Film-Dizi Kesitleri İle Yasal Olarak Kazanmak

• Kullanıcı myozkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

myozkan

Kayıtlı Üye
Merhaba.

Youtube üzerinde filmlerden ve dizilerden kısıtlı sürelerle sahneler paylaşıp (10-15 saniye) para kazananlar var. Bunun belli bir ölçüsü var mıdır? Misalen sahne 10-15 saniyeyi geçmediği sürece telif hakkına girmez gibi?

Eğer aklınızda canlanmadıysa watchmojo örneğini vermek istiyorum. Belli filmlerden belli sahneleri toplayıp belli bir başlık altında birleştiriyorlar. Bunun oluru var mıdır? Yoksa firmalardan izin almamız gerekli mi yine?

adil kullanım hakkı olayı galiba net bilgisi olan elbet vardır.

Adil kullanım bazı ülkelerde geçerli bi.savunma + adil kullanım ile videodan para kazanma yasak ticari kullanım olmadan izin veriyor.

Bu durum adil kullanıma girmez arkadaşlar,adil kullanım olması için video amacı 10-15 saniyeyi izletmek değil tanıtım,eğitim,eğlence amaçlı düzenlenmiş olması gerekmektedir,ve bu tanıtım,eğitim eğlence amaçlı videoda bir kesit olarak göstermek adil kullanıma girer,diğer durumlarda telif hakkı doğurur.

Bu durum adil kullanıma girmez arkadaşlar,adil kullanım olması için video amacı 10-15 saniyeyi izletmek değil tanıtım,eğitim,eğlence amaçlı düzenlenmiş olması gerekmektedir,ve bu tanıtım,eğitim eğlence amaçlı videoda bir kesit olarak göstermek adil kullanıma girer,diğer durumlarda telif hakkı doğurur.

"Top 10 Fight Secenes" örneğini vermek istiyorum o zaman. 10 Filmden 1-2 dakikalık dövüş sahneleri koyduk diyelim, yırtabilir miyiz telif hakkından?

O tür videolar dizinin reklamı olacağı için ihtar yollayacakalrını sanmam ama eşleşen verdirirler para kazandırtmazlar

Watchmojoyu bende takip ediyorum o büyük ihtimalle yapımcılardan izin alıyor yada ücret ödüyordur 15 saniyede olsa yedieceklerini sanmıyorum zamanında top 10'lar, kolajlsr hazılıyordum 90'ların filminden 4-5 saniyelik kesitten bile para kazanmayı açmıyordu belkide partnerin watchmojoya sağladığı bir avantajdır

"Top 10 Fight Secenes" örneğini vermek istiyorum o zaman. 10 Filmden 1-2 dakikalık dövüş sahneleri koyduk diyelim, yırtabilir miyiz telif hakkından?

Verdiğiniz örnek dediğim adil kullanımı kapsamaktadır adam video boyunca video hakkında konuşmaktadır,ilginçtir ki youtube bile bazen bunun garantisini vermemekte ülkenize göre adil kullanım hakları değişebilir diyor yani bir açık bırakmış,bizim ülkemizde bu durum daha katı durumda bazen 3 saniyeye bile telif gönderebiliyorlar,2 saatlik videonun içindeki 10 saniyeye telif atabiliyorlar.

telif hakkını sadece video ve ses olarak görmeyin.

Kullandığınız video başlığı, kullandığınız resim, kullandığınız şarkı sözü veya makele gibi yazılar da telif kapsamına girer.

E bunu aylardır yapanlar var onlara bişey olmuyor dersen. onlara telif gelmiyeceğinin garantisi yok malesef.

kendi hazırladığım introdan bile telif yemişliğim vardır :)

blzp38.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri