Ebay veya Aliexpressten Ucuza Alınıp Satılacak Ürünler

Serkan1905

Yasaklanmış
Arkadaşlar youtube benim için tamamen bittiği için ve önümüzdeki pazartesi üniversiteye başlayacağım için kendime ek gelir yolları arıyorum. E-ticaret olayını çok düşündüm. Ebay veya Aliexpressten alıp Gittigidiyor, n11, sanalpazar gibi yerlerde satış yapmak istiyorum. Düşük bütçeyle çok ucuza alınıp orta halli bir fiyata satılabilecek ürünler nelerdir aklınızda ki?

hocam vergi numaran olması lazım komisyon ödeyecek fatura kesiceksin bunlar var yabancı ülkeden getirecegin 3 parça aynı üründen getirebiliyon
80 dolardan fazla getiremiyon zor yani

hocam vergi numaran olması lazım komisyon ödeyecek fatura kesiceksin bunlar var yabancı ülkeden getirecegin 3 parça aynı üründen getirebiliyon
80 dolardan fazla getiremiyon zor yani

Küçük şeyler düşünüyorum bende zaten. Mesela 1 dolara satılan çok ucuz bir ürün bulup 5-6 liradan satmak istiyorum. Vergi olayını falan atlıcaz artık 4-5 liralık ürünün vergisiyle uğraşılmaz.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşın da işine yarayabilecek bir şey sorayım o halde.
Şimdi diyelim vergi numaramız var. Yani bir dükkan üzerine getirttik. Bunu bize soruyorlar mı ki sen bu dükkanda bunu satamassın diye? Mesala bilgisayar tamir dükkanım var diyelim, ben mesela spor aleti aldım 20 tane aynı şeyden ve 75 doları geçiyor misal. Vergi numarasını gösterdim diyelim. Ama satış olarak benden çıkmadı bunlar, yani fatura falan kesmedim. Bu yüzden bi yaptırımları olabiliyor mu ?

Bir ara ben de düşündüm, dedim 100 tane powerbank getirip satayım, ama 100 tane ürün gümrüğe takılır, gidip mecburen vergisini ödemek lazım, sonra gittigidiyor sanal pazar gibi sitelerin %5 komisyonu var.Sonra vergi levhası lazım, satarsın vergisiz sonra ürün aldım fatura gelmedi diye şikayet ederler ordan da %18 kdv ya da %20 gelir vergisi (hangisi emin değilim) Bütün bunları üst üste koydum hepsiburada'dan 10-15 lira daha ucuza geliyor.Bu da demek oluyor çoğu10 lira için bilmediği birinden alışveriş yapmaz.

Aslında kar da o kadar önemli değil e-ticaret gelecekte çok daha fazla büyüyecek, o nedenle tecrübe olması açısından küçük bir miktar denemeyi düşünüyorum.Kafama takılan soru, gümrüğe takılınca ürünü gidip istanbuldan mı almak gerekiyor? Eğer öyleyse benim için çok zahmetli olur.İstanbulda yaşıyor olsam muhtemelen denemiştim şuana kadar.

Bir ara ben de düşündüm, dedim 100 tane powerbank getirip satayım, ama 100 tane ürün gümrüğe takılır, gidip mecburen vergisini ödemek lazım, sonra gittigidiyor sanal pazar gibi sitelerin %5 komisyonu var.Sonra vergi levhası lazım, satarsın vergisiz sonra ürün aldım fatura gelmedi diye şikayet ederler ordan da %18 kdv ya da %20 gelir vergisi (hangisi emin değilim) Bütün bunları üst üste koydum hepsiburada'dan 10-15 lira daha ucuza geliyor.Bu da demek oluyor çoğu10 lira için bilmediği birinden alışveriş yapmaz.

Aslında kar da o kadar önemli değil e-ticaret gelecekte çok daha fazla büyüyecek, o nedenle tecrübe olması açısından küçük bir miktar denemeyi düşünüyorum.Kafama takılan soru, gümrüğe takılınca ürünü gidip istanbuldan mı almak gerekiyor? Eğer öyleyse benim için çok zahmetli olur.İstanbulda yaşıyor olsam muhtemelen denemiştim şuana kadar.

Bendeki mantık 1$ a 20-30 ürün alıp Türkiyede 7-8 TL'den satmak. Küçük şeylerin ticareti. Müşterilerin, faturayı iplemeyeceği şeyler.

Bendeki mantık 1$ a 20-30 ürün alıp Türkiyede 7-8 TL'den satmak. Küçük şeylerin ticareti. Müşterilerin, faturayı iplemeyeceği şeyler.

Dostum onun tamamı kar olsa bile para etmiyor ki?

ürün başı 5 lira kar olsa 30 üründe 150 lira para bırakıyor.Siparişi al kargoya ver, sonra ürünü beğenmeyen olacak muhakkak onunla uğraş, bana pek mantıklı gelmiyor o kadar ucuz ürün satmak.Tabi bir de gittigidiyor komisyonları falan da yüksekti bir zamanlar şuan nasıl bilmiyorum.

Dostum onun tamamı kar olsa bile para etmiyor ki?

ürün başı 5 lira kar olsa 30 üründe 150 lira para bırakıyor.Siparişi al kargoya ver, sonra ürünü beğenmeyen olacak muhakkak onunla uğraş, bana pek mantıklı gelmiyor o kadar ucuz ürün satmak.Tabi bir de gittigidiyor komisyonları falan da yüksekti bir zamanlar şuan nasıl bilmiyorum.

Kar oranı yüksek olması cezbedici ve bi deneyim, e-ticarete giriş olarak bakıyorum bu duruma.

Bu arada toplu ürün almayı düşünüyorum fakat sanırım 3 ten fazla alınca gümrüğe takılıyormuş. Herhangi bir vergi levham yok. 50-60 adet tanesi 1$ lık ürün almayı düşünüyorum gümrük el koyar mı bunlara?

Bu arada toplu ürün almayı düşünüyorum fakat sanırım 3 ten fazla alınca gümrüğe takılıyormuş. Herhangi bir vergi levham yok. 50-60 adet tanesi 1$ lık ürün almayı düşünüyorum gümrük el koyar mı bunlara?

Mutlaka el koyarlar hocam..

Mutlaka el koyarlar hocam..

hocam peki nasıl alınıyo benimde amazon 1k dolarlık alcağım bi kaç parça bişey var (satmak için değil) hiç bi türlü getiremiyormuyuz

edit: bakınca gördüm %20 ödeniyormuş gümrükte sıkıntı :/

Son düzenleme:
hocam peki nasıl alınıyo benimde amazon 1k dolarlık alcağım bi kaç parça bişey var (satmak için değil) hiç bi türlü getiremiyormuyuz

edit: bakınca gördüm %20 ödeniyormuş gümrükte sıkıntı :/

Hocam işte gümrük mevzuatı var incelediniz galiba. Ama parça parça alırsanız sıkıntı olmaz hocam yada satıcı ile konuşursanız düşük fiyat ve hediye paketi diye gönderebilir. Ben çok yüklü para vermedim ama parça parça çok alışverişim oldu 1k paranızı riske atmamak için biraz araştırın bence :)

Bu konuyu gormesem gidiyodu valla para :) biraz gelisi guzel baktim tam anlayamadim ama yuzde 20 daha fazla aliyolarmis ki gumruge gitmesi sikinti tum akranlara bolustursek belki kurtaririm :D
Hocam işte gümrük mevzuatı var incelediniz galiba. Ama parça parça alırsanız sıkıntı olmaz hocam yada satıcı ile konuşursanız düşük fiyat ve hediye paketi diye gönderebilir. Ben çok yüklü para vermedim ama parça parça çok alışverişim oldu 1k paranızı riske atmamak için biraz araştırın bence :)

Bu konuyu gormesem gidiyodu valla para :) biraz gelisi guzel baktim tam anlayamadim ama yuzde 20 daha fazla aliyolarmis ki gumruge gitmesi sikinti tum akranlara bolustursek belki kurtaririm :D

Gümrük vergisi çok sıkıntı hocam uğraşılmaz :D Dediğim gibi satıcıya anlatırsınız durumu üzerine fiyatı düşük yazar komşulara gönderirsiniz ne olacak :D Benim PTT görevlisi uzaktan akrabam oluyor mesela takipsiz kargolarımı bile telefonlar arayarak haber veriyor evdeysen geliyorum diye :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri