Eşleşen üçüncü taraf içeriği (Durum farklı)

M
  • Kullanıcı McSoldier
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
M

McSoldier

Guest
Dostlar merhaba. Yüklemiş olduğum bir videoya Storyful tarafından telif hakkı talebi geldi 3. eşleşen taraf içeriği adında. Fakat yüklediğim zaman değil yükledikten 4 gün sonra ve hit 100 bin'i geçtikten sonra. Kanalına da bakıyorum videoyu da yüklememiş. Yani anlayacağınız benden başka kimsede yok video. Bu nasıl olur? Ne hakla talepte bulunmuş oluyor? E peki bu videodan bu güne kadar kazandığım dolar ya da Türk lirası herneyse direk ona mı geçmiş oluyor yoksa onun hesabına mı geçmiş oluyor? Aydınlatır mısınız? Teşekkürler.

bi farklılık göremedim ben klasik sonradan gelen eşleşen işte
sorunun cevabına gelecek olursak telif gelene kadarki kazanılan parayı alırsın diye biliyorum

bi farklılık göremedim ben klasik sonradan gelen eşleşen işte
sorunun cevabına gelecek olursak telif gelene kadarki kazanılan parayı alırsın diye biliyorum

Yani şu zamana kadar kazandığım benim, talepte bulunduktan sonra ki kazanç onun doğru mudur? Peki burada ben itiraz mı etmeliyim yoksa anladım diyip kabul mü etmeliyim? Anladım dersem önce ki kazandığım tutarda ona mı geçecek yoksa bende mi kalacak bu konuda beni kesin olarak aydınlatabilir misin?

Yani şu zamana kadar kazandığım benim, talepte bulunduktan sonra ki kazanç onun doğru mudur? Peki burada ben itiraz mı etmeliyim yoksa anladım diyip kabul mü etmeliyim? Anladım dersem önce ki kazandığım tutarda ona mı geçecek yoksa bende mi kalacak bu konuda beni kesin olarak aydınlatabilir misin?

hocam sen videoyu sil kazandıkların sende kalır merak etme birde konu açmadan önce forumu biraz araştır mesala bu konuyla google a "sonradan gelen eşleşen ytpara" yazıp aratırsan bunla ilgili bir sürü konu vardır

sende kalmaması lazım işin doğrusu . ama kalıyor sanırım benimde tam bilgim yok. ama işin doğru olanı videonun kanzandığı paranın hak sahibine verilmesi.

sende kalmaması lazım işin doğrusu . ama kalıyor sanırım benimde tam bilgim yok. ama işin doğru olanı videonun kanzandığı paranın hak sahibine verilmesi.

Video onun değil ki dostum. Bu adamlar paravan şirket gibi nerde 100k lık video var pat ensende. Videoyu satın alma gibi bir durum söz konusu olsa videoyu kendi kanalında yükler, sonra şikayette bulunur. Ben bu zamana kadar kazandığım parayı neden ona vermiş olayım ki? İnceledim bir çok yerde yazılan ama hala emin değilim ne yapacağımdan..

---------- Spam Engelliyici 15:31 ---------- Önceki Mesaj 15:29 ----------

hocam sen videoyu sil kazandıkların sende kalır merak etme birde konu açmadan önce forumu biraz araştır mesala bu konuyla google a "sonradan gelen eşleşen ytpara" yazıp aratırsan bunla ilgili bir sürü konu vardır

Uyarılarını dikkate aldım forumlarda yazılanları okudum ama hala kesin bir açıklama yapan yok. Videoyu sil diyorsun da kesinleşmedi kazancım analiz kısmına da henüz sadece 1 günlük yansımış. Peki 3 gün geçtikten sonra analiz'e de kazanç yansıdıktan sonra videoyu silsem hala o videodan para kazanabilir miyim? Aydınlatabilir misin? Teşekkür ederim memleketim İzmir'e selamlar..

video onun değilse iş başka tabi ben gerçek durumlardan bahsetim olması gerekende o youtube o parayı araklayanda bırakıyorsa baş hırsızlığı kendi yapıyor.

youtube bazı kanaları orjinal olarak işaretliyor. diyelim falanca sihirbazın adı soyadı ile yotube hesabı açıyor adam uzunca süre videolarını neten indirip yüklüyor izlenimde alıyor falan daha sonra sende kanal açsan adamdan önce o söz konusu sihirbazın videosunu yüklesende sana eşleşen gelebiliyor itirazda etsen kabul etmiyor çünkü adamı o videoların gerçek sahibi ilan etmiş.

Video onun değil ki dostum. Bu adamlar paravan şirket gibi nerde 100k lık video var pat ensende. Videoyu satın alma gibi bir durum söz konusu olsa videoyu kendi kanalında yükler, sonra şikayette bulunur. Ben bu zamana kadar kazandığım parayı neden ona vermiş olayım ki? İnceledim bir çok yerde yazılan ama hala emin değilim ne yapacağımdan..

---------- Spam Engelliyici 15:31 ---------- Önceki Mesaj 15:29 ----------

Uyarılarını dikkate aldım forumlarda yazılanları okudum ama hala kesin bir açıklama yapan yok. Videoyu sil diyorsun da kesinleşmedi kazancım analiz kısmına da henüz sadece 1 günlük yansımış. Peki 3 gün geçtikten sonra analiz'e de kazanç yansıdıktan sonra videoyu silsem hala o videodan para kazanabilir miyim? Aydınlatabilir misin? Teşekkür ederim memleketim İzmir'e selamlar..
sen eşleşenin mantığını çözememişsin adam yüklemiyor yükleyenede diyorki kardeşim bundan para kazanamazsın kazanacak biri varsa oda benim

sen eşleşenin mantığını çözememişsin adam yüklemiyor yükleyenede diyorki kardeşim bundan para kazanamazsın kazanacak biri varsa oda benim

Yoo mantığını çözdüm. Aynen o şekilde düşünüyorum bende. Ama şunu anlamıyorum ben bu zamana kadar kazandığım adsense yansıyan ama analiz'e yansımayan(henüz) hakkım dediğim para ne olacak? Hadi diyelim ki 150 dolar yansıdı. Ben yansıyan rakamı gördükten sonra videoyu silsem bu para bana yansır mı? Çünkü bana yâr olmayan video ona da yar olsun istemiyorum. Düşüncelerin nedir?

Yoo mantığını çözdüm. Aynen o şekilde düşünüyorum bende. Ama şunu anlamıyorum ben bu zamana kadar kazandığım adsense yansıyan ama analiz'e yansımayan(henüz) hakkım dediğim para ne olacak? Hadi diyelim ki 150 dolar yansıdı. Ben yansıyan rakamı gördükten sonra videoyu silsem bu para bana yansır mı? Çünkü bana yâr olmayan video ona da yar olsun istemiyorum. Düşüncelerin nedir?

adsenseye yansıyan parayı normal kesintiyle alırsın sıkıntı yok

CMS'den kaynaklı bir durum olabilir. Eğer yüklediğiniz video resmi bir şirket ya da siteye ait ise CMS olduğundan sistem hak sahibi olarak onu görür ve sonradan yüklemesinin bir önemi kalmaz. Benim görüşüm budur.

Dostlar çok düşündüm ama şu kadarlık bir rakam görünce analizde istemeyerekte olsa sildim. Şimdi söyleyin sevgili dostlar ben bu parayı alabilecek miyim? Yoksa bu kazandığımda elimden gidecek mi?

Ekli dosyalar

• dsd4as65ds4a6.jpg
    dsd4as65ds4a6.jpg
    5,9 KB · Görüntüleme: 17
Dostlar çok düşündüm ama şu kadarlık bir rakam görünce analizde istemeyerekte olsa sildim. Şimdi söyleyin sevgili dostlar ben bu parayı alabilecek miyim? Yoksa bu kazandığımda elimden gidecek mi?

partner kullanıyorsan bu para cepte, partner değilse adsense bildiğim kadarıyla ay sonunda eşleşenleri kesinti yapıp ödemiyor. adsense ile ilgili prof. olanlar daha net bişey söyler.

adsenseye yansıyan parayı normal kesintiyle alırsın sıkıntı yok

normal kesinti nasıl hesaplanıyor peki.bir ay %13 bir ay %23 kesinti oluyor hangisi normal.neye göre hesaplanıyorki bu kesinti.silinen kanal,video,eşleşen gelen,engel gelen, kanal analistiğe yansıyan,yansıyamayan.Her ay ortalama aynı kanal kapanma ve telif durumuna göre %13-37 arası kesinti yapılıyor,nedir hocam bunun açıklaması....Herkez aklına o an ne gelirse onu söylüyor kesin ne olduğunu bilen yok.varsa bilen söylesinde bizde bilelim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri