Ehliyet yenileme

Maze

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar benim ehliyetim eski.Bu yıl sonuna kadar yenilemem gerekiyormuş gibi birşey duydum doğru mu?Doğruysa ne yapmalıyım?Birde eski ehliyetine değiştiren varsa nasıl yapıldığını yazarsa memnun olurum.

evet uzatıldı,ben yine de değiştirdim geçen hafta yılbaşından sonra harçlara zam gelir diye gerçi ehliyet harcı çok değil ama olsun kırktı zaten önceki.

kimlikler için son tarih ne zaman bilen var mı ?

31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı

---------- Spam Engelliyici 16:10 ---------- Önceki Mesaj 16:05 ----------

Arkadaşlar benim ehliyetim eski.Bu yıl sonuna kadar yenilemem gerekiyormuş gibi birşey duydum doğru mu?Doğruysa ne yapmalıyım?Birde eski ehliyetine değiştiren varsa nasıl yapıldığını yazarsa memnun olurum.

Onların da süresi uzatıldı, babamın ehliyetini değiştirecektik ama yeni kararda süresi ; ''Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak.'' şeklinde uzatıldı.

Arkadaşlar gene yazıcam.Geldi çattı o tarih.Ben ehliyetimi yenilemek için nereye başvuruda bulunucam?Resim,ücret vs.. nedir?Bilen var mı?

Arkadaşlar gene yazıcam.Geldi çattı o tarih.Ben ehliyetimi yenilemek için nereye başvuruda bulunucam?Resim,ücret vs.. nedir?Bilen var mı?

Önce aile sağlığına gidip rapor alacaksın. Göz kontrolü yapıyor uzaktan harf okuma felan

Ordan İVD'den ehliyet yenileme ücretini yatırıp nüfus müdürlüğüne gidip başvurunu yapıyorsun

Sadece fotoğraf yeterli, belge istemiyorlar artık. Ha belki parmak izi tanıtma olabilir son zamanlarda kimlik/pasaport başvurusu yapmadıysan

Önce aile sağlığına gidip rapor alacaksın. Göz kontrolü yapıyor uzaktan harf okuma felan

Ordan İVD'den ehliyet yenileme ücretini yatırıp nüfus müdürlüğüne gidip başvurunu yapıyorsun

Sadece fotoğraf yeterli, belge istemiyorlar artık. Ha belki parmak izi tanıtma olabilir son zamanlarda kimlik/pasaport başvurusu yapmadıysan

Teşekkürler.Ancak önce başvuruyu nereye yapıcam?Bir de ivd nedir anayamadım?

Sağlık raporunu başvurudan önce mi almalıyım?
Birde Hüviyet ve ehliyet birleştirmek için 31 aralık son değil demi?

bende yenilemeyi düşünüyorum ama 10 yıl öncede bu yıl sonunda son diyorlardı. Gene ertelerler gibi geliyor ama bu sefer halletmek lazım bu işi.

Sağlık raporunu başvurudan önce mi almalıyım?
Birde Hüviyet ve ehliyet birleştirmek için 31 aralık son değil demi?

Hocam bildiğim kadarı ile sağlık raporu için sağlık ocağına gidiyorsunuz. Orada e nabızda bir form dolduruyorsunuz. Sonra doktorunuz onay veriyor. Sisteme düşüyor. Sonra gerekli belgeler ve nüfus müdürlüğüne randevu işlemleri diye sıralanıyor.

Hocam bildiğim kadarı ile sağlık raporu için sağlık ocağına gidiyorsunuz. Orada e nabızda bir form dolduruyorsunuz. Sonra doktorunuz onay veriyor. Sisteme düşüyor. Sonra gerekli belgeler ve nüfus müdürlüğüne randevu işlemleri diye sıralanıyor.

Peki ehliyet yenileme için sağlık raporunu başvurudan önce mi sonra mı almalıyım?

Peki ehliyet yenileme için sağlık raporunu başvurudan önce mi sonra mı almalıyım?

Başvurudan önce hocam çünkü oda gerekli evrakların içinde yer alıyor. Sağlığınız onaylanmazsa ehliyeti mantıken alamazsınız. (örn: gözlük kullanıyorsunuz ya da kronik rahatsızlığınız var ve sürmenize engel olmamalı gibi)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri