Evinde Merkezi Isı Sistemi Kullanan Varmı?

• Kullanıcı zack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

zack

Platin Üye
Arkadaşlar nisan ayında oturduğumuz evimizden taşınacağız. Güzel bir site bulduk. 3+1 daire oldukça uygun ama sitedeki ısıtma olayı merkezi ısı sistemi pay ölçer olarak kurulmuş.

Kışın belli aylarda sürekli ödeme yükümlülüğümüz varmış. Yani kış aylarında yaklaşık 40-50 tl açsanda açmasanda ödüyormuşsun. Nedenmiş çünkü komşun yakınca üstten felan sende ısınıyormuşsun felan filan olayı. Bunu kullanan varmı yada bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirse çok iyi olur. Açıkcası ev çok güzel ama bu sistem beni biraz tedirgin etti.

Arkadaşlar nisan ayında oturduğumuz evimizden taşınacağız. Güzel bir site bulduk. 3+1 daire oldukça uygun ama sitedeki ısıtma olayı merkezi ısı sistemi pay ölçer olarak kurulmuş.

Kışın belli aylarda sürekli ödeme yükümlülüğümüz varmış. Yani kış aylarında yaklaşık 40-50 tl açsanda açmasanda ödüyormuşsun. Nedenmiş çünkü komşun yakınca üstten felan sende ısınıyormuşsun felan filan olayı. Bunu kullanan varmı yada bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirse çok iyi olur. Açıkcası ev çok güzel ama bu sistem beni biraz tedirgin etti.

Dostum ben ögrenci evinde kalırken balıkesirde kullanmıstık yakmasan bile evin içi hep kırık bir havayla kalıyor dogrudur bütçenizi aşmıyorsa tavsiye ederim yakınca zaten hamam gibi oluyor biz 12ye bölüyorduk apartmanca yazın bile ödeniyordu :D

Hocam şu şekilde. Siz hiç açmasanız dahi, bir miktar açık oluyor dış sıcaklık düştüğünde belirli bir derecenin altına (yani kışın). Bu uygulamanın nedeni de alt üst ya da yan komşularınızın ısı kaybını engellemek. Yani siz açmazsanız hiç diğerleri sonda çalıştırsa bile ısı kaybı yüksek olacak onların dairelerinde. Bu nedenle çok az miktarda hepsi çalışacak siz açmasınız bile. Bunun dışında faturaya yansıyan ortak kullanım alanları da olabilir ısıtılan bilginize ;)

Dostum ben ögrenci evinde kalırken balıkesirde kullanmıstık yakmasan bile evin içi hep kırık bir havayla kalıyor dogrudur bütçenizi aşmıyorsa tavsiye ederim yakınca zaten hamam gibi oluyor biz 12ye bölüyorduk apartmanca yazın bile ödeniyordu :D

Hocam kışın 12 ye böldüğünüz zaman size ne kadar düşüyordu ödemeniz gereken tutar? :)

Gayet iyi bir sistem.Elin ayağın odun kömüre değmiyor.Sabah odun kömür alıp soba,kalorifer yakmıyorsun.Adaletli bir sistem.

Hocam kışın 12 ye böldüğünüz zaman size ne kadar düşüyordu ödemeniz gereken tutar? :)

Hocam valla biz 2 yıl önce DAire başı 70 veriyorduk ama şöle bişi var Balıkesirde bizde merkezi sistem vardı ama yakıt değil normal odun kömür alınıyordu normal merkezi sistem daha az olur diye düşünüyorum Ben kız arkasımla kaldıgım için o dönem evde 4 kişiyidik 2 çifttik adam bası 20 lira bile gelmiyordu :D

Ki zaten sizde ögrenciyseniz bosverin ısınmasınızda ÖDeyin Bİraz Bİra Herzaman İçinizi Isıtır:D

Apartmanı bölüşmek gibi bir durum yok hocam, benim dediğim gibi. Yani 100 yerine 20 çalıştırmakla yükümlüsünüz hiç açmasanız bile kaloriflerleri, sistem bu şekilde işliyor.

Hocam şu şekilde. Siz hiç açmasanız dahi, bir miktar açık oluyor dış sıcaklık düştüğünde belirli bir derecenin altına (yani kışın). Bu uygulamanın nedeni de alt üst ya da yan komşularınızın ısı kaybını engellemek. Yani siz açmazsanız hiç diğerleri sonda çalıştırsa bile ısı kaybı yüksek olacak onların dairelerinde. Bu nedenle çok az miktarda hepsi çalışacak siz açmasınız bile. Bunun dışında faturaya yansıyan ortak kullanım alanları da olabilir ısıtılan bilginize ;)

Hocam bu aslında güzel birşey gibi ama tek korktuğum nokta fiyatlarında bomba olabilmesi. Yani şimdi ben hiç açmasamda ortak olarak 50 tl ödeyeceğim diyelim açtığım zamanda bu tutar kışın 140-150 olsa sorun olmazda sonra 250-300 süprizi yaşamaktan korkuyorum. Yani bu sistem ile ödeyeceğimiz para doğalgaza göre çok yüksek olurmu diye çekiniyorum.

---------- Mesaj saat 22:01:16 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:59:40 civarında gönderildi. ----------

Hocam valla biz 2 yıl önce DAire başı 70 veriyorduk ama şöle bişi var Balıkesirde bizde merkezi sistem vardı ama yakıt değil normal odun kömür alınıyordu normal merkezi sistem daha az olur diye düşünüyorum Ben kız arkasımla kaldıgım için o dönem evde 4 kişiyidik 2 çifttik adam bası 20 lira bile gelmiyordu :D

Ki zaten sizde ögrenciyseniz bosverin ısınmasınızda ÖDeyin Bİraz Bİra Herzaman İçinizi Isıtır:D

Hocam ailecek taşınıcaz :D Sizinki değişikmiş odun kömür değil bu baya kaliteli bir sisteme benziyor. Umarım dediğin gibi daha az olur :)

Tam Benlik Olay :) Mak. Mühendisliğinden :D

Hocam Şimdi Sizin Duvarlar Yüksek İhtimalle Isı Yalıtımlı Dolayısıyla İç ve Dış Sıcaklık Dengeleniyor Birbirini Buda Siz Isınmasanız Bile Komşunuz Sizi Isıtıyor Anlamına Geliyor :)

üniversitede kaldığım evde vardı.

kar yağışını boxer-atletle izliyordum. apartman aidatınıda para yok diye ödemiyorduk.

şimdi evlendik doğalgaz var. akşamları battaniyeyle oturuyorum :D

Tam Benlik Olay :) Mak. Mühendisliğinden :D

Hocam Şimdi Sizin Duvarlar Yüksek İhtimalle Isı Yalıtımlı Dolayısıyla İç ve Dış Sıcaklık Dengeleniyor Birbirini Buda Siz Isınmasanız Bile Komşunuz Sizi Isıtıyor Anlamına Geliyor :)

Hocam peki gelen ücret konusunda doğalgaz ile çok fark oluyormu?

---------- Mesaj saat 22:14:30 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:13:04 civarında gönderildi. ----------

üniversitede kaldığım evde vardı.

kar yağışını boxer-atletle izliyordum. apartman aidatınıda para yok diye ödemiyorduk.

şimdi evlendik doğalgaz var. akşamları battaniyeyle oturuyorum :D

Hocam kahkaha attırdın bana ya harikaymış :D Demekki baya yararlı bir sistemmiş eyv. :)

Hocam peki gelen ücret konusunda doğalgaz ile çok fark oluyormu?

Şöyle Bir Örnekle Anlatayım Size Siz Dogalgazı Çalıştırdıgınızda Hava Sülkülasyonu Sadece Peteklerinizin Yettiği Kadar Havayı Isıtabilicek Ama Merkezi Sistemde Sizin Daireniz bodrum veya En Üst Kat Değilse Her Taraftan Isıya Magruz Kalıcak Dolayısıyla Peteklerin 2 Saatte Yapıcagı İşi Bu Sitem Tüm Daireyi 1 Saatte Isıtıcak Buda Sizin Cebinize Pozitif Olarak Yansıyacak Tabiki :)

Şöyle Bir Örnekle Anlatayım Size Siz Dogalgazı Çalıştırdıgınızda Hava Sülkülasyonu Sadece Peteklerinizin Yettiği Kadar Havayı Isıtabilicek Ama Merkezi Sistemde Sizin Daireniz bodrum veya En Üst Kat Değilse Her Taraftan Isıya Magruz Kalıcak Dolayısıyla Peteklerin 2 Saatte Yapıcagı İşi Bu Sitem Tüm Daireyi 1 Saatte Isıtıcak Buda Sizin Cebinize Pozitif Olarak Yansıyacak Tabiki :)

Peki çok teşekkür ederim. Tedirgindim doğrusu bu sistem için ama herkes yararlı birşey olduğunu söylüyor gerçektende. :)

Peki çok teşekkür ederim. Tedirgindim doğrusu bu sistem için ama herkes yararlı birşey olduğunu söylüyor gerçektende. :)

Ülkemizde Kullanımı Çok Olan Bi Sistem Değil O Yüzden Kimse Pek Ne İşe Yaradıgını Tam Çözemiyor Acaba Cebimize Yararmı Zararmı Korkusu Var :)

Fakat Mükemmel Bir Sistem

Bizim binada her daire binaya gelen faturanın %30 unu ortak ödüyor metrekare farkı olmadan. Diyelim 30 bin geldi. %30 u 9 bin lira yapıyor. 9 bin i kaç daire varsa paylaştırıyorlar. Üstüne yaktığın kadar ekliyorlar. Şikayet eden çok insan var ama biz memnunuz.

Bizim binada her daire binaya gelen faturanın %30 unu ortak ödüyor metrekare farkı olmadan. Diyelim 30 bin geldi. %30 u 9 bin lira yapıyor. 9 bin i kaç daire varsa paylaştırıyorlar. Üstüne yaktığın kadar ekliyorlar. Şikayet eden çok insan var ama biz memnunuz.

Hocam peki apartmanınızda kaç daire var? Birde bize sitede oturan biri hiç yakmazsanız 50 yada 60 tl ödersiniz gibi birşey dedi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri