunu denemeyin ama tanıtım videolarınız onaylanmazsa başka özgün içerikli tanıtımlar göndererek onaylatabilirsiniz. Ama peşin peşin söyleyim en fazla 10 - 15 gün ayakta duruyor sonra kanalınıza el sallıyorsunuz.(r10 Elfida'dan alıntıdır)

Kanalımda parantezli orjinal etiket kullandığımdan beri gelirim arttı. Hem de adsense sadece %10 kesinti yaptı. Sanırım bana uymuyor bu.

Edit: Ancak otomatik çıkan etiketlerden tek kelime olanları seçmek sakıncalı. "trailer" "highlights" gibi kelimeleri ekleyip para kazanmayı açınca ünleme düşüyor. Eklemeden açınca düşmüyor. Bizzat tecrübe edilmiştir. Tabi video kategorisi, spam olup olmayışı gibi faktörler durumu değiştirebilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri