Ffmpeg ile video boyutu %90a kadar düşürme

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com
Selamlar, ciddi derecede kayıp yaratmadan video boyutlarınızı bu kod ile düşürebilirsiniz. Sürekli kullanırım bunu, 3gb olan bir dosyayı ortalama 200 300 mbye kadar düşürür.

CRF değerini düşürüp alçaltarak kendi kalite düzeyini yaratabilirsin.

Kod:
ffmpeg -i 1.mp4 -vcodec libx264 -crf 30 CIKTI.mp4

CRF NEDİR?
Sabit hız faktörü (CRF), video dosyasını belirlenen değere göre işlemek için dosya veri hızını yukarı veya aşağı ayarlayan bir kodlama modudur. CRF değerleri 0 ile 51 arasındadır, daha düşük sayılar daha yüksek kaliteli çıktı verir.

ORJİNAL VİDEO 4K

https://www.youtube.com/watch?v=bKk_7NIKY3Y

İŞLENMİŞ VİDEO (CRF 30) 4K

https://www.youtube.com/watch?v=OyYGzOorEFA

Son düzenleme:
Son düzenleme:
[MENTION=56556]Rewossky[/MENTION] örnek video için teşekkür ederim. Filmlerde nasıl deneme yaptınız mı ?

Son düzenleme:
[MENTION=56556]Rewossky[/MENTION]; Bunu deneyince boyutu 10 kat düşürdü. Lakin işlemciyi tam kapasite kullanıyor. Bu yöntemi devamlı kullanınca işlemci zarar görecek gibi düşünüyorum. Paylaşımın takdire şayan ama ben en iyisi premiere da projeleri hazırlayıp. Proje dosyasını vpsye taşıyıp vpsde render almak. Hem kaliteli render alınır bu şekilde hemde hızlı render alınır. Boyut belki büyük olur. Ama vds olacağı için sorun olmaz.
4k render alırım bu şekilde. En yüksek bitrate çözünürlüğünde. Nasılsa dosya yükleme sorunum olmaz vds olacağı için.
Bilgisayarımda i5 güzel bir işlemci var. Buna rağmen işemciyi sonuna kadar kullandı.
Ayriyetten vps için kullandığın kadar ödeme sistemi olan vps firmalarını kullanıyorum. 10dklık vps kurup render alıp upload edip, Ondan sonra vpsyi silerim. Bu şekilde yüksek özellikli vps kullanmış olacağım. Ufak ücretlerle.

[MENTION=56556]Rewossky[/MENTION]; Bunu deneyince boyutu 10 kat düşürdü. Lakin işlemciyi tam kapasite kullanıyor. Bu yöntemi devamlı kullanınca işlemci zarar görecek gibi düşünüyorum. Paylaşımın takdire şayan ama ben en iyisi premiere da projeleri hazırlayıp. Proje dosyasını vpsye taşıyıp vpsde render almak. Hem kaliteli render alınır bu şekilde hemde hızlı render alınır. Boyut belki büyük olur. Ama vds olacağı için sorun olmaz.
4k render alırım bu şekilde. En yüksek bitrate çözünürlüğünde. Nasılsa dosya yükleme sorunum olmaz vds olacağı için.
Bilgisayarımda i5 güzel bir işlemci var. Buna rağmen işemciyi sonuna kadar kullandı.
Ayriyetten vps için kullandığın kadar ödeme sistemi olan vps firmalarını kullanıyorum. 10dklık vps kurup render alıp upload edip, Ondan sonra vpsyi silerim. Bu şekilde yüksek özellikli vps kullanmış olacağım. Ufak ücretlerle.

Yıllardır kullanıyorum hocam, hiç bir teknik problem yaşamadım. İşlemcimde de herhangi bir hantallık sözkonusu değil. Dediğin doğru olabilir, dileyen dilediği gibi kullansın

işlemciyi sonuna kadar kullanması gayet normal, sonuna kadar kullanmasa sıkıntı olurdu zaten :) işlemcinin %100'de çalışmasının da işlemciye herhangi bir zararı yok, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. sadece işlemcinin çok ısınmadığından emin olmak lazım. 80 dereceye kadar normal.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri