Ev yapımında ruhsat masrafları hakkında

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com
Selamlar, doğa içinde aldığım bir arsaya ev yaptırmak istiyorum, 150m2 civarı bir yapı var kafamda, ruhsat masrafları ne kadar tutuyor bu konuda bilgisi olan var mı, sanırım o da biraz tuzlu rakammış.
İl Tekirdağ, ilçe Süleymanpaşa

arsanın imarı var anladıgım kadarıyla; 48 bin tl inşaate başlamadan önce devlete verilen direk rakamdir. anlaşacağın taşarön firmaya göre, orta kalite bir inşaatin anahtar teslim m2 si 1500 TL'dir. 150m2 * 1500 Tl= 225bin Tl evin maliyeti + 48bin devlete= 273bin Tl.
ıvır zıvır gider toplam = 300bin Tl dir. Benimde niyetim var aslında, baya bi araştırıyorum.

Bu kanalın son 5 videosunu izlersen maliyetin genel rakamları çıkıyor ortaya. Genelde kaçak(ruhsatsız) ve projesiz yapıyor. Normal ruhsatlı ve projeli inşaat için videodaki rakamların üstüne 80-100bin tl daha eklersin.
1. bölüm:
https://www.youtube.com/watch?v=Cmbcdn5Gb0M

https://www.youtube.com/channel/UCWqeMbYid68AIWZUaFK5usw/videos

Son düzenleme:
Hocam ağaçla alakalı bir işim yok ki :/

Forumdaki üyeler bitki,sebze, meyve üretimini hobi edinmiş doğayı , doğada yaşamayı seven kişiler..Bir çoğunun bahçeli evi var .Bahçeli ev yaptırmaya çalışanlar,yaptıranlar v.s. var..

Zaman zaman ev yaptırmak ile ilgili konu açanlar oluyor..

Son düzenleme:
arsanın imarı var anladıgım kadarıyla; 48 bin tl inşaate başlamadan önce devlete verilen direk rakamdir. anlaşacağın taşarön firmaya göre, orta kalite bir inşaatin anahtar teslim m2 si 1500 TL'dir. 150m2 * 1500 Tl= 225bin Tl evin maliyeti + 48bin devlete= 273bin Tl.
ıvır zıvır gider toplam = 300bin Tl dir. Benimde niyetim var aslında, baya bi araştırıyorum.

Bu kanalın son 5 videosunu izlersen maliyetin genel rakamları çıkıyor ortaya. Genelde kaçak(ruhsatsız) ve projesiz yapıyor. Normal ruhsatlı ve projeli inşaat için videodaki rakamların üstüne 80-100bin tl daha eklersin.
1. bölüm:
https://www.youtube.com/watch?v=Cmbcdn5Gb0M

https://www.youtube.com/channel/UCWqeMbYid68AIWZUaFK5usw/videos

Eyvallah çok muhteşem oldu bu, en azından kafamda bir fiyat belirmiş oldu Allah razı olsun.

Forumdaki üyeler bitki,sebze, meyve üretimini hobi edinmiş doğayı , doğada yaşamayı seven kişiler..Bir çoğunun bahçeli evi var .Bahçeli ev yaptırmaya çalışanlar,yaptıranlar v.s. var..

Zaman zaman ev yaptırmak ile ilgili konu açanlar oluyor..
Süper hocam o zaman oraya da bir el atayım :D

Hocam yap şöyle konteyner ev bağ evi tarzında, boş zamanlarında gidersin doğayla iç içe
y0NgmY

[MENTION=56556]Rewossky[/MENTION]
Bu kanal sahibiyle irtibata geçersen mutlaka yardımcı olur, videolarını takip ediyorum sorduğun sorularla ilgili baya bilgili biri.

instagram'dan iletişime geçebilirsin: https://www.instagram.com/sincap_alf/

https://www.youtube.com/watch?v=o_gsB3NGF9w

Eyvallah hocam bunu da inceleyeceğim, arada bir şeyler sormam gerek buralara ulaşırım :D

---------- Spam Engelliyici 00:12 ---------- Önceki Mesaj 00:10 ----------

Hocam yap şöyle konteyner ev bağ evi tarzında, boş zamanlarında gidersin doğayla iç içe
y0NgmY

Aynen onların pek yasal zımbırtısı da yok sanırsam.

Süleymanpaşa'ya bağlı kumbağ beldesinde yazlığım vardı bir ara, müthiş bir yer ama olumsuz yönleri de var tabi. Sizin nerede tam olarak ? Barbaros veya altınova ise de güzel fakat benim hayalim 300 bin tl ye ev yaptırmak değil, net o fiyata karavan dizayn edip youtube için 2 de drone ve kamera vs. alıp doğayı gezmek, gezi videoları ne bileyim avlanma, balık tutma, karavanın alt depo kısmında zodyak bot ve motoru, atv motor, dağ bisikleti, nargile, barbekü ile keyif yapmak gibi çılgınca fikirlerim var. Sabit bir yerde olmayı sevmiyorum, şahsi olarak 1,750 tl den başlayan fiyatlar ile birkaç devremülk alıp karavan ile gezerken misal 3er ay aralık ile 4 devremülk'üm olsa paşalar gibi 10 ay gezer, kalan 2 ay için ülkemin 4 farklı bölgesinde 2şer haftadan krallar gibi 2 ay yaşarım bu devremülklerde en azından 10 ay karavan, 2 ay sabit adresim belli olur dinlenirim. Gerçekten doğaya dönüş işte böyle olur. Arada bir köyden geçerken dalından sebzeni meyveni kendin toplarsın, bir kasabadan geçerken dağ kekiği ile beslenmiş süt kuzusu kestirirsin, kars civarından geçerken 2 kaz kestirirsin, karadeniz de mayıs çayı, fındık, geç kastamonu'ya pideni ye, salda gölünde kamp kur, sapanca gölüne botun ile açıl, kaz dağlarında dağ bisikleti ile sporunu yap, ağva da barbeküyü ateşle, ahlatta aynalı sazan tut yatır mangala aç bi ufak, oradan bursa ne bileyim ben mi uçmuşum bilemedim :D

Son düzenleme:
Süleymanpaşa'ya bağlı kumbağ beldesinde yazlığım vardı bir ara, müthiş bir yer ama olumsuz yönleri de var tabi. Sizin nerede tam olarak ? Barbaros veya altınova ise de güzel fakat benim hayalim 300 bin tl ye ev yaptırmak değil, net o fiyata karavan dizayn edip youtube için 2 de drone ve kamera vs. alıp doğayı gezmek, gezi videoları ne bileyim avlanma, balık tutma, karavanın alt depo kısmında zodyak bot ve motoru, atv motor, dağ bisikleti, nargile, barbekü ile keyif yapmak gibi çılgınca fikirlerim var. Sabit bir yerde olmayı sevmiyorum, şahsi olarak 1,750 tl den başlayan fiyatlar ile birkaç devremülk alıp karavan ile gezerken misal 3er ay aralık ile 4 devremülk'üm olsa paşalar gibi 10 ay gezer, kalan 2 ay için ülkemin 4 farklı bölgesinde 2şer haftadan krallar gibi 2 ay yaşarım bu devremülklerde en azından 10 ay karavan, 2 ay sabit adresim belli olur dinlenirim. Gerçekten doğaya dönüş işte böyle olur. Arada bir köyden geçerken dalından sebzeni meyveni kendin toplarsın, bir kasabadan geçerken dağ kekiği ile beslenmiş süt kuzusu kestirirsin, kars civarından geçerken 2 kaz kestirirsin, karadeniz de mayıs çayı, fındık, geç kastamonu'ya pideni ye, salda gölünde kamp kur, sapanca gölüne botun ile açıl, kaz dağlarında dağ bisikleti ile sporunu yap, ağva da barbeküyü ateşle, ahlatta aynalı sazan tut yatır mangala aç bi ufak, oradan bursa ne bileyim ben mi uçmuşum bilemedim :D
Muhteşem hayal hocam onları umarım başarılı olursun :D Kumbağ'dan sonraki ilk mahalle, Yeniköy mahallesi. Tam doğanın içinde bir yerde, Uçmakdere yolu üzerinde, yamaç paraşütleri ve milli parka sınırımız var. Güzel bir yer de işte bir de 40 metrecik yol sorunumuz var onu da hallederiz umarım :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri