Emisyon Krizi Türkiye’ye de Geldi, 323 bin Araç Geri Çağrılıyor

hedefyoutube

Kayıtlı Üye
Emisyon Krizinden ülkemizde ki Volkswagen marka araçlar nasıl etkilenecek diye merakla bekleniyordu. Bakanlıktan bu konuda açıklama yapıldı. Detaylar haberimizde.

emisyon-krizi-turkiye-ye-de-geldi-323-bin-arac-geri-cagriliyor.jpg

Emisyon Krizi Türkiye’ye de Geldi, 323 bin Araç Geri Çağrılıyor
Son zamanların en çok konuşulan konusu kesinlikle, Emisyon Krizidir. Artık öyle bir duruma geldi ki, dünyanın en büyük şirketlerine inanılmaz büyük oranlarda ceza verilmesi gündemde. Bu şirketlerin ülkemizde bulunan araçlarıyla alakalı açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, açıklama da “Ülkemizde bulunan Volkswagen EA 189 dizel motora sahip 323 bin 977 araç için firma ile anlaşma sağlandı, tüm araçlar teknik güncelleme için geri çağrılacak” dendi.

Konu hakkında bilgisi olmayan okuyucular için, Volkswagen Amarika’ya sattığı araçlar da test sırasında emisyon oranını azaltan bir yazılım kullandı ve bu fark edildi. Sonuç olarak tüm dünya üzerinde ki Volkswagen marka araçlar teste tabi tutulacak ve Volkswagen tarafından güncellenecek.

Bu konuda ki gelişmeleri detaylı olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Emisyon Krizi Türkiye’ye de Geldi, 323 bin Araç Geri Çağrılıyor / Teknoloji ve Bilim Haberleri

Bu motora sahip arabası olanlar bi avukata sorsun bence dava ederek arabanın parasını geri bile alabilirsiniz sonuçta sahtecilik var

Bu motora sahip arabası olanlar bi avukata sorsun bence dava ederek arabanın parasını geri bile alabilirsiniz sonuçta sahtecilik var

Turkiyede emisyona göre vergilendirme sistemi bulunmadığı için açacağınz davanın geçerliliği olacağını sanmam

Ayrıca wolgsvagen tr yetkilileri uyarmadan, hatalarını kabul edip bukadar aracı çağırma isteği duydular

Konuya farklı bir açıdan yaklaşacağım, şuan tam VOWG hissesi alma zamanı :D

Turkiyede emisyona göre vergilendirme sistemi bulunmadığı için açacağınz davanın geçerliliği olacağını sanmam

Ayrıca wolgsvagen tr yetkilileri uyarmadan, hatalarını kabul edip bukadar aracı çağırma isteği duydular

Önemli olan sadece bu değil bence sonuçta yanıltma yapılıyor belki ben çevreci biriyim emisyonu düşük diye aldım :D

Tr yi gecin hocam , kullanıcıya yanlıs bilgi verme , yanıltma söz konusu . Ben cevreci diye aldım vw, baska tercihlerimde vardı belki ? ama daha cevreci die vw den yana kullandım tercihimi? ... binlerce vw kullanıcısının dava acma hakkı var, açanlarda var (özelliklede avukatların cogu dava acmıs durumda ) . Tutuşupta geri çağırmış olmasın?

vw kullanmıyorum bu arada...

Konuya farklı bir açıdan yaklaşacağım, şuan tam VOWG hissesi alma zamanı :D

Bünyesinden herhangibir markayı satmak zorunda kalırsa hisseler daha da düşer hocam. Riskli bi yatırım olabilir...

VW fiyatları baya düşer bence iyi oldu tamam on numara araç yapıyorlar ama gidip de BMW audi fiyatları biçiyorlardı araçlarına..

Tr yi gecin hocam , kullanıcıya yanlıs bilgi verme , yanıltma söz konusu . Ben cevreci diye aldım vw, baska tercihlerimde vardı belki ? ama daha cevreci die vw den yana kullandım tercihimi? ... binlerce vw kullanıcısının dava acma hakkı var, açanlarda var (özelliklede avukatların cogu dava acmıs durumda ) . Tutuşupta geri çağırmış olmasın?

Bünyesinden herhangibir markayı satmak zorunda kalırsa hisseler daha da düşer hocam. Riskli bi yatırım olabilir...
Zaten bende wolgsvagen avukatlığını yapmıyorum :D
Yanlış anlayıp cevap vermişim :)

Wolgsvagene oldu bitti kılım :D Arabası olanlar iliğini sömürsün :D
Bence doğuş Gruba da dava şart oldu. İnşallah oda olur

Genelde bu tarz marka değeri kayıplarında %80 e kadar varan hisse düşüşü oluyor hocam ve bu bazen 3 ay bazen 3 yıl sürebiliyor..Ancak VW nin ben kısa sürede toparlayacağını düşünüyorum..Zaten borsada altın kurallardan biri yatırımı biraz uzun vadeli yapmak..Öbür türlü kardan kar çıkararak anaparayı yükseltmek oldukça riskli ve uzman işi..Sonuçta batmayacak bir şirketten söz ettiğimiz için hisselerin bir zamandan sonra tekrar çıkıp esas değerini bulacağı düşüncesindeyim..

Marka satışı konusunda 18 milyar $ ceza yediği halde VW ürettiği tüm araçlarda (audi seat skoda vs) bu olaya sebep olan 2.0 tdi motoru tekrar kullanmayacağını açıkladı..Yani şimdilik herhangi bir satış söz konusu değil gibi..Birde borsa da her zaman risk vardır zaten hocam yanılıyor muyum :)

türkiyede 0 km vw araçlar ile uğraşacaklarına 20 yaş üzeri araçları trafikten kaldırsınlar. Bunlar hem çevreye hem mala hem cana kat kat daha fazla zarar veriyor. Muayenesiz sigortasız o kadar çok araç var ki piyasada.

not: vw arabam yok.

Genelde bu tarz marka değeri kayıplarında %80 e kadar varan hisse düşüşü oluyor hocam ve bu bazen 3 ay bazen 3 yıl sürebiliyor..Ancak VW nin ben kısa sürede toparlayacağını düşünüyorum..Zaten borsada altın kurallardan biri yatırımı biraz uzun vadeli yapmak..Öbür türlü kardan kar çıkararak anaparayı yükseltmek oldukça riskli ve uzman işi..Sonuçta batmayacak bir şirketten söz ettiğimiz için hisselerin bir zamandan sonra tekrar çıkıp esas değerini bulacağı düşüncesindeyim..

Marka satışı konusunda 18 milyar $ ceza yediği halde VW ürettiği tüm araçlarda (audi seat skoda vs) bu olaya sebep olan 2.0 tdi motoru tekrar kullanmayacağını açıkladı..Yani şimdilik herhangi bir satış söz konusu değil gibi..Birde borsa da her zaman risk vardır zaten hocam yanılıyor muyum :)

Vw emisyonunun yıllardır ortaya çıkmayıp şimdi anlaşılması biraz ilginç geliyor. Acaba birileri susuyodu? Yada vw susturuyodu da artık susturamaz mı oldu ? Bence Vwnin üzerinde oyunlar oynanmaya başladı.

Türkiyede vw deger kaybedecegini , talebin azalacagını hiç düşünmüyorum... tam gaz devam. Ancak u.s.a başta olmak üzere gelişmiş bir cok ülke bu konuda cok hassas ve duyarlı. Boykot etmeyi de cok iyi biliyolar.

Şirket politikalarını bilemem ama büyük depremler oldugu kesin. toparlanması coook uzun zaman alır.

Vw emisyonunun yıllardır ortaya çıkmayıp şimdi anlaşılması biraz ilginç geliyor. Acaba birileri susuyodu? Yada vw susturuyodu da artık susturamaz mı oldu ? Bence Vwnin üzerinde oyunlar oynanmaya başladı.

Türkiyede vw deger kaybedecegini , talebin azalacagını hiç düşünmüyorum... tam gaz devam. Ancak u.s.a başta olmak üzere gelişmiş bir cok ülke bu konuda cok hassas ve duyarlı. Boykot etmeyi de cok iyi biliyolar.

Şirket politikalarını bilemem ama büyük depremler oldugu kesin. toparlanması coook uzun zaman alır.

Hayır hocam zamanını bekliyorlardı.

Şunu artık herkesin anlaması gerekiyor, Yeni bir dünya düzeni kuruluyor...
Bunlar daha başlangıç.

Hayır hocam zamanını bekliyorlardı.

Şunu artık herkesin anlaması gerekiyor, Yeni bir dünya düzeni kuruluyor...
Bunlar daha başlangıç.

Hocam gizemli konuşma sabah sabah :D bildigin bişey varsa söyle ona göre önlem alalım.

Zaman kötüyse kollayalım ...

Hocam gizemli konuşma sabah sabah :D bildigin bişey varsa söyle ona göre önlem alalım.

Zaman kötüyse kollayalım ...

Gizli saklı yok sadece siyasi mevzular :D Planlanmış bazı projelerin bir parçası bunlar :)
Elektrikli araçlara yönelişin bir parçası diyelim :)

Amaaan biz araçlarda 10numara yağ yakan milletiz bize koymaz böyle şeyler her türlü kullanır bizim millet; )

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri