Erdoğan; Temmuzda asgari ücrete ara zam olacağını söyledi.

Ekonomi bin beter olacak. Rusya ile papaz olacağız. Suriyede ruslar bize düşman olacak. Desteklediğimiz Suriyelilerin muhalifleri satarsak bize düşman olup kurdistanin kurulmasına yardım edecekler. Savunma sanayi özellikle mmu rafa kaldırılacak zira masraflı bir uçak. 6 artı pkk birbirini yiyip ülkenin anasını ağlatacak, tezkereye hayır oyu verilecek pkk operasyonları yurticine çekilecek. Güvensizlik ortamı ekonomik yatırımlarını aksatacak. Deprem bölgelerinde masraflı diye bina yapımı ya duracak yada çok daha fazla ödenek istenecek. Doğu Akdeniz ismet İnönü gibi yine yunanlılar peşkeş çekilecek bize yüzde 20 verseler başardık denilecek. Devlet düşmanları hapisten çıkartılacak tıpkı Ahmet Necdet sezerin teröristleri serbest bıraktığı gibi. Yerel özerklik ile milli kürt bilinci oluşturulacak akabinde birleşik kurdistan kurulacak... daha sayardım ama eminim yürü lan diyeceksin o yüzden daha yorum yazmayacağım...

Bunların hepsi bir varsayım. Ben de eğer RTE giderse ABD'den daha güçlü bir ülke olacağız diyorum? Komik dimi.. Evet.. Ama bu da bir varsayım.. Seninkiler gibi.

şu zırvalamalara cevap vermeyin ya.
Bu kadar cahil adamların video editle ne işi olur diyeceğim de kameryaı mikrofonu alan youtuber oluyor artık.

Forum yönetimi 2 üstte yeralan arme isimli şahsın mesajını silmeyecekse anladığı dilden cevap verenler çok olacaktır.Forum siyaset arenasına dönmesin.
edit:
halen bir müdahale olmadığına göre( ortalık kızışsın forum ratingi artsın anlayışı nedeniyle olsa gerek ) şimdilik Erbakanın Tayyip Erdoğan hakkındaki şu sözleriyle iktifa ediyorum
https://www.youtube.com/watch?v=8YGC_ud_tME

Son düzenleme:
Suat hocam ilk defa 2022'de iki defa zam yapıldı.
İşvereni de düşünmek lazım. Ben 4 kişi çalıştırıyorum. Kimseyi işten çıkarmak istemiyorum yazıktır diye. Ama şimdi ben ne yapayım şimdi biz mağdur olmaya başladık. İlhan hocamın dediği gibi Youtube gelirleri artmıyor biz yerimizde sayıyoruz. Onların kazancı artıyor ama ben iflasa doğru gidiyorum. Başka işlerden kazandığımı elemanlara aktarıyorum.

Ebubekir hocam ben sisteme zaten senden daha çok karşıyım savunma açısından yazmadım, Bizim kurumda çalışan işçi arkadaşlar yılda iki zam alıyor asgari ücret + yol yemek alıyorlar. Sordugumuzda asgari ücret alıyoruz deyince işler karıştı. Yoksa sistemi savunmuyorum haklısın tabiki

Önemli olan asgari ücrette zam gelmesi değil, önemli olan Alım gücünün artması.

Alim güçünün arttigi hic bir ülke yok dünya üzerinde.
Her ülkede artik kadinli erkekli çalismak zorunda birakilmis bir kapitalizm sistemi var. Eskiden babamin maasi 7 kisiyi doyururdu, suan 2 kisiyi zor doyuruyor, annem eski toprak olmasa babamin hali perisandi.

Ve malesef bu döngü hep böyle devam edecek. 50 sene önce tek iste çalisanlar vardi, simdi birinin 3 tane isi var. Hem evde is yapiyor hem fabrikada hemde e-ticaret ile ugrasiyor.

Her ülkede artik kadinli erkekli çalismak zorunda birakilmis bir kapitalizm sistemi var. Eskiden babamin maasi 7 kisiyi doyururdu, suan 2 kisiyi zor doyuruyor, annem eski toprak olmasa babamin hali perisandi.

Ve malesef bu döngü hep böyle devam edecek. 50 sene önce tek iste çalisanlar vardi, simdi birinin 3 tane isi var. Hem evde is yapiyor hem fabrikada hemde e-ticaret ile ugrasiyor.

Enflasyon olmadığında Alım gücünün artmasına gerek kalmaz,Dünyada maaşıyla geçinip tatile sinemaya gittiği yüzlerce ülke var. Geçen yaz uzaktan tanıdığımız bir aile Almanyadan tatile geldi aile fertleri çalışıyor ama hepsinin arabası var kayda değer bir maaşı var, 6 ayda bir ücretlerinin artmasına gerek yok. Türkiyedeki evlerini vs saymıyorum bile

İktidar değişsede değişmese de seçimden sonra iyi günler beklemiyor ülkemizi .O kadar borç yüküne battık o kadar döviz sattık ki toparlamak çok güç olacak

---------- Spam Engelliyici 10:56 ---------- Önceki Mesaj 10:12 ----------

Yukarda birisi MMU iptal edilecek falan demiş bir ucağın kaportasının yerli olması nasıl onu yerli yapacak bilemem ama daha önce gereksiz yere iptal edilen F16 ve f35 alımlarında uğradığımız zarar kaç tana MMU yaptırırdı acaba bize? Ve enflasyonla hiç ilgisi olmayan karalamadan ibaret o karalamayı enflasyona bağlayacak olursak :dış politika hataları sonucu Savunma sanayiindeki kayıplara
mütahitlere her alandaki yolsuzluklara giden parayı düşündüğümüzde enflasyonun neden arttığının alım gücümüzün neden düştüğünün de cevabı belki bulunur
konuyla ilgili bir alıntı
İşin şu boyutu unutulmasın; henüz ABD tarafından onaylanmayan 20 milyarlık F-16 paketi için Türkiye'nin önüne konacak faturanın 1,4 milyarlık bölümünü biz – yani vergi mükellefi Türkiye vatandaşları- ta beş yıl önce ödedik. Ve fakat bizim vergilerimizle ödenen o meblağ ile devletin F-16 değil beşinci jenerasyon F-35 uçaklarını alacağını sanıyorduk. Erdoğan hükümeti Rus yapımı S-400 hava füze savunma sistemini de aynı süreçte satın alıp Temmuz 2019'da Türkiye topraklarına konuşlandırmaya başlayınca Washington Türkiye'yi F-35 programından attı. Uçakları vermediği gibi ön ödeme olarak aldığı 1,4 milyar doları da geri ödemedi. Bugün Beştepe hem o paranın hem de kaybettiği F-35 filosunu ikame etmek için eski teknoloji uçakları modernize ederek idare etmenin peşinde. Dahası, kaybedilen teknoloji ve milyarlar üzerinden yeni bir başarı hikayesi yazmak hedefiyle tam bir hakikat-ötesi manipülasyon örneğine imza atıyor.

Bu arada Erdoğan hükümetinin küresel devleri birbirine kırdırarak çıkar elde etme kumarının biz vergi mükelleflerine külfeti sadece alınamayan F-35 uçakları için yapılan ilk parti ödeme de değildi. Faturaya bir de Erdoğan hükümetinin satın aldığı ancak kullanamayacağı
S-400 füze savunma sistemi için ödenen 2,5 milyar doları da eklemek gerekiyor.

Son düzenleme:

Allah aşkına dünden beri hala sıkılmadan savunuyorsunuz ya. Dünyadaki tüm ülkelerinin alım gücünün düştüğünü söylüyorsunuz.

Avrupa ülkelerinde adam 2 sene önce bir şeye 100 birim para veriyorsa şimdi 110 birim veriyor.

Sen 2 sene önce 100 birim veriyorsan şimdi 400 birim veriyorsun.

Adam bir aylık maaşını ülkende bozdurunca Riche Ric gibi takılıyor, hala dünyada alım gücü düştü diyorsunuz.

Sence tüm ülkelerdeki alım gücü mü düşmüş, senin ülkende enflasyon mu fırlamış?

İnanılmaz bir toplumuz.

Sanki refah yaratıp veriyorlar merkez bankası matbaasını 7/24 çalıştır anca bi kilo peyniri 500 liraya ye üç ay sonra. Kasada para varken halkın yüzüne bakmadılar yirmi sene halkçı oldular bi anda.

---------- Spam Engelliyici 12:10 ---------- Önceki Mesaj 12:07 ----------

Boş muhabbet, dünyada etkisi 1 oluyorsa bizde 10 oluyor sanki dünya ile aynı trendde gidiyoruz. Adamlarda alım gücü artmasa ne oluyor yine arabasını alıyor alışverişini dört dörlük yapıyor bizde millet barınma ihtiyacını karşılasa aç kalıyor.

Allah aşkına dünden beri hala sıkılmadan savunuyorsunuz ya. Dünyadaki tüm ülkelerinin alım gücünün düştüğünü söylüyorsunuz.

Avrupa ülkelerinde adam 2 sene önce bir şeye 100 birim para veriyorsa şimdi 110 birim veriyor.

Adam bir aylık maaşını ülkende bozdurunca Riche Ric gibi takılıyor, hala dünyada alım gücü düştü diyorsunuz.

İnanılmaz bir toplumuz.

hocam kendileri avrupa'da yaşadığı için burada yapılan yorumlara çok takılma. Çünkü Avrupa da yaşıyorsan Türkiyeyi seversin çünkü 1 euro 20 Türk Lirası.
Yani bu insanlarla biz aynı gemide değiliz. Euro ve Dolar senin benim için problem yüksek. O arkadaş Avrupa'da yaşadığı için ona davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Son düzenleme:
hocam kendileri avrupa'da yaşadığı için burada yapılan yorumlara çok takılma. Çünkü Avrupa da yaşıyorsan Türkiyeyi seversin çünkü 1 euro 20 Türk Lirası.
Yani bu insanlarla biz aynı gemide değiliz. Euro ve Dolar senin benim için problem yüksek. O arkadaş Avrupa'da yaşadığı için ona davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Aslında yaşadığı ülkeyi kötüleyen gurbetçileri o devlete şikayet edip sınır dışı ettirmek lazım. Hem ekmeğini yiyorlar hem de maaşını aldığı devlete hiyanet ediyorlar.
Böylece çok sevdikleri ülkelerine dönmüş olurlar...

---------- Spam Engelliyici 21:28 ---------- Önceki Mesaj 21:26 ----------

Ebubekir hocam ben sisteme zaten senden daha çok karşıyım savunma açısından yazmadım, Bizim kurumda çalışan işçi arkadaşlar yılda iki zam alıyor asgari ücret + yol yemek alıyorlar. Sordugumuzda asgari ücret alıyoruz deyince işler karıştı. Yoksa sistemi savunmuyorum haklısın tabiki
Eyvallah hocam cansın. Ben de yanlış anlaşılma için açıklama yapayım demiştim. Saygılar.

Aslında yaşadığı ülkeyi kötüleyen gurbetçileri o devlete şikayet edip sınır dışı ettirmek lazım. Hem ekmeğini yiyorlar hem de maaşını aldığı devlete hiyanet ediyorlar.
Böylece çok sevdikleri ülkelerine dönmüş olurlar...

---------- Spam Engelliyici 21:28 ---------- Önceki Mesaj 21:26 ----------

Eyvallah hocam cansın. Ben de yanlış anlaşılma için açıklama yapayım demiştim. Saygılar.

gurbetçilerin oy vermesi de saçma. adam belçika'da yaşıyor. geliyor beni yönetecek adayları seçiyor? ya sen yaşamadığın yeri nasıl seçimini yapıyorsun?

yeni kanunla gurbetçilerin oy kullanması yasaklanmalı.

50 yıl geri gitmene gerek yok akp den öncesine bakarsan.Insanlar emeklilik paralarıyla ev alabiliyormuş. Senin artık üretebilecek.Hiçbir şeyin kalmamış, ne fabrika ne tarlan hepsi bitmiş.Alım gücünün Olmamasının tek nedeni Hiçbir şey Üretemiyor, olmandır.

Örnek olarak veriyorum. Almanya, almanya'nın artık alım gücünü arttırmasına gerek yok. Çünkü onlar da alım gücü yeterince makul.

İnanılmaz bir toplumuz.

Knipsel.jpg
bu ayni sutu ben geçen sene 0,55 euroya aliyordum.

Size bisey açiklamak zorunda degilim, biseyi bilmeden konusup duruyosunuz. Ben burda alim guçu her ulkede dustu diyorum adam burda yasama sartlari hakkinda bi tabele koymus.

Yasama sartlari hangi ülkelerde güzel biliyormusun? Türklerin, Faslilarin yani genel anlamda yabanci uyruklu insanlarin az oldugu ülkelerde. Cünkü yabanci uyruklu olmayanlarin cogunlugu hak yemez, sahtekarlik yapmaz, dolandirmaz, yalan söylemez hatta bir sorun oldugu zaman cözmek icin elinden geleni yapar kaçip gitmez. Yurtdisinda nerde Türk veya yabanci kökenli varsa devleti dolandirmak için ugrasiyor baska bir is yaptiklari yok.

bence forumu yt'den çıkarıp siyasete çevirelim, baya etkileşim oldu :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri