Enes Batur'a Soruşturma Açıldı

ScReaM

Kayıtlı Üye
YouTube'da çektiği videolar ile oldukça büyük bir takipçi ve hayran kitlesine sahip olan Enes Batur Sungurtekin hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'sesli yazılı veya görüntülü' bir ileti ile hakaret suçlarından soruşturma başlattı.

https://www.youtube.com/watch?v=8WF8KSouUqk

YouTube'da 8.8 milyon abonesiyle en çok bireysel aboneye sahip Türk YouTube kullanıcısı Enes Batur Sungurtekin hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. 20 Ekim tarihinde yayınladığı videoda amcasına küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan fenomenin o videosu yayınlandığı andan itibaren tepki çekmişti. Videonun yayınlanmasının ardından izleyiciler CİMER'den Enes Batur Sungurtekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularını dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Enes Batur Sungurtekin hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlarından soruşturma başlattı.

Fenomen Enes Batur'un ikamet adresinin Antalya'da olması ve şikayetlerin Türkiye genelinde yapılması nedeniyle soruşturma yetkisizlik kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Enes Batur amcası ile yayınladığı video çok fazla tepki alınca, videoyu kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka amaçlı olduğunu söylemişti.

Kaynak

Son düzenleme:
Şu cocugu atsinlar hapisede o da kurtulsun sizde artik

soruşturma açılmasına şaşırmadımda , internette bunun gibi binlerce küfürlü argo yayın yapan kişi var. onlar ne olacak peki ? zaten yeni nesil ipini koparmış gidiyor. sonumuz hayrola...

büyüklerle 2 fotograf bi video çekseydi elleşmezlerdi

kefalet ile çıkar kefalet koyarmı koymaz şunun işine gelirmi gelir reklamı olurmu olur enes için bulunmaz velinimet bir olay

Şu cocugu atsinlar hapisede o da kurtulsun sizde artik

Hocam çocugun kimseye zararı yokki çocuk ne yapsa göze batıyor yanlış anlamayın bence çoğu insanın çekememezliği hereks youtube kanalı açıyor herkes onun seviyesine gelebilir bizden ayrı bi durumdamı başlamış oda bizim gibi bir kanal açarak girmiş bu işe ve patlamış saygı duymak lazım :)

Ah güzel ülkem, ah güzel ülkemin çirkin insanları(lafım meclisten dışarı). Bırakın insanlar başarılı olsun. Onlar başarılı oluyor ve çok para kazanıyor diye kendini yıpratma. Sen onun yerinde olamadığın için kendi fesatlık çamuruna sokma. kendi işine bak ve sende birşeyler yapmaya çalış.

Enes Batur'u ne severim nede sevmem nötr'üm. Gerçi sosyal medyada kimseyi sevmem. Fakat sosyal medyada başarı yakalamış (bunu nasıl yaptığı hiç önemli değil yasal olarak sorun teşkil etmediği sürece) kişilere çook büyük saygı duyarım. Bu forumdakiler çok daha iyi bilir. Ben bi video atarım milyonlar izlenir oturduğum yerden para kazanırım düşüncesinde olanlarda zaten birkaç deneme sonunda 0 çekince bu işi bırakıyorlar ve Bu işi başaranlarıda çekememezlik yapıp yıpratmaya çalışıyorlar.

Sözün özü, ipin ucu bu şikayette bulunan kişilerede birgün değerse bak ozaman nasıl mangalda kül bırakmıyorlar. Adam gidip diyanete şikayet ediyor enes batur'u nasıl bir düşünce nasıl bir mantık.

İNTERNETİMİZE DOKUNMA!

Bunu içeri alsalar, #freeenesbatur yada #eneseözgürlük gibi taglar açar.
Bu elemanın hayran Ergenleri.
Sonra devlet bırakıncada internetin gücü felan diye gezerler ortalıkta.
:D
İşte böyle bir nesil yetişiyor, sorgulamayan netten herşeyi çözebileceğini sanan, kendine güveni olmayan, sokaklarda gezmeyen.
Sonra yok ülke neden bu halde, gençliğin rol modeli bu tipken ne bekleniyor bu ülkeden.
:D

dünyanın en saçma şeyi yemin ediyorum videonun zaten fake olduğunu açıkladı hadi açıklamasa bile ulan tv yi açın yengesi ile ilişki yaşıyanmı dost hayatı yaşayıp evli olan insanlarmı genç yaşta sevgili yapmanın sevişmenin normal gösterilmesimi küçük çocukların büyükleri karşısın da saygısızca davranmasımı çeteler mafyalarmı ne dersen var hiç birine ses çıkarılmasın :D enes batur ne yapsa haber olsun ne iş anlamadım :D büyük bir çekememezlik var şahsi düşüncem enese karşı kim ne derse desin videolarının çoğu bana hitap etmiyor ama çocuk iyi iş çıkarıyor çoğu insan bu forum da dahil çocuga laf yapan hakaret edenler o çocuğun yerine olsa o kadar kazansa acaba kim bilir kendileri neler yapar :D

Ah güzel ülkem, ah güzel ülkemin çirkin insanları(lafım meclisten dışarı). Bırakın insanlar başarılı olsun. Onlar başarılı oluyor ve çok para kazanıyor diye kendini yıpratma. Sen onun yerinde olamadığın için kendi fesatlık çamuruna sokma. kendi işine bak ve sende birşeyler yapmaya çalış.

Enes Batur'u ne severim nede sevmem nötr'üm. Gerçi sosyal medyada kimseyi sevmem. Fakat sosyal medyada başarı yakalamış (bunu nasıl yaptığı hiç önemli değil yasal olarak sorun teşkil etmediği sürece) kişilere çook büyük saygı duyarım. Bu forumdakiler çok daha iyi bilir. Ben bi video atarım milyonlar izlenir oturduğum yerden para kazanırım düşüncesinde olanlarda zaten birkaç deneme sonunda 0 çekince bu işi bırakıyorlar ve Bu işi başaranlarıda çekememezlik yapıp yıpratmaya çalışıyorlar.

Sözün özü, ipin ucu bu şikayette bulunan kişilerede birgün değerse bak ozaman nasıl mangalda kül bırakmıyorlar. Adam gidip diyanete şikayet ediyor enes batur'u nasıl bir düşünce nasıl bir mantık.

İNTERNETİMİZE DOKUNMA!

Başarı para kazanmak mı ? Yoksa çok tanınan biri olmak mı ? Başarı sizce nedir ?
Başardığı şey izlediği küçük kitleyi zehirlenmekten başka nedir hocam ?.

Başarı para kazanmak mı ? Yoksa çok tanınan biri olmak mı ? Başarı sizce nedir ?
Başardığı şey izlediği küçük kitleyi zehirlenmekten başka nedir hocam ?.

Başarı saydıklarının hepsidir fakat eklemeler yapılabilir... İnan başarılı olacağını bilse tüm forumdakiler ve onu eleştirenler dahil %95'i aynı içerikleri oluştururlar.

Şimdi siz bana dersiniz ben yapmam asla falan. Bende size tabiki ben size inanıyorum derim.(Resmi dili elden bırakmamak için)

Şimdi birde şuna değinelim. Bu enes arkadaş bu tür içerik yapan tek kanal değil. Sadece en tanınanı ve en çok kazananı o yüzden daha fazla bu ithamlara maruz kalıyor.

Son düzenleme:
Başarı saydıklarının hepsidir fakat eklemeler yapılabilir... İnan başarılı olacağını bilse tüm forumdakiler ve onu eleştirenler dahil %95'i aynı içerikleri oluştururlar.

Şimdi siz bana dersiniz ben yapmam asla falan. Bende size tabiki ben size inanıyorum derim.(Resmi dili elden bırakmamak için)

Şimdi birde şuna değinelim. Bu enes arkadaş bu tür içerik yapan tek kanal değil. Sadece en tanınanı ve en çok kazananı o yüzden daha fazla bu ithamlara maruz kalıyor.
Asla yapmadım asla yapmam ve asla yapmayacağım bunu Türklere.
Hayır benim gözümde hepsi aynı kazanamayan boş işle uğraştığı için kazanan ise milleti boş işe sürüklediği için.milletten hiçbir beklentim yok.Ama hitap ettiği kitle 8-14 yaş.onlar senin kardeşin kuzenin yada evladın.ama onların gelecek neslin koca bir gerizekalı olmasına gönlüm razı değil.başarı para kazanmak değildir.başarı karşındakinin gördüğü fayda kadar başarıdır.kaliteli araba bir başarıdır.hızlı bir bilgisayar başarıdır.aynı kalitede uygun telefon başarıdır.100 kişilik sınıfın 99 u dersi anladıysa bu başarıdır. Başarı karşılığında gördüğün fayda kadar başarıdır.
Neden benim gözümde barış Özcan başarılı ? Çünkü adam boş bilgi vermiyor.Gerekse sorgulatıyor gerekse merak edip araştıeılıyor(en azından ben böyleyim) bana me katkı sağlıyor ? Sohbet arasında dünyada böyle şeyler oluyormuş vay be dedirtiyor.

Başarı kitleleri sürüklemek değildir

abi yapacaksan hepsine yapacaksın ben de buna karşıyım işte 1 kişiyi asıp 10 kişiyi serbest bırakmak ne alaka hepsini as

Asla yapmadım asla yapmam ve asla yapmayacağım bunu Türklere.
Hayır benim gözümde hepsi aynı kazanamayan boş işle uğraştığı için kazanan ise milleti boş işe sürüklediği için.milletten hiçbir beklentim yok.Ama hitap ettiği kitle 8-14 yaş.onlar senin kardeşin kuzenin yada evladın.ama onların gelecek neslin koca bir gerizekalı olmasına gönlüm razı değil.başarı para kazanmak değildir.başarı karşındakinin gördüğü fayda kadar başarıdır.kaliteli araba bir başarıdır.hızlı bir bilgisayar başarıdır.aynı kalitede uygun telefon başarıdır.100 kişilik sınıfın 99 u dersi anladıysa bu başarıdır. Başarı karşılığında gördüğün fayda kadar başarıdır.
Neden benim gözümde barış Özcan başarılı ? Çünkü adam boş bilgi vermiyor.Gerekse sorgulatıyor gerekse merak edip araştıeılıyor(en azından ben böyleyim) bana me katkı sağlıyor ? Sohbet arasında dünyada böyle şeyler oluyormuş vay be dedirtiyor.

Başarı kitleleri sürüklemek değildir

Son kez bu konuya post atıyorum. Sizin söylediklerinizi okurken aklıma şu geldi. Çocuğu veya yakını Kötü alışkanlık edinmiş(uyuşturucu,alkol sigara vs.)bireylerin bunu devletin üstüne atması gibi. Bu çocuklar sizin gözünüzün önünde sizin ailenizin bir parçası. Siz buna engel olamıyorsanız devlet neyapsın...

Ayrıca bu arkadaş yasaya aykırı birşey yapmıyor. haa siz şunu diyorsunuz boş işler yapıyor. Tabii bu konuda hemfikiriz. Ama bu boş içerikleri izletmemekte tamamen aileye kalmış. Siz çocuğunuzun veya yakınınızın bu içerikleri izlememesini sağlayamıyorsanız soruşturulma açılması gereken aile bireyleri oluyorsunuz (tabi ortada suç olmadığı için soruşturma biraz fazla olur).

Bunu kişiselleştirmeden şöyle bir genelleme ile konuyu kapatıyorum. Her çocuğun sorumluluğu kendi ailesindedir. Eğer bu tür içerikleri kişisel olarak zararlı algılıyorsanız izletmezsiniz. Haa kimi ailede eğlenceli bulup çocuklarına izlettirebilir orası baska.

Sonuçta burası hala ÖZGÜR bir ülke.Tabi şuanlık.

Son düzenleme:
Sanırsın Enes'i eleştirenlerin alayı atomu parçalamış, önemli bilgi vermiyomuş cart curt...Enes batur dediğiniz adamın 1000 de 1 i kadar bi fakiri yada lösemili bi çocuğu hayatında sevindireniniz var mı? O adam yardım ediyor ziyaret ediyor neden bunları görmezden geliyorsunuz? Adam saçma sapan videolar çekebilir isteyen izler isteyen izlemez bu adama hakaret ederken tv kanallarını açın bi bakın; kim kimin çocuğunu çalmış evlatlık vermiş, ünlüler kimle düşmüş kalkmış hangi uyuşturucuyu kullanmış, siyaset pisliği bütün tvlere bulaşmış, herşeye zam gelmiş vs vs vs ama yok bunları kimse görmez... Sabah akşam enes batur bide salih reyis hay allahım ya...

Hapse falan atılacağını sanmayın arkadaşlar en fazla bir para cezası ödeyip devam edecek işine. İyi bir primde yaptı :D

Sanırsın Enes'i eleştirenlerin alayı atomu parçalamış, önemli bilgi vermiyomuş cart curt...Enes batur dediğiniz adamın 1000 de 1 i kadar bi fakiri yada lösemili bi çocuğu hayatında sevindireniniz var mı? O adam yardım ediyor ziyaret ediyor neden bunları görmezden geliyorsunuz? Adam saçma sapan videolar çekebilir isteyen izler isteyen izlemez bu adama hakaret ederken tv kanallarını açın bi bakın; kim kimin çocuğunu çalmış evlatlık vermiş, ünlüler kimle düşmüş kalkmış hangi uyuşturucuyu kullanmış, siyaset pisliği bütün tvlere bulaşmış, herşeye zam gelmiş vs vs vs ama yok bunları kimse görmez... Sabah akşam enes batur bide salih reyis hay allahım ya...

Üzgünüm ben yaptığım iyilikleri söylemekle göstermekle Show yapmakla prim yapacak değilim.sağ elin verdiğini sol el bilmemeli.varsın yapsın gösteriş ile bile olsa.Ama onu izleyenler aaa yardım yapıyor bizde yapalım demiyorlar.
İsterse hiç yapmaz.ama örnek vereyim sen çalıp bir parayı götürüp evsizlere vermen seni iyi insan yapmaz.yada yardım etmedi diye kötü birisi de yapmaz.zehirlediği milyon kitle var bunların yarısı kurtulsa en en az 100.000 gerizekalı birey ortaya çıkaracak. Bunu görmezden neden geliyorsunuz asıl ? Ettiği 100.000 tl yardım 100.000 çocuğa bedel olarak ödenir mi ?

Neyse ben hayatım boyunca tasvip etmedim etmiyorum.hayatım boyunca Türk gençliğine Zarar verecek hiçbir işe bulaşmadım. Sadece ABD ingilİz bebelerine çizgi filmleri izlettim dizileri izlettim onların beyinleri boş şeyle dolsun diye.bu beni iyi yapmaz.ama kendi vatandaşına b.k çıktı,yok 100.000 tllik araba yok sevgilime babama şaka yaptım diye video çekip onların parlak zekalarını böyle boş şeyle doldurmam.tabiki insan eğlenecek, günde 1 saat yada 6 saat.Ama bunlar insanların psikolojileri ile oyun oynuyorlar.aklı başında birey bunu anlar ama 7-14 yaş bunu anlayacak beyne sahip değil. Bunu göremeyen zaten olgun değil yada ideolojisi YouTube ile ne şekilde olursa olsun para kazanmak.neyse hayırlı günler

ben bir şey soracam mahkemeyi açan arkadaşa. Sanane ? Enes baturun kanalı bana hitap etmiyor ama gördüğüm kadarıyla videolarında müstehcen herhangi bir şey yok. Çocuklar tv den ne aşağılık şeyler öğreniyor, gidip o artistlerin hayranı oluyorsunuz, bu çocuk oyun videosu challenge cart curt atıyor mahkemeye veriyosunuz. Kıskanma ne olur, çalış seninde olur nokta.

ben bir şey soracam mahkemeyi açan arkadaşa. Sanane ? Enes baturun kanalı bana hitap etmiyor ama gördüğüm kadarıyla videolarında müstehcen herhangi bir şey yok. Çocuklar tv den ne aşağılık şeyler öğreniyor, gidip o artistlerin hayranı oluyorsunuz, bu çocuk oyun videosu challenge cart curt atıyor mahkemeye veriyosunuz. Kıskanma ne olur, çalış seninde olur nokta.

İşte ben de bunu anlamıyor ya :D yav arkadaş cocuk enes batur izlemese atom mühendisimi olucak ben anlamıyorum hiç mi yorum yapan arkadaşlar tv izlemiyor şahsen cocugum tv izleyip ahlakını yolunu kaybedecegıne enes batur izlemesini tercih ederim :D abi tv de neler neler varya adam karısını aldatıyor güzel bir şey gibi gösteriyorlar :D adam akşam dostu ile rakı içiyor öğlen namaza gidiyor akşama oğlu ile meyhaneye gidiyor toptan islamı bozmaya yönelik bir görüntü açıyorsun gündüz programlarını kocasını kocasının arkadası ıle aldatan mı dersın mahallede kı tum adamlar ıle ılıskısı olan kadınlarmı dersın sevgılısı ıle kocasını oldurenmı dersın dolu aksam acıyorsun dızıyı sokakda adam öldürmeler silah kaçakcılarını uyuşturucu satıcılarını cool göstermeler . show programlarını bakıyorsun kadını bir s*ks objesı olarak gosterenler dekolte verıp reytıng alma cabalarımı dersin neler neler say say bıtmez :D milletin işi gücü bitti enes batur enes batur la olm eğleniyor müstehcen bir videosu yok ana avrat sövüp kimseye bir şey yaptığı da yok kimse hazreti yasuo için bir şey demiyor nedense adam ana avrat demeden küfür ediyor tekrar diyorum şahsi düşüncem enesin en büyük youtube türkiye kanalı olması en çok kazanan genç youtuber olması ne yapılırsa yapılsın çocuk yıne milyon izlenmesi küçük yaşına ragmen 0 dan gelip lüx hayat yaşamasını kimse çekemiyor ondan laf yapıyorlar ALLAHını seversen enes batur ızlemeyen arkadaşlar ne izliyorsunuz merak ettim neler ile ugrasıyorsunuz enes batur izlemeyip ne bılım youtubedan fizik kimya yada genel kültür videolarımı izliyorsunuz ? :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri