Arkadaşlar bunların temelinde ne yazık ki her zaman olduğu gibi Usa yatıyor. Zaten her şeyin altından bu ülke çıkıyor. Türkiye de normalde boyle bir ahlak ve sevgili ya da evlenme durumu olamaz. En basit örnek olarak bir arkadaş sevgilisinden ayrılsa , diğer arkadaşı onun sevgilisi ile bile çıkmaz.
Bunlarda ise al gülü m ver gülüm olayı var. Bu programlarda genel olarak ajanslardan kişiler alıyorlar. Yani bakmayın orada gerçek kişiler yer almaktadır dediklerine. Genel olarak o şekilde insanları kandırıyorlar.
Birde o kadar saçma bir program ki insanların aklıyla resmen alay ediyorlar. Senin evin var mı var araban var mı dükkanın var mı ne duruyorsun helva yapsana

Ne diyorsun evini benim üstüme yaparsın değil mi? Canım benim her şey feda olsun sana

Yani oyle bir dünya yok. Oradaki çoğu kişi ajanstan kişiler ve hepsi de yapmacık ve oyun oynuyorlar.
İşin bir de arkadaşların dediği gibi ciddi bir ticaret dönüyor orada. Nasıl oluyor? Programı sunan kişi, program başına 100 K alıyor. Ne yapıyor? Hiç bir şey. Hadi oynayalım, hadi zıplayalım. Gelsin 100 k lar
Birde orada evlilik arayan kişilerde program başına para kazanıyorlar. Hatta orada ki seyircilerde günlük olarak 50 TL alıyorlar diye biliyorum. Aylık 1.5 K yapman gerekenler alkış yapmak. Oynamak, arada sırada yorumlar yapmak. Bakarsınız siz de oradan başka evlilik programlarına transfer olabilirsiniz.
Ama bunu yapmak için çok rahat olmanız gerekiyor. Bayağı gamsız olacaksınız. Dünya umrunuzda olmayacak. Her zaman alkış ve oynayacaksınız.
Yani bu programlarda resmen insanların ahlak değerleriyle oynuyorlar. kutsal evlilik kavramının içini boşaltıyorlar ve bu şekilde değersiz bir hale getiriyorlar. Evlilikten çok, mal varlığının önemini daha çok on plana çıkarıyorlar.
Bunu da önceden senin paran benim arabamın benzinine yetmez diye aşağılayıcı bir üslüple cevap verilmesinden anlaşılmaktır.
Ne kadar bu konuyla alakalı yazı yazarsak yazalım. Hatta bimere şikayet edelim. Ortada inanılmaz bir ticaret söz konusu olduğu için ve maalesef insanları bu şekilde hem değer yargılarıyla, ahlaklarını bozarak, hem de bu şekilde beyinlerini uyuşturup daha sonradan gelecek olan zamlara ya da başka istemediğimiz durumlardan haberimiz olmaması için bu şekilde insanları uyutuyorlar.
Televizyon ve medya zaten istediği zaman istediği şeyi sistemde uyguluyor. İstediği gibi bir algı operasyonu yurutebiliyor.
Pekiyi ne yapmak lazım. O tarz programlar gördüğünüzde direk kanalı değiştirin. Ya da televizyonu kapatın. Televizyon boş bir aptal kutusudur. Onun yerine kendinizi geliştirebileceğiniz kitaplar okuyun. İnternette makaleler okuyun. Hatta youtube da bilgilendiren eğitici videolar izleyin.
Yani kısaca olay sadece sadece ticaretten ibarettir.