bikaç videoya baktım genel olarak gördüğüm şey videolarda hep yüzün var. yani kanal dövüş sporları üzerine ama random 4 videoya girdim başlıkları ince elemeden hepsinde yüzün ağırlıklı videolar. oysa dövüş sporlarına merak duyanlar bana kalırsa bu sporu görmek ister. oturup seni dinlemeleri düşüktür çünkü bi insanın dikkatini ilk 15-20 saniyede çekebilirsin. bu sürede çekemediysen geri kalanında işin zor. videonu açan insan direkt yüzünle karşılaşıyor bi şeyler anlatıyorsun. onun yerine madem kanal dövüş üzerine, o halde dövüş sahneleri koyabilirsin ilk kısma. 10-15 saniyelik dövüş, eğitim görüntüleriyle gelen kişinin ilgisini çeker, ardından kendini değil de bu tip dövüş görüntülerini önplanda tutacak şekilde yan tarafta kendini de göstererek anlatımlar yapabilirsin. çünkü insanlar seni görmek için gelmiyor, konuyu görmek için geliyor.
eğitimde öğrenme türleri vardır. yazarak, okuyarak, görerek, duyarak, hissederek vs. yani kimisi yazarak öğrenmeyi sever kimi okuyarak kimi diğerlerini. sen videolarının çoğunda(dediğim gibi hepsini incelemedim 3-4 video açtım hepsinde karşıma direkt yüzün çıktı) kendini ekranın geneline koyup bi şeyler anlattığın için karşındaki kişilerin öğrenme yetilerini sınırlandırdın anında. artık görerek öğrenme becerisine sahip, buna ilgi duyan herkesi kaçırdın videondan çünkü izleyecekleri bi şey yoktu yüzün dışında. umarım kastettiğim şey anlaşılıyordur.
videoların en azından giriş kısmına ilgi çekici görüntüler koyarak içeriğe başlamayı deneyebilirsin. yine anlatımlarını yaparken de içeriği önplanda, kendini geri planda tutarak anlatım yapabilirsin.
örnek :
ben kanalda dövüşe dair sahneler görmek, canlı anlatımlar izlemeyi beklerken hep senin yüzün çıktı karşıma. bu durumun biraz üzerine gitmeni tavsiye ederim tabi bunlar şahsi düşüncelerim %100 böyledir diye bi durum yok. kolay gelsin.