Dolandırıldım !!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

вєякαη

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.ytpara.com
Uzun yıllar alışverişlerimi internetten yapmış olmama rağmen maalesef 2000 TL dolandırıldım... :( Adamlar tezgahı o kadar güzel kurmuşlarki niyetim İphone 5S Almaktı. Doğal olarak ilan sitelerine girdik her zaman alışveriş yaptığım sahibinden.com sitesine girdik. Ürün alırken Satıcının üyelik tarihi olsun, satıcının yapmış olduğu satışlar olsun, en önemlisi satıcıya gelen yorumlara göre alışverişimi yapmışımdır uzun zamandır. Fakat bu çok farklı bir olay Satıcının İlanının GET olması yani güvenli olması idi. Satıcının (dolandırıcının) sunmuş olduğu İphone 5S Marka Siyah ve Beyaz Renkleri vardı. GEt olunca güvenim kabardı açıkçası, fazla soru sormaya gerek duymadım ama yinede bir kaç soru yönelttim , dedim ki telefonu gelip alabilirmiyiz ? Tabiki dedi, Peki telefonu Get yoluyla alabilirmiyiz tabiki dedi taksit yapabilirsiniz. Doğal olarak bir güven duygusu oluştu. Benim istediğim model Altın rengi olan Gold olanı idi, Seçeneklerde Altın rengi olan yoktu ben onu istedim dedi oradaki vitrindeki ürünü satmak zorundayım orada ne yazıyorsa sözleşme ona göre işliyor dedi, Ama ille altın rengi istiyorsanız da Mail Order yapabiliriz dedi, ve kredi kartı bilgilerini güvenle verdim :( Hesap Extreme baktığımde Netteler.Com diye bir adrese çekilmiş olduğunu gördüm. Burası Paypal gibi işleyen bir servis. Gerçekten şaka gibi ben ve 2000 TL dolandırılmak, Durum böyle arkadaşlar bu gibi durumlarda ne yapılması gerekir ?

Hocam üzüldüm valla geçmiş olsun.En iyisi bu tür elektronik ürünleri her zaman gidip görüp kendiniz almak en azından içiniz rahat olur bu konularda.

Yarın git ve savcılığa suç duyurusunda bulun. Kendilerine de yeniden alışveriş yapacakmış gibi yaz ve suç duyurusunda bulunacağını belirt.

Hocam güvenilir sitelerden direk almak varken .Ne diyeyim geçmiş olsun.Dava açın az para değil.

hemen bankayı ara itiraz et bu tutara. parayı blokeye alıp yaklaşık 45 gün içinde sana ödemesini yaparlar.

Uzun yıllar alışverişlerimi internetten yapmış olmama rağmen maalesef 2000 TL dolandırıldım... :( Adamlar tezgahı o kadar güzel kurmuşlarki niyetim İphone 5S Almaktı. Doğal olarak ilan sitelerine girdik her zaman alışveriş yaptığım sahibinden.com sitesine girdik. Ürün alırken Satıcının üyelik tarihi olsun, satıcının yapmış olduğu satışlar olsun, en önemlisi satıcıya gelen yorumlara göre alışverişimi yapmışımdır uzun zamandır. Fakat bu çok farklı bir olay Satıcının İlanının GET olması yani güvenli olması idi. Satıcının (dolandırıcının) sunmuş olduğu İphone 5S Marka Siyah ve Beyaz Renkleri vardı. GEt olunca güvenim kabardı açıkçası, fazla soru sormaya gerek duymadım ama yinede bir kaç soru yönelttim , dedim ki telefonu gelip alabilirmiyiz ? Tabiki dedi, Peki telefonu Get yoluyla alabilirmiyiz tabiki dedi taksit yapabilirsiniz. Doğal olarak bir güven duygusu oluştu. Benim istediğim model Altın rengi olan Gold olanı idi, Seçeneklerde Altın rengi olan yoktu ben onu istedim dedi oradaki vitrindeki ürünü satmak zorundayım orada ne yazıyorsa sözleşme ona göre işliyor dedi, Ama ille altın rengi istiyorsanız da Mail Order yapabiliriz dedi, ve kredi kartı bilgilerini güvenle verdim :( Hesap Extreme baktığımde Netteler.Com diye bir adrese çekilmiş olduğunu gördüm. Burası Paypal gibi işleyen bir servis. Gerçekten şaka gibi ben ve 2000 TL dolandırılmak, Durum böyle arkadaşlar bu gibi durumlarda ne yapılması gerekir ?

Geçmiş olsun 2000 tl az para değil ben o parayı kazanmak için 2 ay günde 15 saat çalısıyorum Sizin yerinizde olsam derhal savcılığa giderim Devletin bilişim suçları ile ilgili biriminin elinde her türlü teknolojik imkan var

hemen bankayı ara itiraz et bu tutara. parayı blokeye alıp yaklaşık 45 gün içinde sana ödemesini yaparlar.

evet bankayla iletişime gec aynı yolla 450 tl mi dolandırdılar bankadan bloke ettirdim.
dilekce yazman gerekiyor durumu güzelce izah et paran falan gitmedi korkma.

ayrıca [MENTION=2408]JoNeST[/MENTION] arkadaşın dediği gibi netteler ile gorüs gerekirse kartın resmini cek sana ait oldugunu parayı savcılık yoluyla alacagını kullanıcıya iletilmemesi gerektigini falan bildir.

gecmiş olsun

1- olay hangi tarihde gerçekleşti
2-ödemeyi hangi yöntemle yaptın,
3-herhangi bir kargo gelecek mi? sipariş geçtin mi? ürün geldimi ?
3-kredi kart? poaybal? eft,nakit
4-ilgili kuruma aracılık eden banka hangi banka yada kurum
5-kısa öz cevap ver yarDımcı olayım... panik yok
CEVAPLARA GÖRE YARDIMCI OLUCAM

Yarın git ve savcılığa suç duyurusunda bulun. Kendilerine de yeniden alışveriş yapacakmış gibi yaz ve suç duyurusunda bulunacağını belirt.

Dilekçemi yazıp bugun Cumhuriyet Başsavcılığına gittim önce karakola gitmemi söylediler. Karakola gittim gidip gidip gelirsin 2 sene uğraştığına değmez dedi, onların hiç birşeyleri gerçek değil dedi, o yüzden genellikle olumsuz sonuçlanıyor ve zaman alıyor dedi bende dilekçeyi geri aldım :(

kimsenin parası kimsede kalmaz parayı bloke ettir geçmiş olsun

3-herhangi bir kargo gelecek mi? Sipariş geçtin mi? ürün geldimi ?
3-kredi kart? Poaybal? Eft,nakit
4-ilgili kuruma aracılık eden banka hangi banka yada kurum
5-kısa öz cevap ver yardımcı olayım... Panik yok
cevaplara göre yardimci olucam

cevapar gelsin yarcimdi ve yonlendirme yapicam...
ÖZELİMEDE ATABİLİRSİN CEVAPLARI...

Dilekçemi yazıp bugun Cumhuriyet Başsavcılığına gittim önce karakola gitmemi söylediler. Karakola gittim gidip gidip gelirsin 2 sene uğraştığına değmez dedi, onların hiç birşeyleri gerçek değil dedi, o yüzden genellikle olumsuz sonuçlanıyor ve zaman alıyor dedi bende dilekçeyi geri aldım :(
Karakolun bu tutumunu da şikayet edebilirsin. Her türlü bulurlar.

3-herhangi bir kargo gelecek mi? sipariş geçtin mi? ürün geldimi ?
4-kredi kart? poaybal? eft,nakit
5-ilgili kuruma aracılık eden banka hangi banka yada kurum
6-kısa öz cevap ver yarDımcı olayım... panik yok
CEVAPLARA GÖRE YARDIMCI OLUCAM

1- 03/11/2013
2- Denizbank Bonus
3- Yurtiçi Kargo Sözde Sigortalı olarak gelecekti. Sipariş Geçilmedi, Ürün gelmedi
4-Kredi Kartı
5- Denizbank

gecmıs olsun hocam bankayı ara bloke ettır netteler.com hakkında net bılgim yok ama alırsın bence paranı. 2000tl az para değil

Bankayı aradım kredi kartını kullanıma kapatalım dediler, dedim kullanıma kapatsak ne olacakki, kartın içinde para kalmamış ki , :(

1- 03/11/2013
2- denizbank bonus
3- yurtiçi kargo sözde sigortalı olarak gelecekti. Sipariş geçilmedi, ürün gelmedi
4-kredi kartı
5- denizbank

---
problem yokmuş...
1-öncelikle bankani ariyormuşsun, bir sipariş işlemei gerçekleştirdim, isterm dişi işlemler yapildi diyerek. Sonrasinda bu siparişin ve ödeme işleminin durdurulmasini talep ediyomuşsun.
-müşteri hizmetleri ara, parasal işlemin iptalini iste, sana bir form dilekçe örneği gönderiyorlarmiş, orada ilgili kisimlari doldurup faks, mail vb. Gönderiyormuşsun banka...
2-gönderdikten sonra bankan senin adina banka yasalari gereği o kredi kartı işlemini donduruyor, parani %100 güvence ile sana iade ediyor belirli süre sonra, işlemi iptal ediyor %100 (bankacilik yassi varmiş ama bu iş bir ay kadar sürebiliyomuş...)
3-dilekçe, faks ile o formu doldur, bankana ver gönder sornasındada müşteri hizmetlerine yine ulaşip işleme alinip alinmadigini sor ( dilekçe kendin yazar isen bank a şubene gidip şahsen dilekçeni yazip, ilgili masaya birakip işelem alinip alinmadiginida direket takip edebiliyormuşsun)
4- %100 iade hakkin var merak etme, yoksa banka suçlu oluyor..
5-bu aşamada sen tüketici mahkemesinede gidip bir yasal işlem başlatiyorsun git onlar senin adina direket işlem başlatiyor, (bankan resmi işlem sorarsa evet mahkemeye verdim demek için)...
Not: Eğer sana gelen urun vb. Olursa direket o urunu kabul etme,ama kargo iae nosunu yaz bi yere postacıya sor gerekirse iade edilen kargo nosu istnebiliyormuş, banka isteyebiliyomui... kargo ile banka iadelerde kargo no nu soruyormuş...
*-*-*
arkadaşlar buna cevap veren işin piri biri diyebilirim için rahat olsun %100 o işlem tüketici müracati için iptal olur diyor .. Panik yapma... Sen elinde başvuru belgelerin ve bildirimlerine denileni yap bir suret kendine sakla ve işleme alinip alinmadigi yonunde bankandan bilgi al okadar...
*-*-
konuyu genele yaziyorum özel yazicaktim, başina gelen arkadaşlar yayalanir diye genene yaziyorum yanliş anlaşilmasin
-*-
sen denileni yap takildigin nokt aolursa özelime yaz dilekçe vb.. Form vb.. Yardimci olurum ama bankani önce ara ***işlem iptali için...

aynen oyle bende baska bı sıteden dolandırıldım.adamı buldular sıkayetler davalr actık ama adam ceza almadı parayıda vermedıler bana... anladım kı bu ulkede adalet sucluları korkumak ıcın var... bende Allah tan korkmasam kötü şeyler yapacam ama öbür dünyayı düşündüğümden sakin kalmaya çalısıyorum.....

2 kere şikayet etmıstım bende bı adamın bulundugu ıle bırde kendı ılıme adamı bulup ceza almadı....zorlasalar o haklı cıkardı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri