Doların Artışına sevinip hayırlı olsun diyenler Buyrun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jamut

Kayıtlı Üye
Benzin ve motorine büyük zam
Benzine 14 kuruş, motorine 17 kuruş zam yapıldı. Ayrıca otogaza da 5 kuruş zam yapıldığı gelen son bilgiler arasında.

23 Ağustos'ta 11 kuruş artan benzin fiyatı 4,92 TL'ye çıkmıştı. Bunun ardından son yapılan zammın olması bekleniyordu. Özellikle Mısır'da yaşananlar ve Suriye'ye müdahale hazırlığı uluslararası petrol fiyatlarının artışına neden olmuştu. Akaryakıt kuruluşları da bu durumu gerekçe göstererek yeni fiyat tarifesi hazırladı. 97 oktan benzinin litre fiyatı 5.16 TL'ye, motorinin fiyatı da 4.60 kuruşa yükseldi.

Doların Artışı Bunun izahı olsa gerek..
hadi hayırlı Olsun..

Her şeyin fiyatı artacak sırf bunla kalmayacak, arkadaşlar seviniyorsunuz ama hayatınızı etkiliyor.Bunun daha doğalgazı,elektriği vs. vs. zam bitmez.Ödediğiniz kira her şey artacak.

Elektronik , TV ler Vs de Pahalı Olcak.
Ha söyle bir durum var Dolar 1.40 da olsa

Bu zamanlar hiç bir zaman bitmiycek.

dolar düştüğünde nedense hiç akaryakıta yansımıyor...

Ekonomi düzgün yönetilemediğin den bunlar oluyor.

Dövüz yükselirde, düşerde bunlar olağan şeyler. Benzin fiyatıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. Öyle bişey olsaydı dolar 1,6 lara düştüğünde benzinde bir okadar düşmesi lazımdı.

sevinsen de üzülsen de bi çaresi var mı? Neyi tartışıyoruz burda.Dolar ilk defa yükselip alçalmıyor adsense mi bırakalım kurlar değişiyor diye boş işlerle uğraşıyorsunuz,bakın siz kazancınızı arttırmaya.

Benzin ve motorine büyük zam
Benzine 14 kuruş, motorine 17 kuruş zam yapıldı. Ayrıca otogaza da 5 kuruş zam yapıldığı gelen son bilgiler arasında.

23 Ağustos'ta 11 kuruş artan benzin fiyatı 4,92 TL'ye çıkmıştı. Bunun ardından son yapılan zammın olması bekleniyordu. Özellikle Mısır'da yaşananlar ve Suriye'ye müdahale hazırlığı uluslararası petrol fiyatlarının artışına neden olmuştu. Akaryakıt kuruluşları da bu durumu gerekçe göstererek yeni fiyat tarifesi hazırladı. 97 oktan benzinin litre fiyatı 5.16 TL'ye, motorinin fiyatı da 4.60 kuruşa yükseldi.

Doların Artışı Bunun izahı olsa gerek..
hadi hayırlı Olsun..

Dün ayni konu tartişilmişti bilmiyorum takip etinizmi ? Ayni tezi savundum ama maalesef bir "ekonomisten " bizi izleyemeye devam edin denildi .siz cahil, dinsiz , özürlü vs siniz diye lanse edildim.
ayrica bu tür konular yasaklandi. Konu heralde kitlenir birazdan

dolar düştüğünde nedense hiç akaryata yansımıyor...

Ekonomi düzgün yönetilemediğin den bunlar oluyor.

Dövüz yükselirde, düşerde bunlar olağan şeyler. Benzin fiyatıyla alaklı olduğunu sanmıyorum. Öyle bişey olsaydı dolar 1,6 lara düştüğünde benzinde bir okadar düşmesi lazımdı.

İstersen Ekonomiyi Geç sen yönet öye klawye başından yazmak kadar Kolay Olmayacağini söylim sana.
Bilgisiz Oldugun yorumundan Belli.
Bak kardeşim Şimdi sen kendini bir Benzin Pompasi Sahibi Farzet Marka Vermeye Gerek Yok sen bu yıl için dolar 1.6 iken aldıgın benzini satmaktasın. dolayısıyla bu akaryakitı sen evde saklıcak değilsin satacaksın. Diyeli dolar 2.5 tl oldu sen dışardan akar yakıt amıcakmısın tabiki alacaksın aldıgın akar yakıtın da miktarı 1 ton 2 ton litre olacak hali yok Tüm Türkiyeye gelen Yıllık Akar yakıtı Nekadar Girdi ülkeye Onu hesapla..20 milyon 96 bin litre ortalama ulkeye akaryakıt Tüketimi sadece Bu Benzin Şirketleri Aldıkları Yıllık akar yakıtı o zamanki fiyat itibari ile düşünürsek adam 2.5 dolara aldığı benzini sana 1.6tl den hesaplayarak Satmaz Ayrıca Dolar Nezaman Yukselipte Düştü ve yukselişi ile düşüşü arasındaki farkıda söyle birde hesapla. Düz mantıkla Bakarsan Herşeyi Yanlış görürsün. Kusura bakma Ama bazı şeyleride Bilmekte fayda var.. Neyse konumuzun Dışın Çıkmayalım.

---------- Mesaj saat 17:13:50 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:11:34 civarında gönderildi. ----------

Dün ayni konu tartişilmişti bilmiyorum takip etinizmi ? Ayni tezi savundum ama maalesef bir "ekonomisten " bizi izleyemeye devam edin denildi .siz cahil, dinsiz , özürlü vs siniz diye lanse edildim.
ayrica bu tür konular yasaklandi. Konu heralde kitlenir birazdan

Bu Tür konular yasakladığını ilk defa senden Duyuyorum o zaman kiltlenir. ayrıca Dolar hakkında Açılacak Konuların hepsi yasaklanmalı diye düşünüyorum. bazı şeyleri kısıtlanacaksa tamamiyen Kıstlanmasını Arzu ederiz..

Zamları savunanları da anlamıyorum arkadaş sanki akaryakıt zinciri varda parayı kendisi alıcak.

İstersen Ekonomiyi Geç sen yönet öye klawye başından yazmak kadar Kolay Olmayacağini söylim sana.
Bilgisiz Oldugun yorumundan Belli.
Bak kardeşim Şimdi sen kendini bir Benzin Pompasi Sahibi Farzet Marka Vermeye Gerek Yok sen bu yıl için dolar 1.6 iken aldıgın benzini satmaktasın. dolayısıyla bu akaryakitı sen evde saklıcak değilsin satacaksın. Diyeli dolar 2.5 tl oldu sen dışardan akar yakıt amıcakmısın tabiki alacaksın aldıgın akar yakıtın da miktarı 1 ton 2 ton litre olacak hali yok Tüm Türkiyeye gelen Yıllık Akar yakıtı Nekadar Girdi ülkeye Onu hesapla..20 milyon 96 bin litre ortalama ulkeye akaryakıt Tüketimi sadece Bu Benzin Şirketleri Aldıkları Yıllık akar yakıtı o zamanki fiyat itibari ile düşünürsek adam 2.5 dolara aldığı benzini sana 1.6tl den hesaplayarak Satmaz Ayrıca Dolar Nezaman Yukselipte Düştü ve yukselişi ile düşüşü arasındaki farkıda söyle birde hesapla. Düz mantıkla Bakarsan Herşeyi Yanlış görürsün. Kusura bakma Ama bazı şeyleride Bilmekte fayda var.. Neyse konumuzun Dışın Çıkmayalım.

öncelikle şu yazdığın yoruma sesli güldüm :) bunu belirteyim.

Sen nerden biliyorsun ekonomiyi bilmediğimi? belki ben ekonomi bölümü felan okudum.

Benzinin nasıl alınıp satıldığını ben senden daha iyi biliyorum.

Bu arada van başkalede askerlik yaptım (akaryakıt kaçakçılığın göbeğinde) dışarda mazot,benzin 3 tl iken vanda benzin 1tl bil değildi. sen oturduğun yerden tv de ne duyuyorsan papağan gibi tekrarla anca.

ekonominin başına ben geçersem sana samimi söylüyorum şuanki baştakilerden daha iyi yönetirim. BEN YÖNETMESEM BİLE YÖNETECEK ADAMLARI BAŞA GETİRTİRİM. onlarda hepsi birbirinden değerli ve bilgili insanlar merak etme.

sen başlık yazmışın dolar yükseldi benzin o yüzden yükseldi ASIL SENİN DÜŞÜNCEN DÜZ MANTIK. SOKAKTAKİ CAHİL ADAM BİLE BÖYLE BASİT BİR YORUM YAZMAZ...

Benzin neden yükselir onu bir öğren, sonra benzini satan petrol istasyonların % kaç kar elde ettiğini öğren ondan sonra gel bana yorum yap.

benzin 5 tl bunun % kaçı vergi?

5 liralık benzinde hampetrole ödenen para ise 1 lira 32 TL.Ülkemizde 5 liralık fiyatın yüzde 65'ini vergi, yüzde 2'ye yakınını rafineri işleme karı ve yüzde 7'sini de bayi dağıtıcı karı oluşturuyor.
kaynak: Aslında benzin ne kadar? - Milliyet

burda demekki devlet benzin satıyor petrol şirketleri değil.

PEKİ BUNUN SORUMLUSU KİM?

ŞUAN ÜLKEYİ KİM YÖNETİYORSA BUNLARIN BECERİKSİZLİĞİ YÜZÜNDEN OLUYOR BU YÜKSELME altını çize çize söylüyorum. ÖYLE MİLLİ DEĞERLERİ SATA SATA EKONOMİ KAPANMAZ... ÜRETMEK ŞART (Hazıra dağlar dayanmaz diye bir laf vardır)

Önümüz kurban bakın yine yurt dışından kurbanlık hayvanlar nasıl gelmeye başlıcak. Biz hayvan üretmicek kadar aciz bir ülkemiyiz?

ben kafamdan uydurmuyorum, gerçekleri konuşuyorum. Ama sen gerçekleri görmek istemiyorsan o senin bileceğin iş.

konuyuda uzatmıcam. beni anlıyan anladı zaten.

Zamları savunanları da anlamıyorum arkadaş sanki akaryakıt zinciri varda parayı kendisi alıcak.

valla akaryakıta yapılan zam millete koymuyor zaten topculardan avcılara 3saatte gelebildim yol yetmiyor resmen arabalara :D yolda benzin almaya kalktık inan akaryakıt istasyonu azına kadar doluydu millet sıra bekliyodu o derece :D:D

öncelikle şu yazdığın yoruma sesli güldüm :) bunu belirteyim.

Sen nerden biliyorsun ekonomiyi bilmediğimi? belki ben ekonomi bölümü felan okudum.

Benzinin nasıl alınıp satıldığını ben senden daha iyi biliyorum.

Bu arada van başkalede askerlik yaptım (akaryakıt kaçakçılığın göbeğinde) dışarda mazot,benzin 3 tl iken vanda benzin 1tl bil değildi. sen oturduğun yerden tv de ne duyuyorsan papağan gibi tekrarla anca.

ekonominin başına ben geçersem sana samimi söylüyorum şuanki baştakilerden daha iyi yönetirim. BEN YÖNETMESEM BİLE YÖNETECEK ADAMLARI BAŞA GETİRTİRİM. onlarda hepsi birbirinden değerli ve bilgili insanlar merak etme.

sen başlık yazmışın dolar yükseldi benzin o yüzden yükseldi ASIL SENİN DÜŞÜNCEN DÜZ MANTIK. SOKAKTAKİ CAHİL ADAM BİLE BÖYLE BASİT BİR YORUM YAZMAZ...

Benzin neden yükselir onu bir öğren, sonra benzini satan petrol istasyonların % kaç kar elde ettiğini öğren ondan sonra gel bana yorum yap.

benzin 5 tl bunun % kaçı vergi?

5 liralık benzinde hampetrole ödenen para ise 1 lira 32 TL.Ülkemizde 5 liralık fiyatın yüzde 65'ini vergi, yüzde 2'ye yakınını rafineri işleme karı ve yüzde 7'sini de bayi dağıtıcı karı oluşturuyor.
kaynak: Aslında benzin ne kadar? - Milliyet

burda demekki devlet benzin satıyor petrol şirketleri değil.

PEKİ BUNUN SORUMLUSU KİM?

ŞUAN ÜLKEYİ KİM YÖNETİYORSA BUNLARIN BECERİKSİZLİĞİ YÜZÜNDEN OLUYOR BU YÜKSELME altını çize çize söylüyorum. ÖYLE MİLLİ DEĞERLERİ SATA SATA EKONOMİ KAPANMAZ... ÜRETMEK ŞART (Hazıra dağlar dayanmaz diye bir laf vardır)

Önümüz kurban bakın yine yurt dışından kurbanlık hayvanlar nasıl gelmeye başlıcak. Biz hayvan üretmicek kadar aciz bir ülkemiyiz?

ben kafamdan uydurmuyorum, gerçekleri konuşuyorum. Ama sen gerçekleri görmek istemiyorsan o senin bileceğin iş.

konuyuda uzatmıcam. beni anlıyan anladı zaten.

ekonomi okuğun belli zaten
Ülkemizde vergiler Yüksekliğini iyi biliyorsun ozaman
Bunu Nereye maal edeceğini de iyi bil.
oku sende papağan Olma vergi neden Yüksek..
turizm, inşaat vs. 'de iş yapıyoruz onun haricinde pek birşey yok
Vergi konusu tarih boyunca olmuş ve hep olacak ekonominin erk'e dayalı gelir modelidir. En kolay fakat yönetimi en sıkıntılı kalem vergidir. Ülkemizde vergi kendi halkini vuran modelde tesis edilir. Osmanlıdan bu yana vergi uygulamaları hatalı tesis edildiğinden halk doğal olarak vergiden kaçınmayı ulusal bir davranış olarak sergiler. Bu sebeple de devlet alamadığı asli gelir vergisini dolaylı yada örtülü bir şekilde alır. Ülkemizde de vergilerin bu kadar yüksek olmasının sebebi budur.devletin adil olmayan servet yönetimi sonucunda da vergi gelir seviyesi düşük olanın canını yakar. Özellikle rant ve yatırım üzerine kurulan mali politikalar mala ulaşmayı kolay kılsa da , idame ve işletme de negatif tasarrufu artırır yani kolayca aldığınız iPhone 5 omuzdan kontör yükleyip konuşamazsiniz çünkü mal uzerindeki tüm vergiler size yansitilmistir.
Bizim burada anlatmaya çalıştığimiz,olay şudur, doların yükselmesine sevinen arkadaşlar oluyor, dolara sevindikleri vakit bir yandan da üzülsünler. Bazı şeyleri anlasınlar diye Konu açtım.
Herşeyi siyasete çekecek ateşleyici yorumlarınızı kendinize saklayın..
Ayrıca bu ülkenin ekonomisini kısıtlayanlara söyle o dediklerini..
siyaset istiyorsan Git siyaset sayfalarında siyasetini Yap..

ekonomi okuğun belli zaten
Ülkemizde vergiler Yüksekliğini iyi biliyorsun ozaman
Bunu Nereye maal edeceğini de iyi bil.
oku sende papağan Olma vergi neden Yüksek..
turizm, inşaat vs. 'de iş yapıyoruz onun haricinde pek birşey yok
Vergi konusu tarih boyunca olmuş ve hep olacak ekonominin erk'e dayalı gelir modelidir. En kolay fakat yönetimi en sıkıntılı kalem vergidir. Ülkemizde vergi kendi halkini vuran modelde tesis edilir. Osmanlıdan bu yana vergi uygulamaları hatalı tesis edildiğinden halk doğal olarak vergiden kaçınmayı ulusal bir davranış olarak sergiler. Bu sebeple de devlet alamadığı asli gelir vergisini dolaylı yada örtülü bir şekilde alır. Ülkemizde de vergilerin bu kadar yüksek olmasının sebebi budur.devletin adil olmayan servet yönetimi sonucunda da vergi gelir seviyesi düşük olanın canını yakar. Özellikle rant ve yatırım üzerine kurulan mali politikalar mala ulaşmayı kolay kılsa da , idame ve işletme de negatif tasarrufu artırır yani kolayca aldığınız iPhone 5 omuzdan kontör yükleyip konuşamazsiniz çünkü mal uzerindeki tüm vergiler size yansitilmistir.
Bizim burada anlatmaya çalıştığimiz,olay şudur, doların yükselmesine sevinen arkadaşlar oluyor, dolara sevindikleri vakit bir yandan da üzülsünler. Bazı şeyleri anlasınlar diye Konu açtım.
Herşeyi siyasete çekecek ateşleyici yorumlarınızı kendinize saklayın..
Ayrıca bu ülkenin ekonomisini kısıtlayanlara söyle o dediklerini..
siyaset istiyorsan Git siyaset sayfalarında siyasetini Yap..

konumuz vergi nedir? bize bu konuda bilgi verdiğin için teşekkür ederim hocam.

siyasetden nefret ettiğim kadar başka hiç bişeyden nefret etmemişimdir.

Farkettiysen ülkeyi yönetenler dedim (hiç bir şekilde parti, slogan,şahıs vs... belirtmedim) belirttiysem süresiz banlasınlar beni. razıyım.

bundan 100 yıl önce taaaa Cumhuriyetin kurulmasından bu yana devleti kim yönettiyse (BUNA ULU ÖNDER ATATÜRK DE DAHİL) sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir dedim halada diyorum...

Bu demek değildir ki 100 yıllar boyunca ülke hep kötü yönetildi. İyi yanları vardı, kötü yanlarıda vardı.

Geçmişe müdahale etme gibi bir şansımız varmı? hayır yok. giden gittiiiiiiiii....

Ama geçmişten ders çıkarıp, geleceğe sağlam adımlarla yürümek gerek.

İNSAN AÇ KALDIMI YAPAMAYACAĞI ŞEY YOKTUR bunu unutmayın. BİR ÜLKENİN BEL KEMİĞİ EKONOMİDİR. Ekonomi halkı refaha sürükler. Bunu da unutmayın.

Sözlerimden yannış anlaşılmalar (şahısa veya belirli bir kitleye kötüleme) olduysa da ayrıca özür dilerim. Ama gerçekleride görmemezlikten gelmek bizim gibi Türk ve Müslüman gençlerine yakışmaz... Bu konuyada ayrıca dikkat çekmek isterim.

konumuz vergi nedir? bize bu konuda bilgi verdiğin için teşekkür ederim hocam.

siyasetden nefret ettiğim kadar başka hiç bişeyden nefret etmemişimdir.

Farkettiysen ülkeyi yönetenler dedim (hiç bir şekilde parti, slogan,şahıs vs... belirtmedim) belirttiysem süresiz banlasınlar beni. razıyım.

bundan 100 yıl önce taaaa Cumhuriyetin kurulmasından bu yana devleti kim yönettiyse (BUNA ULU ÖNDER ATATÜRK DE DAHİL) sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir dedim halada diyorum...

Bu demek değildir ki 100 yıllar boyunca ülke hep kötü yönetildi. İyi yanları vardı, kötü yanlarıda vardı.

Geçmişe müdahale etme gibi bir şansımız varmı? hayır yok. giden gittiiiiiiiii....

Ama geçmişten ders çıkarıp, geleceğe sağlam adımlarla yürümek gerek.

İNSAN AÇ KALDIMI YAPAMAYACAĞI ŞEY YOKTUR bunu unutmayın. BİR ÜLKENİN BEL KEMİĞİ EKONOMİDİR. Ekonomi halkı refaha sürükler. Bunu da unutmayın.

Sözlerimden yannış anlaşılmalar (şahısa veya belirli bir kitleye kötüleme) olduysa da ayrıca özür dilerim. Ama gerçekleride görmemezlikten gelmek bizim gibi Türk ve Müslüman gençlerine yakışmaz... Bu konuyada ayrıca dikkat çekmek isterim.

uzatmaya Gerek yok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri