Fikirleri satmak saçmamı?

azenec

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sizce kendi proje fikirlerimi ve düşüncelerimi başkalarına söyleyerek satmak akılsızlıkmıdır?

mesela şuan onları gerçekleşdirmek için param yok. elime para geçince onları gerçekleşdiririm diye kimseye söylemeden beklemek iyi bişeymi?

Son düzenleme:
güzel fikirler üretebiliyorsan esas fikrini kendine sakla diğerlerini satarak sermaye yap :D

Fikir satmak mantıklı olsaydı bunun bi pazarı olurdu. Siz fikrinize güveniyorsanız bunu destekleyecek kurumlar yerler mevcut fakat inanmanız lazım ki inanmadığınız fikri satmanız da mantıklı değil.

Arkadaşlar sizce kendi proje fikirlerimi ve düşüncelerimi başkalarına söyleyerek satmak akılsızlıkmıdır?

mesela şuan onları gerçekleşdirmek için param yok. elime para geçince onları gerçekleşdiririm diye kimseye söylemeden beklemek iyi bişeymi?

Satmak kesinlikle mantıksız. Başkasıyla paylaşıp ortak iş yapabilirsiniz fikir sizden maddi destekte ondan gibi.

Fikir her şeydir bana göre. Doğru insanları bulabilirsen fikirlerini satabilir, hatta ortak bile olabilirsin.

ben olsam fikrimi satmazdım eğer öyle bir düşüncen varsa :) fikirler değerlidir :)

Aklımdaki projeleri satsam köşeyi döndüm o zaman ben

efsane-film-replikleri_820084.jpg

kısaca değerli bi fikriniz varsa paylaşmayın :)

Eğer proje ve fikirlerinizin gerçekten iyi işler çıkartabileceğini düşünüyorsanız, holdinglerle veya farklı firmalarla bu konular hakkında konuşup, sponsorluk alabilirsiniz.

RTÜK gibi yerlere başvurmayın ama.

kimse fikrinize para ödemez. çoğu zaten fikrinin benzersiz olduğuna ve tutacağına inanır halbuki çoğunlukla tırt çıkar.

fikrini gerçekleştirirsin, herşeyi rayına koyduktan sonra işler iyiyse şansına bağlı belki yatırım alırsın. en fazla bu.

Böyle bir durum gayet saçmadır. Avrupa'da bu tür adamlar var yani "koçluk" yapanlar. Ancak bunlar belli yerlere gelmiş kişiler ve belli konularda başkalarına fikir konusunda yardımcı oluyorlar. Siz eğer kayda değer başarılara ulaşamamışsanız fikirleriniz değer görmeyecektir.

Mouse un icadı gibi bişey olabilir satmaya çalışcan adam tutmaz sermaye vermem der sonra seri üretim :D

Satma kendine sakla. Sır paylaşılınca sırlıktan çıkar. Birine söylersin aa bu kötü olmaz der. Ama arkandan kendisi yapar ekmeği götürür.

Zaten fikirler pratiğe döner ve satılır dünya böyle yürüyor
Adam elektiriği bulmuş şu an satılıyor
Adam arabayı bulmuş satılıyor
Adam bir hastalığa çare bulmuş ilacını satıyor.
Genel anlamda hepsi bir fikirdi pratiğe döküldü ve şimdi ücretli su bile doğada olan bişey bir düşünce değil o bile satılıyor

Fikirler paha biçilemez kardeşim. Güzel fikirler düşünebiliyorsan ticari zekaya sahipsen çok güzel işler başarabilirsin. İnanmadığın için satma gibi bir düşünce içinde olabilirsin ama iyi araştır güzel fikirlerin oldukça bu zamanda gerçekten destek bulacağına inanıyorum.

benimle paylaşabilirsin , projenden zengin olursam yardımcı olurum ağam :cool: :D

fikirlerini alacak adam bulabilirsen, satmak neden saçma olsun ki?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri