Etiket Girmek ve Girmemek Arasındaki Fark

Ümit Korkmaz

Yasaklanmış
Merhaba.

Forumda göremediğim bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Yabancı bir forumdan anladığım kadarıyla size anlatacağım.

Bildiğiniz gibi adsense genelde reklamları videoyu izleyen kişinin çerezlerine göre çıkartıyor. Videoyu izleyen kişinin çerezleri ve sizin etiketleriniz farklı ise zaman zaman videoda reklam çıkartmadığı bile oluyor.

Etketleriniz videoyu izleyen kişinin çerezleri ile aynı ise sorun yok. Gelelim diğer durumlara.

Burda asıl hepimizi ilgilendiren kısım daha çok nasıl kazanırız. Burda iyi bir tercih yapmak gerekiyor.

TBM oranlarınız çok düşük ise tamamen etiketleri silebilirsiniz. Bu durumda videoyu izleyen kişinin çerezlerine kalıyorsunuz. Genelde bu durum TBM oranınızın yükselmesine sebep olur. Burda risk zaman zaman videoda reklam çıkmamasıdır.

İyi bir başlık iyi bir açıklama var ise etiket girmeden daha çok kazanabilirsiniz. Başlık , açıklama vs. TBM ye etkili değildir ama bulunurluk oranını arttırır. Özellikle SEO bilenler etketi unutup SEO larını sadece açıklama ve başlığa yapabilir.

Biraz karışık gibi oldu ama umarım anlaşılmıştır.

Ben bazı yüksek izlenimli kanalları inceledığımde etiklet girilmedini fark ettim Hep merak ettim acaba neden yok diye Nedenlerinden biri bu olabılır Faydalı bir bilgi payşlaşmıssınız teşekkur ederım

Yazdıkların gayet mantıklı bence. Mesela hepsiburada.com da bi süre ceptelefonu inceliyorum ardından youtuba veya başka bi siteye girdiğimde her taraf hepsiburadanın ceptelefonu reklamıyla doluyor buda TO nını artırır denemekte fayda var :)

Etiketsiz olan videolar genelde site üstünden paylaşılıyor örneğin. Dizi sitesi olan biri videoları siteden yayınladığı için etiket girmiyor vs.

Teşekkürler hocam, etiketsiz videoları hep merak etmişimdir, denemek lazım faydalı olabilir..

Ben şahsen etiket girmiyorum videolara,sadece gerektiği kadar 3-5 kelime.Önemli olan asıl başlık,açıklama bölümüdür.Bununla birlikte seo ve imleme çalışmaları yapılırsa tadından yenmiyor.Bu kanalı kapananlar topluluk yiyenlerin çoğu etiketten gidiyor zaten.Youtube için bahane hazırlamaktır sahte veya fazla etiket.

Adamlar vine kanallarına açıklamalarına neler neler yazıyorlar ama etiket 1 2 kelime zaten etiket çoğu sitelerde görmüşsünüzdür

mesela konu başbakan ankarada videosuna girilecek etiketler

başbakan,akp,ankara olması lazım en fazla bazı arkadaşlar sanırım..Açıklama falan yazıyorlar etikete.

başbakan ankarada izle
falan yazmayın sakın ha :D

Etiket yazılmadığı zaman, aramalarda çıkma ihtimalin düşecektir.

Az ve ozgun etiket girmek en mantiklisi

Hesap Makinesi cihazimdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ben 4 gündür bu ünlem meselesi yüzünden yeni eklediğim videolardaki tüm etiketleri siliyorum ünlemden kurtuluyorum büyük ölçüde ama son 3 günde adsensede tık başına 4 - 5 kuruşluk düşme oldu bundan mıdır bilmiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri