DogusDigital Eşleşeni ve Şaibesi

YoutubeSEO

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Kategori vermeden durumu birazcık izah etmeye çalışacağım. Bilenler bilir, bazı Türk yapımı videolara DogusDigital adı altında eşleşenler, manuel olarak içerik tespitleri gelmeye başladı.

Konuyu biraz araştırdım. Öncelikle belirtmek isterim ki "DogusDigital sahtedir" gibi net bir algı yaratmak istemem.

Şaibe sezdiğim durumu resimlerle anlatmak istiyorum.
DogusDigital eşleşenleri Youtuber'lara yaklaşık 1 ay önce gelmeye başlayan, Content ID'ye tanımlı bir yetkili.

Neden yeni alındı bu isim? diye aklıma takılınca araştırma gereği duydum.

Öncelikle Google'da arama yapıldığında karşıma 27 Nisan 2015 tarihinde reglenmiş, yani satın alınmış dogusdigital.com adresi geldi. Bu web adresine who is çektiğimde, yani kimlik bilgilerine baktığımda her şey öncelikle normal geldi.

29R2up0.png

Her şey normal gibi görünüyor evet. Biraz daha araştırdığımda Dogus Digital isminin HAKKINDA / KÜNYE | tvyo ile ücretsiz izle, dizi izle url'sinde "Doğuş Video ve Dijital Yayıncılık A.Ş." adı altında geçtiği görülüyor.
Aynı who is'i tvyo için çektiğimde de gelen bilgiler hemen hemen aynı, AMA 1 FARKLA.

PEMj8HZ.png

Bilenler bilir, bir domain alınırken bilgilerini istediğiniz şekilde alabilirsiniz. Admin e-mail'inden tutun da isim numara istediğiniz her şeyi maskeleyebilir, bir kimlik adı altında alabilirsiniz. Yakalanırsanız cezası büyüktür, orası ayrı ama bu alınamaz anlamına gelmez.

Konuya dönelim;
Dikkatimi çeken şey dogusdigital.com için hosting servisini sağlayan şirket oldu. ns1.omurga.net'den DNS alan, yani barındırılma işlemini yapan firmanın sitesi kapalı. http://omurga.net'e giriş yok.

Biraz da omurga.net'i inceleyelim.

Who is:
jLmoSG4.png

murat sahinbas adina kayitli bir domain.

Google amca sağolsun, omurga.net'e kayıtlı domainlerin de neler olduğunu bize gösterebiliyor. Bakalım nelermiş.

xe4oMEC.png

2-
ypjf2cZ.png
(ikinci görseli elimden geldiği kadar sansürlemeye çalıştım :) )

Yani kıssadan hisse, Doğuş Platformu Türkiye'nin en büyük yayın ağlarından biriyken, yeni açtığı websitesini böyle iğrenç regler yapan hosting firmasına bağlar mı? Şaibe.

Benim Sherlock Holmes'lüğümün sonuna geldik. Bu Content ID'yi elinde tutan şahıs eğer ki sahtekar bir insansa çok kişiden ah aldığını bilmesini isterim.

Ayrıca videolara dünya engeli ve telif değil de, tek tek inceleyip elle manuel eşleşen atması da bana göre şaibedir.

İyi Forumlar.

EK 1: İsmi biraz araştırdım ve omega.net tarafından hostingi sağlanan http://www.amsbs.com/ 'un Ali murat sahinbas adındaki Google "Çalışanına" ait olduğunu öğrendim.

Linkedin linki: https://tr.linkedin.com/in/alimuratsahinbas/tr

Sanırım eşleşen doğru, fakat kurumsal bir kimlik nasıl böyle bir barındırıcıyla çalışır o konudaki kuşkularım hep devam edecek...

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri