!'e Düşme Konusunda Yapabileceklerimiz / Çözüm Arama /

• Kullanıcı WeyliPreci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

WeyliPreci

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar artık işin sonuna yaklaştık neredeyse en azından Adsense için durum böyle.Aramızda hiç bir videosu ünleme düşmemiş arkadaşlar vardır elbet ama neredeyse %80'lik bir kitle bu ünlem sorunu yüzünden video yükleyemez hale geldi.Kendimden örnek vermek gerekirse günde 4-5 video yükleyen biriyim ve tüm yüklediğim videolar ünleme düşmekten kurtulamadı.Videoların formatını değiştirdim, ismini değiştirdim,elimden geldiğince ID'sini değiştirmeye çalıştım yine de fayda etmedi.Belki kanallara göredir diye farklı kanallara farklı videolar da yükledim yine aynı durum değişen bir şey yok.

Eğer bir an önce çözüm bulmazsak bu ünlem elimizi kolumuzu bağlayacak. Bugüne kadar 2'den fazla partner kanalı olmayan ben bile 10 15 kanalımı partnere bağlamak zorunda kaldım.Ki partnerlerin bundan sonra ki gidişatı ne olacak onu bile bilmiyoruz.

Sonuca gelirsek benim aklıma iki fikir geldi arkadaşlar mantıklı veya mantıksızdır sizin fikrinize sunuyorum öylece durup izlemek istemedim.

1.)Ünlem olayının patlak verdiği sıralarda Awesomeness'a bağlı bir kanalıma yaklaşık 15 tane video yükledim ve yükledikten sonra partnerden çıkma isteği yolladım.Partnerden çıktıktan sonra o gün yüklediğim videoların para kazanmasının açık olduğunu gördüm. Buradan girme ve çıkmanın kolay olduğu bir partnerlik firması ile bu soruna geçici (belki kalıcı bir çözüm) sağlayabileceğimiz fikri çıktı.

2.)Özellikle özgün çalışan ve bu durumla karşı karşıya kalıp ticari kullanım hakkı sağlayan arkadaşlar şu soruma cevap verirlerse bir fikir edinmiş olabiliriz.Youtube'nin bundan sonra güven algoritmasına göre para kazanmayı açacağı gibi bir durum var ortada.Siz Youtube'ye ticari kullanım ispatı sunup para kazanmayı açtığınızda bu ticari kullanım hakkı ispatlamalarınızın yeni yüklediğiniz videolarda yararı oldu mu? (Işıkların hemen yanması gibi veya incelendikten sonra yanması gibi)

ya valla çok kötü bişey ya 3 tane video yükleyim dedim olmadı yaa.

hocam sırf 2. sorunuzun cevabı için ünleme düşürmeye çalışıyorum ama yok özgün videolar bi türlü ünleme düşmedi hep yanıyo dolar ışığı

hafta hafta atıcam diye zamanladığım 50 özgün videoyu bi anda attım inat ettim ünleme düşürcem diye. yok düşmedi bi türlü

hocam sırf 2. sorunuzun cevabı için ünleme düşürmeye çalışıyorum ama yok özgün videolar bi türlü ünleme düşmedi hep yanıyo dolar ışığı

hafta hafta atıcam diye zamanladığım 50 özgün videoyu bi anda attım inat ettim ünleme düşürcem diye. yok düşmedi bi türlü

Hocam ne zamandır özgün video yüklüyorsunuz? Çünkü bundan 2 ay önce eski bir üyeye RPM'den Youtube'nin güven algoritmasına göre para kazanmayı açacağı gibi şeyler yazılmıştı.Görünen o ki orda yazdıkları şey gerçek eğer bu işlemin yararı olacaksa açacağımız kanallara ufak boyutlu slayt videolar ile güven tazelemesi yapabiliriz.Tabi bu da garanti değil

Benim de bir kanalım hızlı yükseldi ve aramalarda 1 hafta içinde başta çıkmaya başlamıştı videolar, 30 video yüklemiştim 15 tanesine ünlem vermişti. Sildim hemen partnere geçtim bu sefer de kazançlar çok düştü. Adsendeyken bu soruna bir çözüm olsa çok iyi olacak bu komik kazançlı partnerlerden kurtulmak istiyorum.

Benim de bir kanalım hızlı yükseldi ve aramalarda 1 hafta içinde başta çıkmaya başlamıştı videolar, 30 video yüklemiştim 15 tanesine ünlem vermişti. Sildim hemen partnere geçtim bu sefer de kazançlar çok düştü. Adsendeyken bu soruna bir çözüm olsa çok iyi olacak bu komik kazançlı partnerlerden kurtulmak istiyorum.

Kanalıma yüklemek üzere 30 40 tane slayt video hazırlıyorum bittiğinde ünlem verirse hepsinin ticari kullanım hakkı hakkında Youtube'ye bildirim yapacağım bakalım sonra ki videolarda etki edecek mi

Hocam ne zamandır özgün video yüklüyorsunuz? Çünkü bundan 2 ay önce eski bir üyeye RPM'den Youtube'nin güven algoritmasına göre para kazanmayı açacağı gibi şeyler yazılmıştı.Görünen o ki orda yazdıkları şey gerçek eğer bu işlemin yararı olacaksa açacağımız kanallara ufak boyutlu slayt videolar ile güven tazelemesi yapabiliriz.Tabi bu da garanti değil

hocam 2012den beri özgün yüklüyorum ben :D bence denemeniz gereken şey tam da bu. sürekli ünlem düşen bir kanala 5-10 tane kendi çekiminiz video atın illaki aralarından ünlem düşen çıkacak. her videoya bir de kamera arkası tarzında video çekin ki youtube ispat istediğinde gönderebilceğiniz belgeniz de hazır olsun.

ünlem geldi mi abi çak ispatı bir de sitemkar mail at ben her seferinde kanıtlamak için mi uğraşıcam böyle sistem mi olur şeklinde. güven tazeleme olayını ancak bu şekilde öğrenebiliriz

hocam 2012den beri özgün yüklüyorum ben :D bence denemeniz gereken şey tam da bu. sürekli ünlem düşen bir kanala 5-10 tane kendi çekiminiz video atın illaki aralarından ünlem düşen çıkacak. her videoya bir de kamera arkası tarzında video çekin ki youtube ispat istediğinde gönderebilceğiniz belgeniz de hazır olsun.

ünlem geldi mi abi çak ispatı bir de sitemkar mail at ben her seferinde kanıtlamak için mi uğraşıcam böyle sistem mi olur şeklinde. güven tazeleme olayını ancak bu şekilde öğrenebiliriz

Deneme amaçlı hazırlıyorum hocam videoları bakalım olacak mı

Partnere geçince durdumu bu ünlemler peki? Bende geçmeyi düşünüyorum ama sonrada paypal hesabım felan yok cayıyorum hemen.

Evet arkadaşlar bende bu ünlem sorununun mağduru oldum. En çok izlenimli ve aylık gelirimin % 60 ını getiren ana kanalım ünlem olayının mağduru oldu ve kanala video yükleyemez hale geldim. Ya kanala videoları para kazanmaya kapalı olarak atacak sadece eski videolardan para kazanacak yada yeni video yüklemeyecektim. Böyle olunca da kanal güncelliğini yitirecekti. Bende kanalı dün pek istemesemde partnere geçirmek zorunda kaldım. Ne yaptıysam ne attıysam ünlemden kurtulamamıştım. Partnere geçer geçmez ünlem derdim kalmadı. Bakalım umarım memnun kalırım partnerden.
Sizin bahsettiğiniz yöntemler bana da mantıklı geldi. Kanalı partnere bağlayıp ünlemli videoları açtıktan sonra adsenseye dönüp bir şekilde ticari hak iddaa edilebilir ama buda kesin değil. Ünlem sorunu kolay kolay peşimizi bırakacağa benzemiyor çünkü. Ben deneme yanılma yöntemi, t,tle tntemi vs derken birçok ünlemli video oluştu kanalımda. bunlardan kurtulayım derken daha da çok ünlem geldi ve kanalım bir şekilde mimlendi. ne atsam ünleme düştü. bende çareyi partnerde buldum. Bakalım bekleyip görücez bu ay durum ne olacak.

Evet arkadaşlar bende bu ünlem sorununun mağduru oldum. En çok izlenimli ve aylık gelirimin % 60 ını getiren ana kanalım ünlem olayının mağduru oldu ve kanala video yükleyemez hale geldim. Ya kanala videoları para kazanmaya kapalı olarak atacak sadece eski videolardan para kazanacak yada yeni video yüklemeyecektim. Böyle olunca da kanal güncelliğini yitirecekti. Bende kanalı dün pek istemesemde partnere geçirmek zorunda kaldım. Ne yaptıysam ne attıysam ünlemden kurtulamamıştım. Partnere geçer geçmez ünlem derdim kalmadı. Bakalım umarım memnun kalırım partnerden.
Sizin bahsettiğiniz yöntemler bana da mantıklı geldi. Kanalı partnere bağlayıp ünlemli videoları açtıktan sonra adsenseye dönüp bir şekilde ticari hak iddaa edilebilir ama buda kesin değil. Ünlem sorunu kolay kolay peşimizi bırakacağa benzemiyor çünkü. Ben deneme yanılma yöntemi, t,tle tntemi vs derken birçok ünlemli video oluştu kanalımda. bunlardan kurtulayım derken daha da çok ünlem geldi ve kanalım bir şekilde mimlendi. ne atsam ünleme düştü. bende çareyi partnerde buldum. Bakalım bekleyip görücez bu ay durum ne olacak.

bende şu şekilde belki önüne geçebilirim diye bir deneme yapacağım;
ünleme düştüğünde videonun para kazanmasını kapatıp, videoyu gizliyorum.
daha sonra yeni kanalıma bu videoyu kopyalayıp ünlem aldığı hesaptan sileceğim. tabi yeni kanalımın para kazanması ve adsense bağlantısı olmayacak. sonrasında yeni kanalıma 100-150 video atıp para kazanmayı açıp adsense bağlayacağım ve o kanalla işim bitecek ;) bakalım bu taktik yerse konuyu detaylı açarım ;)

---------- Mesaj saat 23:10:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:08:54 civarında gönderildi. ----------

Kanalıma yüklemek üzere 30 40 tane slayt video hazırlıyorum bittiğinde ünlem verirse hepsinin ticari kullanım hakkı hakkında Youtube'ye bildirim yapacağım bakalım sonra ki videolarda etki edecek mi

hocam denemeniz bittiğinde sonucu yazar mısınız?

2 Hafta oldu yüklemeleri bırakalı:) ünleme çözüm : video yüklemek ŞUANLIK.
ya da fail,vine çalışacaksınız.

bende şu şekilde belki önüne geçebilirim diye bir deneme yapacağım;
ünleme düştüğünde videonun para kazanmasını kapatıp, videoyu gizliyorum.
daha sonra yeni kanalıma bu videoyu kopyalayıp ünlem aldığı hesaptan sileceğim. tabi yeni kanalımın para kazanması ve adsense bağlantısı olmayacak. sonrasında yeni kanalıma 100-150 video atıp para kazanmayı açıp adsense bağlayacağım ve o kanalla işim bitecek ;) bakalım bu taktik yerse konuyu detaylı açarım ;)

---------- Mesaj saat 23:10:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:08:54 civarında gönderildi. ----------

hocam denemeniz bittiğinde sonucu yazar mısınız?

Videoları yükledim hocam şöyle bir durum var 10 tane normal slayt yaptım ne müzik var ne uzun beyaz bir ekran üstüne yazı yazdım anında para kazanma aktifleşti.10 tanesinin uzunluğunu 5 dakika olarak ayarladım içlerine programdan yaptığım müziği yerleştirdim ünlem verdi bildirim yaptım cevabın gelmesini bekliyorum şu anlık

Videoları yükledim hocam şöyle bir durum var 10 tane normal slayt yaptım ne müzik var ne uzun beyaz bir ekran üstüne yazı yazdım anında para kazanma aktifleşti.10 tanesinin uzunluğunu 5 dakika olarak ayarladım içlerine programdan yaptığım müziği yerleştirdim ünlem verdi bildirim yaptım cevabın gelmesini bekliyorum şu anlık

Allahım yarabbim ya.
nasıl bir algoritmadır bu böyle. çıldırtaçak bizi en sonunda

Allahım yarabbim ya.
nasıl bir algoritmadır bu böyle. çıldırtaçak bizi en sonunda

Çok sıkı kontrole geçmişler anlaşılan hocam.Video ID ihtimali kayboldu benim için,deneme yaptığım kanal 2 aylık yarın 1 yıllık bir kanal içinde aynı şeyleri uygulucam bakalım onda ne diyecek

Nasıl bir algoritma, nasıl bir denetim sistemi varsa gerçekten profesyonelce her ihtimali düşünerek tasarlamış youtube. Ünlem sorunu bizler için bu işi çok ozrlaştırdı. Ben çözümü partnere geçirmekte aradım youtube nin mimlediği kanalımı, bakalım memnun kalacak mıyız.

Kanalın eski yada yeni olması bu ünlemleri etkiliyor mu bilemiyorum ama şahsi fikrim etkilediğini pek düşünmüyorum. Bende herşey bundan iki hafta kadar önce iki videonun birden ünleme düşmesi ile başladı. Ardından soru işaretleri kanalda daha uzun kalmaya başladı ve ünlemler gelmeye başladı. Ünlemleri düzelteyim, videoları editleyeyim derken daha çok ünlem geldi. Böylece youtube benim kanalı şüpheli kanallar statüsüne aldı. İşin sırrı bir şekilde bu şüpheli durumdan çıkıp yeniden güvenilir kanal statütüne girmekte. Ama kanal ünlem almaya devam ettikçe bunu nasıl başarırız bilemiyorum. Birkaç video ard arda ünleme düşmeden dolar yakılır ve belli bir periyod mesela 1 hafta 10 gün bu şekilde kanala hiç ünlem gelmezse belki bu güvenilirlik statüsüne geçilebilir. Bu youtube adamı filozof yapar. Öyle birşey tasarladılar ki bu ünlem hamlesinde işin içinden çıkmak çok güç gerçekten de.

Çok sıkı kontrole geçmişler anlaşılan hocam.Video ID ihtimali kayboldu benim için,deneme yaptığım kanal 2 aylık yarın 1 yıllık bir kanal içinde aynı şeyleri uygulucam bakalım onda ne diyecek

haber edersin hocam sonucu :) bi şekilde altından kalmamız lazım

videoyu 2 sekmede açmayı denediniz mi? birine başlık etiket açıklama rastgele rakamlar girip kaydedip, daha sonra videoların olduğu genel sayfayı yenileyip tekrar rakamlar olan sayfaya geçip para kazanı açıyoruz ve sonra 1-2 kere yenileyince dolar aktif oluyor. daha sonra 2. sekmeyi kaydedip geçiyoruz bu şekilde ünleme düşmedim daha.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri