Facebookta Organik Sayfa Oluşturma ve Yönetme

suat5

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşar Bir Sosyal Medya Uzmanı olarak size bu işte elimden gelen tüm yardımı yapıcam

Öncelikle konuyu tam olarak nereye açıcağımı bilmediğim için buraya açtım hatam varsa affola gerekli yerlere taşıyabilirsiniz

Ben haber sitesi editörüyüm ve 1 yıl boyuncada Sosyal Medya Uzmanlığı eğitimi aldım biliyorum ki herkes bu konuda bir bilgi edinmek istiyor ama kimse kimseye artık günahını vermez oldu

Fakat ben bu foruma girdiğimden beri o kadar güzel şeyler öğreniyorum ki özellikle [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Serkan abimizden ve daha bir çok forum üyesinden karşılıksız yapılan iyiliklerin yanında benimde bir katkım olsun istiyorum.
Velasın kelam konumuza gelelim

Facebook Organik Sayfa Nasıl Oluşturulur

Bundan 2 sene önce bu iş çok kolaydı çok teknik vardı bedava yapabiliyodun çok zaman harcıyodun ama yüz binlere ulaşabiliyodun şimdi ise bu iş maddiyata dönüştu facebook ve reklamları sağolsın

Satıklarımla çalışmalarımla Facebookdan baya bir gelir elde ettim ama artık zevk için yaptığım 3 Hesabım var forum kurallarına aykırıysa şimdiden özür dilerim bu konuyu açarken kesinlikle art niyetli bir düşüncem yok sadece bilgilerimi paylaşmak istiyorum

r2grp.jpg

r2gsg.jpg

r2gth.jpg

Facebookta organik sayfa kasmanın iki yolunu söylicem sizelere arkadaşlar

1.Yol

r2gp2.jpg

Eğer üç beş kuruş yatırım yapıyım sayfa kasıyım diyosanız kesinlikle facebook reklamlarını deneyin çok faydasını gördüm ben yani 10 dolardan 1000 dolara kadar reklam yaptırabiliyosunuz size kalmış birşey ama çok faydalı

2.Yol

50 bin 100 binlik arası bir sayfa alın bu en etkili yöntemlerden birisin bir çok site var alabiliceğiniz ama kesinlikle bu işi r10dan halledin derim çok iyi satıcılar ve gerçek hesaplar mevcut

Benim sayfalarımı inceleyerekte nasıl bir yol çiziceğinizi belirlersiniz öncelikle bi konu belirleyin sonra bu konu üzerinden paylaşımlar yapın fakat yaptığınız paylaşımları albümleyin mesala komedi 10 resim varsa albüm yapın 10 tane doğa resmi varsa albümleyin sayfanıza giren tüm kişiler sizi daha istekli takip edecektir siyasi paylaşımlardan kaçının

Şunu yaparsam sayfam büyürmü dediğiniz şeyler

Fake kız profili açıp asla sayfa büyütülmez imkasınız imkansız imkansız azgın abaza insanları sayfanıza toplayıp ne yapıcaksınız

Sayfaların duvarlarını yorumlarına link bırakmak

Aylarca yıllarca uğrassanızda boş iş boşa zaman kaybı

Facebookta organik bi sayfa yürütmek istiyosanız az çok ortaya para koymanız lazım gitip sayfalar reklam vermektense facebook reklamlarını ve sayfa alımlarını kullanabilirsiniz size ısrarla tavsiye ediceğim iki konuda budur

Kelime hataları vs oluşan tüm rahatsızlıktan dolayı özür dilerim

Tüm sorularınızı bu başlık altında cevaplandırıcam Teşekkürler Arkadaşlar​

[MENTION=1416]EmreDemirci[/MENTION] eyvallah kardeşim güle güle oku değerlendir :)

harikasın Suat, hemen okuyorum

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] Tamamdır kardeşim :)

Sorularınızı bu konu üzerinden cevaplarım

facebook a reklam verme maliyeti ne kadar oluyor? paylaştığın resimde 197 TL yazıyor korktum o kadar pahalı mı? 197 TL 1 aylık facebook reklamı fiyatı mı? Yani 1 ay boyunca hergün sayfana 600 ile 2000 arası organik gerçek insan mı geliyor?

ayrıca facebook reklamlarının işleyiş mantığı nasıl, facebook a reklam verdiğimizde bizim sayfamız kişilere nerelerde çıkıyor ve kişiler kendi iradeleriyle mi bizim sayfamıza üye oluyor? yani bu kişiler bizim paylaşımlarımızı takip edecek beğenme yorum yazma ihtimali olan kişiler mi? ilk sorularım bunlar : )

Güzel hazırlamışsın teşekkür ederim bu arada Son Hikayem sayfanı önceden beğenmiştim çok kaliteli paylaşımları var

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] Sayfanın büyüklüğüne göre fiyatı sen belirliyosun
r2hkl.jpg

Sayfan büyüdükçe maliyette büyüyor bir ay boyunca değil sana verilen bi reklam alanı var burada en fazla 2000 kişi gelebilir diyor yani bu 1 haftada bitebilir 1 gündede senin sayfanı zorla beğenmezler reklamı görür tıklar sayfan hoşlarına gider seni beğenir veya sayfanı beğenmez reklamından götürür kişilerin ana sayfasında çıkar bu kişiler facebook aktif kulanan kişilerdir ve senin katagorin çerçevsinde çıkar yani hiç komedi sayfası beğenmemiş birisinde komedi sayfası reklamı çıkmaz

---------- Mesaj saat 13:24:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:23:59 civarında gönderildi. ----------

@plybys kesinlikle hocam aynı mantık

---------- Mesaj saat 13:24:58 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:24:34 civarında gönderildi. ----------

@Narqotik Teşekkürler hocam :)

[MENTION=1038]suat5[/MENTION]

Yani diyelim ki, 49 TL lik reklam paketini aldım, günde tahmini 152-606 beğenme diyor.

benim anladığım şu her beğeni de 49 TL lik hesabımız azalıyor yavaş yavaş, benim öğrenmek istediğimn şu 49 TL ye toplam kaç beğeni alabiliriz ortalama? Bunu bildirmemişler.

günde maximum 606 diyor mesela, peki 49 TL ye kaç beğeni alabiliriz ortalama? 606 beğeni değil heralde toplamda 49 Tl ye ?

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] en fazla 606 kardeşim yani bu mantıkla işliyo buda maddi acıdan zarar tabikide

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] en fazla 606 kardeşim yani bu mantıkla işliyo buda maddi acıdan zarar tabikide

en fazla 606 kişi için 49 TL çok fazla suat, tamamen gerçek kişiler tamam ama çok fazla fiyat cidden

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] buna katılıyorum zaten bu reklam yöntemini en çok kurumsal firmalar kullanır senin için en iyi yol 2.yoldur kardeşim

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] buna katılıyorum zaten bu reklam yöntemini en çok kurumsal firmalar kullanır senin için en iyi yol 2.yoldur kardeşim

r10 da yıllardır aktif olduğum bir üyeliğim var, 50-100 k tamamen organik arası bir facebook sayfası alsam, bu sayfanın içeriğini tamamen silip kendi istediğim konudaki sayfaya mı çevireyim o sayfayı?

yoksa satın aldığım o facebook sayfasındaki organik üyeleri yeni açtığım sayfalara mı yönlendireyim? Ayrıca yeni sayfalarıma nasıl getiricem bu sayfamdaki üyeleri? Satın aldığım sayfanın duvarında mı tanıtımını yapıcam yeni facebook sayfamın?

özetle; 50-100k lık full organik bir sayfanın üyelerini yeni açacağım sayfalara nasıl, hangi yöntemlerle çekeceğim?

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] Yeni aldığın bir sayfanın içeriğini kesinlikle değiştirme kardeşim ozaman o üyelerde aktifliğini yitirim Örneğin Bi komedi sayfan var ve AŞK sayfası açmak istiyosan öncelikle biraz paylaşım attın aşk sayfasını doldurdun sonra günde bir iki taneyle başlıcaksın komedi sayfasından senin aşk sayfası durumlarını paylaşıcan durum olarak yani bu senin o anki stratejine bağlı içeriği bozmadan ilerlicen ama tutupta bi yemek tarifi sayfasından spor sayfası kasmayı düşünme sayfanı ona göre al

[MENTION=1038]suat5[/MENTION] işin mantığı kafama oturdu sayende, youtube da sık sık meydana gelen aksaklıklardan dolayı ek iş olarak sosyal medyaya yönelmeyi planlıyorum.

[MENTION=1316]Alex[/MENTION] Kesinlikle eğer benimde bi işim olmasa bende bunu yaparım youtubedeki kazancınında aylık bi bölümünü sosyal medyaya yatır ama acele etme 2 3 4 5 ay sürücek belkide ama sonrası çok keyifli ve zevkli güven bana :)

1. yol çok masraflı, ama karşılığını alırsınız. Para parayı çekiyor meselesi..

[MENTION=1961]ByCash[/MENTION] Kesinlikle Para Parayı Çekiyor

Facebookda reklamlar çok maliyetli büyük 250bin üstü sayfalara reklam vermek maliyetide düşürüyor reklamlarınızı sayfadada takip etme imkanınız oluyor kac bin isterseniz o kadar üyeniz oluyor :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri