Ehliyetsiz Araba Sürmek

Convulsion

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.pubertyallergy.com
Merhaba arkadaşlar 17 yaşındayım ben bayadır mahalle arasında araç sürüyorum öyle gezmek için değil mesela evde kimse yokken yengemi pazara, annesine falan götürüyorum mahalle arası 30 km pek aşmıyorum en fazla 40 yaparım o da yol boşsa. Bir kaç gündür arkadaşlarımla mahallede gezmeye başladım bu benim başıma sık kullanırsam sorun açar mı kural ihlali olacak davranışlar yapmıyorum oldukça dikkatliyimdir trafiğe de çıkmıyorum sadece mahalle arasında sürüyorum kaza falan yapmadığım sürece herhangi bir sorun yaşamam değil mi?

Hocam ne kadar yavasta olsan, mahalle arasında farzetki bir çocuğa çarptın senin suçun olmasa bile kasten adam öldürmeye teşebbüsten bile yargılanırsın. Bu hatayı ben zamanında yaptım. Çok ceza yedim. Çok çektim. Bence yaşın gençken vazgeç bu sevdadan. Çok güzeldir haz verir ama en ufak hatada hayatın kayar.
1 sene daha sabret git al ehliyetini aslanlar gibi kullan.

1600 lira sana, 1600 lira da arabanın sahibine ceza yazılır.

Ne olduğu önemli değil. Ehliyeti geç, ehliyet sınavını kazandıktan sonra aldığın "Ehliyete Hak Kazanmıştır." yazılı belgeyle bile araç kullanamazsın. Ehliyetin yoksa binme o arabaya. Sonra siz üzülüyorsunuz.

Cezalara gelirsek ;

Birisi çarparsan kasten adam adam öldürmeye giriyor direkt bildiğim kadarıyla.
Trafik polisine yakalanırsan 1600 sen, 1600 araç sahibi yer ve araba trafikten men edilir. Günlük park parası 90TL'den başlar her gün 15TL biner ve cezalar ödenmeden araca el süremezsin.
Ayriyeten ehliyet alacağın zaman ceza puanlı olarak başlarsın. Stajyer ehliyeti alamazsın.

ömür boyu sürünmek yerine bir sene sabret
Herkez dikkatli ama 20 sene araba kullanmış adamda kaza yapabiliyor

Son düzenleme:
Emin ol sokak aralarında araba kullanmak daha tehlikeli. ;)

bursada adamlar deli mi kullanıyor bana mı öyle geldi bilmiyorum ama biraz daha beklemeni öneririm

Her hangi bi kazada direk suçlu duu düşersin gelip başkası sana çarpsa bile hem sana hemde ruhsat sahibi ceza yer

Kaza durumunda ehliyetsiz kişi direk suçlu değildir. Ehliyetsiz olduğu için ceza yer ayrıca suçlu ise cezayı yer. Bunu özellikle sürücü kursundaki hocam söylemişti. Bizim milletimiz ihaleyi ehliyetsize yıkmak için uydurduğu bir şeydir.

Hocam sizede tavsiyem kesinlikle ehliyetsiz araç sürmeyin. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi önünüze bir çocuk çıkar Allah muhafaza:( Ayrıca mahalle arasında araç kullanmak cadde'de veya otobanda kullanmaktan daha tehlikelidir:( Her an çocuk, insan vs. çıkabilir.

Bigün ehliyetsiz 4-5sene önce mobletle çevirmeye yakalanıyodum saat 6-7falan havası karanlıktı yani baktım çevirime var kaçacak biyerde yok motoru şarampole yuvarladım kaçtım sonra polisler peşime düştü yakaladılar beni neden kaçıyosun falan dediler bende durumu izah ettim motoru satsam 200lira vermezler dedim siz yakalasanız 1000kusurdü ozaman cezası oyüzden kaçtım dedim güldüler bıraktılar beni buda böyle bi anım

Ne yazık ki 1609 tl değil. 2 Katı :D Hem sürene hemde aracı verene ceza kesiliyor diye biliyorum ama kaçarsan 200 tl ödüyorsun :D

sadece kendisi için olanı söylemiştimde tam ayrıntılı yazak olmadı :)

Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca aracının kullanılmasına izin veren sahibinede tescil plakası üzerinden aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenir.

Araç Trafikten Men EDİLMEZ. Daha doğrusu çağırır ehliyeti olan birini arabayı alır gider ^^

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri