Ehliyet Hakkında

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar ben Araba ve Motor ehliyeti için başvurmayı düşünüyorum ama aklımda bazı sorular var:

1 Motor ehliyeti ile Araba ehliyeti 2 sini birden almak isteyince yaş sınırlaması var mı? yada herhangi bir şart

2 225 CC motor sürmek istiyorum (yamaha r25) bunun için tam olarak hangi ehliyeti almalıyım

3 Ehliyet kursuna yarın yazılsam ne zaman sürede ehliyetimi alırım?

4 Türkiye de aldığım ehliyet Avrupanın her hangi bir ülkede geçerli olur mu?

Web'de aradım ama açıkcası ararken hep kafam karıştı tam olarak cevap alamadım yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba Arkadaşlar ben Araba ve Motor ehliyeti için başvurmayı düşünüyorum ama aklımda bazı sorular var:

1 Motor ehliyeti ile Araba ehliyeti 2 sini birden almak isteyince yaş sınırlaması var mı? yada herhangi bir şart

2 225 CC motor sürmek istiyorum (yamaha r25) bunun için tam olarak hangi ehliyeti almalıyım

Web'de aradım ama açıkcası ararken hep kafam karıştı tam olarak cevap alamadım yardımcı olursanız sevinirim
bıldıgım kadarıyla son guncelleme oldumu bılmıyorum ama e ehlıyet dısında yaş ile ilgili herhangı bır kısıtlama yok.ıkısını alabılırsın

1-normal şartlar geçerli aynı anda alırsan 2 kere kart parası ödemezsin
2-a2 alırsan hepsini kullanırsın rahat olur
3-sınavları falan geçmene bağlı5-7 ay
4-ülkeye göre değişir hangi ülke onu yazarsan

belli olmaz tabi yaşadığın yerde daha kısa olabilir yoğunlukla alakalı.

Cevap için Teşekkürler hocam inşallah yoğunluk yoktur diyelim :)

1-normal şartlar geçerli aynı anda alırsan 2 kere kart parası ödemezsin
2-a2 alırsan hepsini kullanırsın rahat olur
3-sınavları falan geçmene bağlı5-7 ay
4-ülkeye göre değişir hangi ülke onu yazarsan

Öncelikle cevaplar için Teşekkürler hocam

ülke İspanya

a2 almam için 22 yaşını doldurmam gerekiyor malesef ayın 24. ünde 21 yaşıma gircem

5-6 ay sonra alırsın , randevular dolu sanırım ben Ocak ayında geçtim direksiyon sınavını Mayıs'a randevu verdi sistem.

Bu yüzden 150km uzakta olan ilçeye gitmek zorunda kaldım. imkanınız varsa kesinlikle farklı şehirden bile almanızı tavsiye ederim. hem gezmiş hemde işinizi halletmiş olursunuz.

6 7 ay oldu alalı. Merkezde 1 ay sonrasına veriyordu. Diğer ilçelerde ertesi gününe oraya alıp gittim. 3 gün sürmedi eve geldi ehliyet. Farklı ilçeler hatta yakın şehirlere bakın daha uygun varsa gidin zaman kaybı yaşamamış olursunuz.

peki hocam istanbul da oturuyorum bir çok yere gidicem Teşekkürler :)

20 yaşında a2 ehliyet alabilrisin a2 ehliyetin olayı 35 kw yı geçmeyen tüm motorları sürebilirsin. cc kısıtlaması yok ancak honda nc700 ü kullanan ehliyet kawasaki er-5 i süremiyor ruhsatta motor gücü 35 kw yı geçmiyecek

1 ikiside 18 diye biliyorum
2
3 6-7 ay sanırım en erken
4 yeni ehliyetlerde evet.

20 yaşında a2 ehliyet alabilrisin a2 ehliyetin olayı 35 kw yı geçmeyen tüm motorları sürebilirsin. cc kısıtlaması yok ancak honda nc700 ü kullanan ehliyet kawasaki er-5 i süremiyor ruhsatta motor gücü 35 kw yı geçmiyecek

büyük ihtimal a2 alıcam hocam 125cc lik bir motor almayı düşünüyorum başlangıç için

Kanka yazılı sınav var. Onu geçtikten sonra direksiyon sınavın var. Yazılıyı bir kere geçtikten sonra, direksiyon sınavına girip istersen moped istersen ağır vasıta ehliyeti dahi alabilirsin.

R25 -> 249 CC'DİR 225 diyen kim acaba?

R25 için a2 gereklidir.

İyi forumlar.

sorulara istinaden bende bir soru sormak istiyorum.

suanda B ehliyete yazıldım ve Kurs ücreti : 1100₺ cıktı , dosya masrafı hariç
Bunun yanında A2 de alayım diyorum , bunun ücretide 600-700 arası felan çıkıyor .

Dosya masrafları hariç , sizce bu fiyatlar normalidir.
Bursa'da yaşıyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri