Dolandırıcılık, Bu Oyuna Gelmeyelim

gsarena7

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar,

Arkadaşıma ait telefonu sahibinden.com'dan satışa koyduk. Bir kaç gün sonra İngilizce bir mesaj geldi, ben telefonunuzu almak istiyorum bu adrese mail atın diye. Bende mailleştim, fiyat konusunda ne istediysem ikiletmeden kabul ettiler, PTT Yurtdışı APG ile verdiği adrese hediye şeklinde postalatmamı söylettiler. Buraya kadar her şey tamam.

Daha sonra ödeme kısmında yarın bankaya yatıracağım haber edeceğim dedi, sonra bankadan "[email protected]"'dan mail geldi Spam klasörüne. Mailde diyor ki bize kargo takip numarasını yolladığınızda paranız hesabınızda. Bunu okuyunca tabiki ben işkillendim internette bir araştırma yaptım zaten para hesabımda görmeden katiyyen yollamazdım da neyse internette bunlar Nijerya çetesi imiş, bazıları dolandırılmış bazıları benim gibi direkten dönmüş.

Bu işin bir ileri kısmı da şöyle oluyormuş, sen kargoya verip takip numarasını yolluyormuşsun, daha sonra adamlar mesela 1000 lira yollayacak ya biz bu miktarda ücreti Amerika bankası izin vermiyor en az 1500 lira olması gerekiyor diyormuş sen bize 500 TL yolla biz sana 1500 yollayalım diye daha da yoluyorlarmış.

Sonuç olarak dikkatli olun arkadaşlar. Anlamadığım nokta buradaki 600 liralık telefon Amerika'da 50 dolar bile değeri yoktur. Adamların 50 dolar için uğraştıkları oyunlara bakar mısınız ne gerek var?

Bir sormak istediğim de cep telefonumu ve IBAN numaramı biliyorlar ismimle beraber, banka hesabıma erişme gibi bir durumları olamaz değil mi?

Evet arkadaşlar,

Arkadaşıma ait telefonu sahibinden.com'dan satışa koyduk. Bir kaç gün sonra İngilizce bir mesaj geldi, ben telefonunuzu almak istiyorum bu adrese mail atın diye. Bende mailleştim, fiyat konusunda ne istediysem ikiletmeden kabul ettiler, PTT Yurtdışı APG ile verdiği adrese hediye şeklinde postalatmamı söylettiler. Buraya kadar her şey tamam.

Daha sonra ödeme kısmında yarın bankaya yatıracağım haber edeceğim dedi, sonra bankadan "[email protected]"'dan mail geldi Spam klasörüne. Mailde diyor ki bize kargo takip numarasını yolladığınızda paranız hesabınızda. Bunu okuyunca tabiki ben işkillendim internette bir araştırma yaptım zaten para hesabımda görmeden katiyyen yollamazdım da neyse internette bunlar Nijerya çetesi imiş, bazıları dolandırılmış bazıları benim gibi direkten dönmüş.

Bu işin bir ileri kısmı da şöyle oluyormuş, sen kargoya verip takip numarasını yolluyormuşsun, daha sonra adamlar mesela 1000 lira yollayacak ya biz bu miktarda ücreti Amerika bankası izin vermiyor en az 1500 lira olması gerekiyor diyormuş sen bize 500 TL yolla biz sana 1500 yollayalım diye daha da yoluyorlarmış.

Sonuç olarak dikkatli olun arkadaşlar. Anlamadığım nokta buradaki 600 liralık telefon Amerika'da 50 dolar bile değeri yoktur. Adamların 50 dolar için uğraştıkları oyunlara bakar mısınız ne gerek var?

Bir sormak istediğim de cep telefonumu ve IBAN numaramı biliyorlar ismimle beraber, banka hesabıma erişme gibi bir durumları olamaz değil mi?

çok zor mesaj onayı atlatmak felan ;)

öyle düşünme senin gibi kaç kişiden 50 dolar çarptıklarını bi düşün :cool: böyle se...fsizlere karsı dikkat edicez hem reelde hem sanalda

Hocam nasıl onay aldılar bilmiyorum. Telefonu gözüküyor, aradım kullanılmıyor.

he o anlamda demedim banka hesabına ulaşamazlar yani onu dedim sms onayı falan :) neyse dikkatli olmak lazım adamlar sosyal mühendis kendi ülkesini geçmişler bize dadanmışlar :)

örnek çok :)

Siyaha boyanmış kâğıt parçalarıyla doldandırıcılık yapan Afrikalılar suçüstü yakalandı | Gündem Haberleri

İlizyon yöntemiyle dolandırdılar video

sahibinden dolandırıcı kaynıyo dikkatli olmak lazım. Ucuz arabalar ucuz evlere de hemen aldanıp girmeyin dikkatli olun :)

Google'a gelen maili aratmasam öğrenemeyeceğiz hocam. Bu domaini falan nasıl almışlar hayret ya.

hocam onlar bulur prof. sahtekarlık çalışıyolar sonuçta gecen yıl benimde koydugum bi telefona yamanmışlardı hem sahibindende hemde sanalpazarda ama tabi direk aratınca sahtekarlıkları çıkıyo zaten yurtdışında kim niye tr'den birinin telefonunu almak istesinki benim aklıma direk bu gelir.. sahibinden.com zaten ipini koparan giriyo yolgecen hanına dönmüs sahtekar dolu ne bi denetim ne güvenlik..

he o anlamda demedim banka hesabına ulaşamazlar yani onu dedim sms onayı falan :) neyse dikkatli olmak lazım adamlar sosyal mühendis kendi ülkesini geçmişler bize dadanmışlar :)

örnek çok :)

Hocam pardon onun için dediğinizi anlayamadım, sağolun teşekkürler :)

hocam onlar bulur prof. sahtekarlık çalışıyolar sonuçta gecen yıl benimde koydugum bi telefona yamanmışlardı hem sahibindende hemde sanalpazarda ama tabi direk aratınca sahtekarlıkları çıkıyo zaten yurtdışında kim niye tr'den birinin telefonunu almak istesinki benim aklıma direk bu gelir.. sahibinden.com zaten ipini koparan giriyo yolgecen hanına dönmüs sahtekar dolu ne bi denetim ne güvenlik..

öyle hocam internette arattığımda sanal pazar için yaptıklarını gördüm bana da sahibinden'den bulaştılar işte.

sen bize 500 TL yolla biz sana 1500 yollayalım kısmında kahkaha attım.

Neyse ki tuzağa düşmemişsin hocam geçmiş olsun yine de.

ptt kapıda kontrollü ödeme seçenegi harici alış veriş yapmayın

Sahibindenede bildir hocam hesabı kapatsınlar. Gerçi yine açarlar ama bir tane eksilmiş olur.

Tapatalk ile gönderildi.

aklı başında olan adam zaten yurt dışından bir enayinin türkiyeden telefon isteyebileceği ihtimalini düşünür sonuçta 3 katı para ödüyoruz onlara göre adam burda 2. ele vereceği parayla 2 tane sıfır alabilir

Sahibindenede bildir hocam hesabı kapatsınlar. Gerçi yine açarlar ama bir tane eksilmiş olur.

Tapatalk ile gönderildi.

Destek'e yazdım şikayet ettim hocam.

sen bize 500 TL yolla biz sana 1500 yollayalım kısmında kahkaha attım.

Neyse ki tuzağa düşmemişsin hocam geçmiş olsun yine de.

Sağolun hocam. Böyle adi insanlar işte.

ptt kapıda kontrollü ödeme seçenegi harici alış veriş yapmayın

Buna dikkat edeceğim hocam.

aklı başında olan adam zaten yurt dışından bir enayinin türkiyeden telefon isteyebileceği ihtimalini düşünür sonuçta 3 katı para ödüyoruz onlara göre adam burda 2. ele vereceği parayla 2 tane sıfır alabilir

Biliyorum hocam en başından beri zaten fake olabileceği ihtimali gözümün önündeydi direk atlamadım da adamlar mail, banka adına fake mail, Amerika telefon numarası falan nasıl örgütlenmişler ya. İnsan hayret ediyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri