Facebook'tan yeni haberler var..

muda

Kayıtlı Üye
Sosyal medya devi Facebook kendisini her anlamda geliştirmeye ve büyümeye devam ediyor. İlerleyen zamanlarda video reklamlarının çıkacak olmasıyla birlikte bir çok kişinin yeni gelir kapısı olacak olan facebook yeni girişimleriyle kullanıcılarını heyecanlandırmaya devam ediyor.

İşte facebook'ta yaşanan en son gelişmeler..

Şampiyonlar Ligi maçları Facebook'ta | NTVSpor.net

Facebook, 2 Milyar Kullanıcı Sayısına Ulaştı!

Facebook Hollywood ile anlaştı - 1 | NTV

Facebook, yeni video sekmesini test etmeye başladı - Sosyal Medya

Video Yaratıcıları için Facebook Mentions Yayınlanacak

Spotify ile Facebook ortak oldu! - ShiftDelete.Net

Facebook’taki Reklamlardan Sıkıldıysanız Hazır Olun: Daha Beteri Geliyor!

Saçma sapan yorum yapmayın.
Google'ı kuranlarda yahudi. (patronları)
Ne alaka yahudiler insana para vermez felan.
Forumda gelinen noktaya bakın.
İnsanlar abuk subuk saçmalıyor.

[MENTION=8077]NoEroin[/MENTION] sonuna kadar haklı. Adam sanki karına ortakcı çıkartıyor insanlar. kendisi kazanacak ki sizi teşvik ediyor. Saçma sapan düşünüp konuyu hiç etmeye gerek yok.

facebook bu kadar fazla konuşuluyor para kazanma hususunda ha geldi ha gelecek ancak bence istediği verimi alamayacak bana göre youtube un yanından bile geçemez :D

facebook bu kadar fazla konuşuluyor para kazanma hususunda ha geldi ha gelecek ancak bence istediği verimi alamayacak bana göre youtube un yanından bile geçemez :D

Onu zaman gösterecek :) Hele bi gelsin de para kazanma, youtube nin yanından geçmese de görmüş oluruz sistemin nasıl işleyeceğini.

ip değiştirip yabancı facebook sayfalarında video izleyince reklam cıktıgını gördüm geçenlerde :) ama sayfa milyon abonelik bir sayfaydı facebook her sayfa açana para ödüyeceğini sanmıyorum. mutlaka belli bir katı kuralları olacaktır. google gibi iyi niyetli değil facebook en ufak şeyde sayfa kapatıyor :)

ip değiştirip yabancı facebook sayfalarında video izleyince reklam cıktıgını gördüm geçenlerde :) ama sayfa milyon abonelik bir sayfaydı facebook her sayfa açana para ödüyeceğini sanmıyorum. mutlaka belli bir katı kuralları olacaktır. google gibi iyi niyetli değil facebook en ufak şeyde sayfa kapatıyor :)

Aynen çok doğru, her sayfa açana para ödemez. Facebook kesinlikle özgün içerik istiyor, kurallarından önceliği bu. Zaten şuan video reklam özelliği verilen sayfalar hem onaylı hem de milyon takipçili özgün içerik üreten ünlü sayfalar.

Aynen çok doğru, her sayfa açana para ödemez. Facebook kesinlikle özgün içerik istiyor, kurallarından önceliği bu. Zaten şuan video reklam özelliği verilen sayfalar hem onaylı hem de milyon takipçili özgün içerik üreten ünlü sayfalar.

ÖRNEK AZ ÖNCE YÜKLEDİM ANINDA TELİF GELDİ

lW1qNr.jpg

VMY9zv.jpg

Facebook para olan her yere sızmaya çalışıyor ancak burada esas olan izleyici kitlesinin ve içerik üreticilerinin kimi tercih edeceği.bence kimse YouTube olduğu surece video izlemek için facebooka girmeyecektir bu kadar basit :)

Facebook para olan her yere sızmaya çalışıyor ancak burada esas olan izleyici kitlesinin ve içerik üreticilerinin kimi tercih edeceği.bence kimse YouTube olduğu surece video izlemek için facebooka girmeyecektir bu kadar basit :)

Orası öyle ama bide şöyle düşün, şimdi fb nin 2 milyar kullanıcısı var milyon beğenili de binlerce sayfa mevcut, bu 2 milyar kullanıcın çoğu çeşitli sayfaları takip ediyor şimdi bu sayfalarda video paylaşılınca zaten takipçiler otomatik olarak videoları görüyor ve isterlerse açıp izliyor :)

Yani şunu demek istiyorum hocam, fb deki bu 2 milyar kullanıcı videoları izlemek için ekstra bir şey yapmasına gerek yok, zaten kullanıcılar gün içinde sürekli fb de dolaşıyor ve sayfalara üye oldukları için paylaşılan videolar direk olarak karşılarına çıkıyor, o yüzden fb de video izlenmez diye bir şey söz konusu değil :)

Öyle yada böyle bir şekilde video izleniyor ki adamlar son yıllarda video işine ağırlık verdi.

gecen face deki bir sayfama bir ingilizce dizi bolumu yukledim 2-3 gun sonra telif geldi ve sayfa kokten kapatıldı haberiniz olsun.

Orası öyle ama bide şöyle düşün, şimdi fb nin 2 milyar kullanıcısı var milyon beğenili de binlerce sayfa mevcut, bu 2 milyar kullanıcın çoğu çeşitli sayfaları takip ediyor şimdi bu sayfalarda video paylaşılınca zaten takipçiler otomatik olarak videoları görüyor ve isterlerse açıp izliyor :)

Yani şunu demek istiyorum hocam, fb deki bu 2 milyar kullanıcı videoları izlemek için ekstra bir şey yapmasına gerek yok, zaten kullanıcılar gün içinde sürekli fb de dolaşıyor ve sayfalara üye oldukları için paylaşılan videolar direk olarak karşılarına çıkıyor, o yüzden fb de video izlenmez diye bir şey söz konusu değil :)

Öyle yada böyle bir şekilde video izleniyor ki adamlar son yıllarda video işine ağırlık verdi.

Hocam 2milyar kullanıcı tabii ki de çok büyük bir güç ancak şöyle düşünün instagramda olan neredeyse her şey facebookda da var hatta facebookun sırf fotoğraf paylaşımı için yaptigi uygulamasıda var(facebook lite) ancak insanlar yine fotoğraf söz konusu olunca instagrama giriyorlar :) yani demek istediğim facebooku kullanan kitle ve kullanma nedenleri belli kimse video izlemek için kayıt olmadı fbya ve bundan sonra olacağınıda sanmıyorum şahsen

Hocam 2milyar kullanıcı tabii ki de çok büyük bir güç ancak şöyle düşünün instagramda olan neredeyse her şey facebookda da var hatta facebookun sırf fotoğraf paylaşımı için yaptigi uygulamasıda var(facebook lite) ancak insanlar yine fotoğraf söz konusu olunca instagrama giriyorlar :) yani demek istediğim facebooku kullanan kitle ve kullanma nedenleri belli kimse video izlemek için kayıt olmadı fbya ve bundan sonra olacağınıda sanmıyorum şahsen

Yok zaten facebook la youtube yi kıyaslamak doğru olmaz hocam, fb sosyal medya platformu, yt ise video platformu. Dediğine katılıyorum eğer insanlar video izlemek istiyorsa ilk akla gelen youtube oluyor. İşin özü fb mevcut kullanıcılarının gücüne güveniyor ki zaten haklıda. 2 milyar kullanıcı cidden az bişey değil, işte bu yüzden fb video işine ağırlık vermeye başladı. Ha yine video izlemek isteyen youtube den izler o ayrı mevzu ama facebook üzerinden de video izleyenler yine her zaman olacaktır ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Aslında tam olarak demek istediğim şudur, mesela bir sayfa video paylaştığında bu videoyu sayfanın takipçileri de paylaşınca video geniş bir yelpazeye açılmış oluyor ve kısa sürede milyon izlenmelere çıkabiliyor.. Bu linkteki videoya bugün rastladım çok kısa zamanda izlenim sayısı 20 milyon olmuş paylaşım sayısı 783 bin :)
https://www.facebook.com/MAKKIAWADAHMED/videos/1781212028574149/?hc_ref=NEWSFEED

Son düzenleme:
Facebook, içerik hakları girişimi Source3’yi satın aldı

Geçtiğimiz yıl duyurduğu Rights Manager servisi ile korsan içeriklere ve telif hakları ihlallerine savaş açan Facebook, Source3’nin satın alarak elini güçlendirdi. Youtube’un Content ID servisine oldukça benzeyen Rights Manager, içeriklerin izinsiz olarak paylaşılmasının önüne geçiyordu. Source3’nin Facebook’a katılması sosyal medya platformu içinde hızla büyüyen korsan paylaşım sorununa çözüm olacak mı bunu zaman gösterecek.

https://webrazzi.com/2017/07/25/facebook-icerik-haklari-girisimi-source3u-satin-aldi/

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri