e-devlet inanç bilgisi değişikliği hizmeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

revios

Kayıtlı Üye
Merhaba, e-devlete yeni bir özellik geldi artık inanç bilgisi nufüs müdürlüklerinde kimliklerde değişime gerek kalmadan online olarak yapılacak.

Nasıl yapılır?

E-Devlet üzerinden inanç / din değişikliği yaparak mevcut inanışınızı ya da felsefik görüşünüzü güncelleyebilirsiniz. Herhangi bir değişiklik sınırlandırması bulunmayan bu hizmet; Türkiye vatandaşı olan tüm kişilere açıktır.İnanç değişikliği yapabilmek için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kaydindaki-din-bilgisi-degisikligi-basvurusu adresine giriş yaparak; mobil imza ya da elektronik imza kullanarak sisteme girmeniz gerekmektedir. Bunun ardından karşınıza çıkacak olan formu doğru ve güncel bilgileriniz ile doldurarak onaylayabilirsiniz.

fişlemek için hazırlanmış gibi duruyor :) bir ateist olarak tabiki dokunmadım

Devlet vatandasin dini inancini niye merak eder ve kayit altina almak ister? Devletten musade almadan inanamaz mi insanlar? Bu da nereden cikti? Ozgurluk veriyormus ayaklarina fisleme. Kimsenin inanmak icin devlet tarafindan "ozgurlestirilmesine" ihtiyac yok. Bir de su var tabi. Nufusun onemli bir kismi islamiyet harici bir din secerse diyanet islerini mi kapatacak mesela?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Elhamdülillah Müslanım ama bu yönetim yüzunden birazdan girip budist yapıcam inancımi...

Nüfus müdürlüğünde çalışan personelin garip bakışlarından kurtulmuş oluyorsun aslında ama bence çok önemli bir şey değil onun yerine başka işlemleri kolaylaştırmaları daha iyi olurdu

Bakmadım, bakma gereği duymadım. Umarım her istediğini yazma gibi bir seçenek yoktur, nitekim abuk subuk saçma sapan şeyleri yazanlar olabilir.

Abi ineğe tapmayı da anladım da peynire tapmak nedir?
- sana ne, benim dini inancım bu seni ilgilendirmez

gibi sonuçlara sebebiyet verebilir. Hayırlısı.

İnsanları memnun edemezsin, hani nerde yıllarca inanç özgürlüğü isteyenler? Alın işte güzel uygulama isteyen istediğini yapabilir ya şimdi de fişlememi oldu :D

Son düzenleme:
Egemen-amat%25C3%25B6r-olarak-dinle-ilgileniyor.jpg

Butür konular ne zaman aklıma gelse şu karikatürü düşünüp gülerim.

İnsanları memnun edemezsin, hani nerde yıllarca inanç özgürlüğü isteyenler? Alın işte güzel uygulama isteyen istediğini yapabilir ya şimdi de fişlememi oldu :D

---------- Spam Engelliyici 11:37 ---------- Önceki Mesaj 11:36 ----------

Yapmazsan .... hadi bekliyoruz bakalım, böyle saçmalama görmedim ben :D

Özgürlük nüfus cüzdanında ne yazdığımı gerçekten? Bir ateist çıkıp "ben ateistim" dese sokakta neler yaparlar neler.

Özgürlük nüfus cüzdanında ne yazdığımı gerçekten? Bir ateist çıkıp "ben ateistim" dese sokakta neler yaparlar neler.

Hocam ben devletin yaptığı uygulamayı söyledim, senin dediğin sonuçları yapmamak bizlerin elinde yani insan olmaktan geçer.

Ayrıca şu dönem de bişey yapacaklarını sanmıyorum, hacı hocalar daha çok zarar görür milletin gözünde bi çoğu fetöcü kimliği taşıyor ne yazık ki...

---------- Spam Engelliyici 11:37 ---------- Önceki Mesaj 11:36 ----------

Yapmazsan .... hadi bekliyoruz bakalım, böyle saçmalama görmedim ben :D

Adam gibi hizmet verdilerde biz mi memnun olmadık ?
Saçmalayan ben değilim saraylarda yaşayanları gece kondulardan alkıslayan sizsiniz neyse hocam boş muhabbet yapmayın daha fazla ben yorumumu yazdm alıntı yapmayin.

Uygulumanın iyi niyetli ya da kötü niyetli olduğunu bilemem ama tek bildiğim kimse hele bu devirde kolay kolay ayrım yapılabileceği bir konuda devlet sistemine bilgi vermez. Yani ateist olup sistemde müslüman yazacaktır çoğu kişi de yine.

Adam gibi hizmet verdilerde biz mi memnun olmadık ?
Saçmalayan ben değilim saraylarda yaşayanları gece kondulardan alkıslayan sizsiniz neyse hocam boş muhabbet yapmayın daha fazla ben yorumumu yazdm alıntı yapmayin.

Hocam boş yapma beni yargılayamazsın, benim yazdığımla söylediğinin ne alakası var. Ortaya bişey attın madem sözünün eriysen yaparsın boş muhabbete gerek yok!

Hocam boş yapma beni yargılayamazsın, benim yazdığımla söylediğinin ne alakası var. Ortaya bişey attın madem sözünün eriysen yaparsın boş muhabbete gerek yok!

Yaptığımı sana mı kanıtlayacağim ? Hala boş boş sırf zeytinyağı gibi üste çikmak için yorum yapiyorsun senin gibi muhalefet yorumcular yüzunden forumdan soğudum ne boşsun ya hala utanmadan cvp veriyorsn bana bırak ben yorumumu yaptim sende yorumunu yap illa biriyle tartışacaksin deme hep aynı kafasınız ya

Yaptığımı sana mı kanıtlayacağim ? Hala boş boş sırf zeytinyağı gibi üste çikmak için yorum yapiyorsun senin gibi muhalefet yorumcular yüzunden forumdan soğudum ne boşsun ya hala utanmadan cvp veriyorsn bana bırak ben yorumumu yaptim sende yorumunu yap illa biriyle tartışacaksin deme hep aynı kafasınız ya

Evet tartışmak istedim çünkü böyle bişey yazdın, ortamı geren sensin çünkü hakaret edici kelimeler yazdın!

Senin yerine utanıyorum merak etme... Hiç bi müslüman böyle bi cümle kurulmayacağını bilir.

Elhamdülillah Müslanım ama bu yönetim yüzunden birazdan girip budist yapıcam inancımi...

Evet tartışmak istedim çünkü böyle bişey yazdın, ortamı geren sensin çünkü hakaret edici kelimeler yazdın!

Senin yerine utanıyorum merak etme... Hiç bi müslüman böyle bi cümle kurulmayacağını bilir.

Müslümanlar çalıyor çırpıyor akrabasına torpil yapıyor saraylada yaşayıp milyarlarca maaş alıyor ama millet çöpten ekmek topluyor bu müslümanlık mı ? Bu kadar günaha girenlere laf yok benim yorumuma laf var benim yerime utanmayın ben zaten boyle müslumanlardan uzun zamandır utanc duyuyorum.

sisteme bakmadım,ilgimide çekmiyor.zorunlu ise mecburen giren hemen hemen herkes müslüman seçer,yoksa başıma bi iş mi gelir diye düşünmeyecek insan yok çünkü.zorunlu degilsede,sadece gerçekten ihtiyacı olan adam girer.yani adam mesela din degiştirmiştir,nüfus dairesine gidip ugraşmak yerine buradan kolayca işini görebilir.o adamın işine yarar yani...direkt olarak hizmete yönelik bakacak olursak,ben takdir ettim.güzel olmuş.altından başka bişey çıkarsada artık günahı onların boynuna :)

Inanc ozgurlugu demek devletin burnunu sokmamasi demek zaten hocam. Insanlarin inancini devlete bildirmesi olayi basli basina sacmalik.
Ama su olur, devlet butcesinden her inanisa gore pay ayirip ibadet imkani taniyacagiz, o yuzden onemli vs derlerse kismen ikna olurum. O durumda da inanmayanlarin vergileri ile inananlarin ibadethaneleri finanse edilmis olur.
Inanisin finanse edilmesi konusu da derin bir konu ona zaten girmeyelim.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri